El SM del CB Ribes segueix encostipat

Són temps de refugiar-se en la defensa, el rebot, i l’escalfor del factor camp. El Bàsquet Ribes no viu el seu millor moment ofensiu (63 punts de mitja en els últims 4 partits), i mentre no arribi el bon temps, haurà de seguir treballant el doble per continuar guanyant partits. Diumenge passat, davant el Bàsquet Neus, l’equip va intentar mostrar la seva cara més alegre al primer quart. Tot i que se’n va sortir, altre cop els errors als tirs lliures (10/23 al final) van evitar tancar el primer període amb un avantatge més clar (19-16) i el que era més important, marcar un ritme alt de joc davant un equip físicament inferior. Només en un tram al final del segon quart (34-24 minut 19) i a l’últim període el Ribes recuperaria certa alegria ofensiva, però en general el dia va ser nefast pel que fa a l’anotació (6/21 T3, 18/43 T2).

Això ho va saber aprofitar perfectament el Bàsquet Neus, que amb defenses alternatives va anar injectant ansietat a l’atac ribetà durant tot el segon temps. Tot i la inferioritat en el rebot (44 a 29 pel Ribes), la bona feina defensiva dels visitants els va mantenir al partit tot i les petites estrebades del Ribes (53-46 minut 36; 59-50 minut 37), fins a arribar al minut 39 amb el partit obert: 59-56.

Al següent atac, però, un llançament d’Adrià Villar – clau a l’últim quart i el millor del partit amb 8 punts i 11 rebots – va donar el coixí necessari per afrontar l’últim minut amb l’avantatge necessari per no patir més del compte i segellar la victòria amb un ajustat 64-58 al marcador.

Després d’aquesta victòria, el Bàsquet Ribes afronta una setmana clau amb la visita al segon classificat, el Centre Catòlic de l’Hospitalet. Els del Baix Llobregat, amb dues victòries més que el Ribes, venen de perdre clarament el derbi contra el Sant Josep Obrer per 108-61. El partit es jugarà divendres 23 de març a les 21:45.