Centre Excursionista

La quarta edició del ‘Sitges Rock Trail’ arriba dissabte amb record de participants

Prop de 500 corredors participaran dissabte en una nova edició de la Sitges Rock Trail, organitzada pel Centre Excursionista de Sitges amb la col·laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament

Redacció Sitges 12-03-2018 17:33 Lectures 1770
La quarta edició del ‘Sitges Rock Trail’ arriba dissabte amb record de participants. Ajuntament de Sitges

La quarta edició del ‘Sitges Rock Trail’ arriba dissabte amb record de participants. Ajuntament de Sitges

Sitges acull el proper dissabte, 17 de Març, la quarta edició de la Sitges Rock Trail, la cursa per muntanya organitzada pel Centre Excursionista de Sitges amb la col·laboració de la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sitges i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. La prova esportiva travessarà per camins i senders del massís del Garraf, amb sortida i arribada al Parc del Rocar, davant de l’Espai Jove.

En total de 487 atletes participaran en la prova esportiva de muntanya de referència del calendari esportiu local. L’expectació creada a l’entorn de la cursa ha fet que, malgrat la gran oferta de proves similars, les inscripcions s’hagin tornat dies a omplir abans de la competició (un mes en el cas de la cursa curta, i dues setmanes en el de la llarga), com ja ha passat en les edicions anteriors.

La prova disposa d’un recorregut de 12’5 quilòmetres i un de 25 Km. El recorregut curt, la Sitges Speed Trail, té un desnivell positiu acumulat de 360 metres, mentre que el llarg, la Sitges Rock Trail, compta amb més de 1.000 metres acumulats positius. La cursa tornarà a formar part del Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Els dos recorreguts, molt tècnics i entretinguts, tindran una sortida simultània i un tram de recorregut compartit. Així, la Sitges Speed Trail pujarà el Camí de la Fita i el sender del Gafarró fins el Puig d’en Boronet, on hi ha la Creu de Sant Isidre. Baixat el cim, a la pista de la Trinitat, està situat el primer avituallament. Posteriorment, els participants seguiran per un corriol que els conduirà fins a la pista de les Basses, i en trobar el camí de la Fita baixaran per un nou corriol fins a sota el coll d’Entreforc, on afrontaran l’ascens al puig Pacurri, per acabar baixant per la Serra del Gegant.

Per la seva banda, la Rock Trail farà el recorregut invers als darrers anys. Pujarà també pel camí de la Fita, però des del collet anirà cap el puig Pacurri, d’allà per Pota de Cavall, la riera de Ribes, i pujarà la serra del Parany fins prop de Jafra. D’allà, cap al Morsell, abans d’afrontar la pujada al puig de Mata-rodona, cim de la cursa. Es continua pel coll de Vallgrassa, i per un corriol a trams tècnic, una llarga baixada els conduirà fins la font de Montseva. D’allà, pujada contínua fins el puig d’en Boronet, i baixada pel Gafarró i la serra del Gegant fins la meta.

La sortida està prevista a les nou del matí davant de l’Espai Jove que esdevindrà un any més centre neuràlgic de la cursa. Aquest any l’únic moment en que caldrà tallar el trànsit del tram superior del Camí de la Fita i al carrer Josep Soler Tasis fins el polígon de les Pruelles.

L’organització ha previst premis pels primers de cada categoria, i una festa final pels voluntaris. Els dorsals s’entregaran al mateix Espai Jove el divendres 16 de 17 a 20h, i el mateix dissabte 17 de 7 a 8h. També s’oferirà servei de dutxes al poliesportiu Pins Bens. Al parc del Rocar hi haurà un espai d'animació, amb un rocòdrom inflable per als més petits. L’entrega de premis tindrà lloc a les 12h per la Speed, i a les 13h per la Rock. Més d’un centenar de voluntaris de diverses entitats i particulars, i diverses empreses i establiments de Sitges col·laboren amb l’esdeveniment.

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament