Movistar Team

El ciclista vilanoví Marc Soler es corona a Niça

Ha realitzat una sorprenent exhibició en l'última etapa de la ronda gal·la –111 km amb sortida i arribada a la capital de la Costa Blava– que li ha servit per fer-se amb el triomf final de la prestigiosa ‘Carrera del Sol’

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-03-2018 21:27 Lectures 2363
El ciclista vilanoví Marc Soler es corona a Niza. Movistar Team

El ciclista vilanoví Marc Soler es corona a Niza. Movistar Team

La glòria als 24 anys. Marc Soler s'ha confirmat avui en la París-Niça com una de les grans realitats del ciclisme internacional. El català de Movistar Team ha realitzat una sorprenent exhibició en l'última etapa de la ronda gal·la –111 km amb sortida i arribada a la capital de la Costa Blava– que li ha servit per fer-se amb el triomf final de la prestigiosa ‘Carrera del Sol’. "Encara no m'ho puc creure. Tots els companys han estat molt bé durant tota la setmana i avui hem pogut rematar tota aquesta labor. Personalment no m'ho esperava, sobretot després d'haver perdut temps ahir. Però ja havíem planejat amb l'equip, amb els directors i els companys, intentar-ho atacant des de lluny. Pensàvem que hi hauria una fugida gran com l'any passat, però al final no ha sortit, encara que Frare anava per davant i he aprofitat per arrencar amb De la Creu i Ió en el port de 1ª, que és on havia pensat atacar. Una vegada fet el buit solament quedava anar de gom a gom fins a meta", ha declarat Marc Soler.

En una etapa marcada per la pluja i pel frenètic ritme en un nerviós recorregut que inclogui sis quotes puntuables, Soler ha llançat un atac a 45 km del final en companyia dels espanyols De la Creu (SKY) i Frare (AST) que sempre els ha mantingut amb entre 30 segons i un minut d'avantatge sobre un selecte grup de favorits en el qual sempre va estar un gran Richard Carapaz.

El pols pel triomf final es va mantenir fins a la línia de meta i l'esforç de Soler, tirant en solitari durant els dos últims quilòmetres, li va servir per fer-se amb el mallot groc final amb 4 segons d'avantatge sobre Simon Iots (MTS) i 14″ amb el seu excompany Gorka Izagirre (TBM), que van completar el podi en la Promenade donis Anglais.

El tremend èxit de Soler suposa la 8ª victòria de l'any per Movistar Team, la tercera com a professional del jove català –solament havia guanyat el Tour de l'Avenir 2015 i l'etapa regna de la Ruta del Sud 2016– i li serveix per auparse a la segona plaça del classificació del World Tour.

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament