Primera Catalana

La defensa i l'encert final, donen una valuosa victòria davant un rival directe

L’AB Vendrell talla la mala dinàmica a Coma-ruga, superant 71-65, al conjunt de l’Àguiles

Vendrell - Aguiles. Eix

El conjunt vendrellenc va trencar la mala dinàmica que arrossegava al pavelló de Coma-ruga, no guanyava des del passat mes de desembre, al superar per 71-65 al conjunt de l’Àguiles, en el que era un derbi de la demarcació de Tarragona.

Va ser un triomf molt treballat, davant un rival directe, que no va posar les coses fàcils, des de la defensa i recolzats en un gran Alejandro Cereto, 20 punts a la segona part, i en el dia que el referent taronja, Oriol Mateu, era baixa, els locals, van saber patir, per tirar endavant, un partit que s’havia complicat a l’inici del darrer quart. Triomf molt valuós, que fa pujar, als de Marc Rovirosa i Eloi Sadurní, fins la sisena plaça a la classificació, amb un balanç de 10-11, a manca de nou jornades pel final, i que dóna oxigen als taronges, davant el complicat calendari de les properes jornades. L’encontre començava igualat, però, els triples del visitant Benito, tres en aquets primers minuts i les pèrdues de pilota dels locals, donaven avantatge, 17-22, als de Santa Coloma de Queralt, a la fi del primer quart.

L’inici del segon període va ser favorable als visitants, parcial de 0-7 i 17-29, que complicava la situació, però, a partir d’aquí, els del Baix Penedès van donar un pas endavant en defensa, collant l’atac rival i esperonats per la brega de Jose Luna, grans minuts els seus, i la superioritat de Marc Molina dintre la zona, van contestar amb un  parcial de 15-6, que ajustava 32-35, el lluminós, a l’arribar al descans. A la represa, els del Vendrell van seguir amb la mateixa dinàmica, defensa pressionant, que deixava al rival amb només quatre punts anotats, després de sis minuts i mig, per contra, els taronges, ho aprofitaven per clavar tres triples, dos de Lluís Casado i un d’Alejandro Cereto, que començava el seu recital, que capgiraven 45-39 el marcador, en ple festival vendrellenc, que s’estirava fins un 54-44, abans que un triple final, pels de la Conca de Barberà, establís el 54-47, amb el qual es tancaria aquest tercer quart, després d’un parcial de 22-12 pels de Coma-ruga.

S’entrava en el darrer període amb el partit controlat, però, res més lluny de la realitat, la defensa zonal de l’Àguiles va tallar en sec la producció dels taronges, que van encaixar un parcial de 3-11 en els primers cinc minuts, que tornava a voltejar 57-58 la situació; en els minuts calents, però, dos triples de Cereto i la defensa local, amb Yero Thiam clavant dos taps antològics, van donar aire amb un parcial de 8-0, que suposava el 65-58 a poc més de tres minuts. Fins al final, els de Rovirosa van saber gestionar aquest avantatge, aturant els referents dels visitants, 69-63 a manca d’un minut i lligant una valuosa victòria en una jornada on tots els rivals directes dels vendrellencs van perdre.

El proper diumenge, els del Vendrell, tornaran a jugar a Coma-ruga, en aquest cas per rebre la visita del líder, invicte, Ripollet, una bona ocasió per reivindicar-se.

AB Vendrell: M. Molina (21), Casado (8), Trouvé (5), O. Molina, Thiam (4), Cereto (20), Nieto (2), Gabaldón, Francisco (2), Luna (7) i Solé (2). 7/25 triples, 8/14 tirs lliures, 21 faltes.

Parcials: 17-22, 15-13 (32-35), 22-12 (54-47), 17-18 (71-65).

Derrota del sènior femení davant el Morell B

El sènior femení, amb quatre jugadores cadet, perdia per 40-52, davant l’equip del Morell B, en un partit dominat per les visitants, que van aprofitar el desencert, local a la primera part. Després les taronges, van reaccionar, retallant el marcador, però, la remuntada no va ser possible. Amb aquest resultat, les de Mario Menéndez, que estan disputant la fase final de la tercera catalana, se situen, sisenes amb un balanç de 3-3. La propera setmana l’equip descansarà.

El sènior B masculí, no va poder disputar el seu partit, perquè el seu rival, l’Amposta , es va presentar amb tres jugadors a l’hora de començar a jugar-se. Diumenge rebran la visita del Carme Bàsquet.