Primera Catalana

Es desconnecten al segon quart i acaben cedint a la superioritat del líder

L'AB Vendrell cau per 69-84 davant l’invicte Ripollet, tot i competir en el segon temps

Vendrell - Ripollet. Eix

Els taronges van perdre davant el líder, Ripollet, un equip que es manté invicte en el que portem de temporada, acumulant 22 victòries consecutives. Els del Vendrell perdien per 69-84, en un matx condicionat pel mal segon quart dels locals, on es van desconnectar del partit, encaixant un parcial de 4-18, que va ser letal davant un conjunt amb molts recursos ofensius. La gran segona part dels vendrellencs, no va ser suficient per mirar de posar en dificultats als visitants, que de la mà del seu jugador franquícia, l’ex-Leb Or , Roger Vilanova, van tenir sempre la situació controlada, ajudats, en part,  per la gran diferència de tirs lliures, 7/14 local, davant el 27/33 visitant. A manca de vuit jornades per acabar la lliga, els de Marc Rovirosa, se situen setens, amb un balanç de 10-12, un triomf per sobre dels llocs de promoció de permanència, en una taula molt igualada, amb fins vuit equips separats per dos victòries.

L’encontre començava amb un ritme trepidant per part dels dos conjunts, ràpides transicions i joc alegre, on els locals es trobaven còmodes i agafaven el repte que proposava el Ripollet, 14-14 als set minuts de joc; dos triples del visitant Ortega, tot i que Gabaldón, anotava un pels locals, donava, una lleugera avantatge, 19-24, als vallesans, a la fi del primer quart. El segon període va ser totalment diferent i va marcar la resta de l’enfrontament, els del Baix Penedès, es van encallar en la defensa zonal del rival, que els va ofegar l’atac, precipitació, poca circulació de pilota i desencert van ser una constant, davant un Ripollet, que mantenia la inspiració ofensiva, dominant el rebot ofensiu.

Un segon quart, on els locals, només van ser capaços d’anotar quatre punts, encaixant un parcial de 4-18, que deixava un marcador de 23-42, al arribar al descans, amb un equip visitant, jugant a plaer. Un triple d’Omar Francisco, va esperonar als locals, que van sortir molt motivats dels vestidors, clavant un parcial d’11-2 de sortida en aquest tercer període, que suposava un 34-44, després de tres minuts jugats. Es veia un altre Vendrell, intens i compacte, que superava la defensa visitant amb més facilitat; un triple de Lluís Casado, acostava 41-49, encara més als de Coma-ruga, que somiaven amb la remuntada, tot i que els del Vallès Occidental, també responien anotant dos triples més, que els mantenien amb la iniciativa 47-60, a l’espera del període definitiu, després d’un parcial de 24-18, favorable als taronges, en aquest tercer quart.

Un últim període on els taronges, van lluitar de valent, igualant la intensitat rival, els punts d’Oriol Mateu, deixaven un 55-67 a set minuts del final; el Ripollet contestava, des del tir lliure, amb un nou parcial de 0-7, que semblava sentenciar el matx 55-74, però, novament els del Vendrell van treure l’orgull, retallant el marcador, on després de tres triples, dos d’Alejandro Cereto i un de Francisco, deixaven un 69-77 a 1.10 de la fi. Malauradament, els referents visitants, no fallaven i els locals, ja a la desesperada, no trobaven cistella, encaixant la derrota.

Dissabte, els taronges es desplaçaran al barri de Gràcia, per visitar al segon classificat, el Lluïsos, una pista molt complicada on ningú ha sortit guanyador.

AB Vendrell: M. Molina (10), Casado (11), Mateu (16), Trouvé, Thiam (4), Cereto (14), Nieto, Gabaldón (3), Francisco (11), O. Molina i Luna. 8/26 triples, 7/14 tirs lliures, 25 faltes.

Parcials: 19-24, 4-18 (23-42), 24-18 (47-60), 18-24 (69-84).

Derrota del sènior B masculí

El sènior B masculí, que està disputant la fase final del campionat territorial, perdia per 63-67, davant el Carme Bàsquet, en un partit molt igualat. Els taronges, se situen tercers amb un balanç de 3-3. Dissabte, visitaran la pista del Claret B.