Segona Catalana Grup 3r, 2017-18

El CF Vilanova supera a rival i àrbitre i albira l’ascens

Després de dues jornades consecutives de dubtes en què el Vilanova s’havia deixat quatre punts pel camí de manera quasi incomprensible, ha tornat aquesta tarda a la senda de les victòries i ho ha fet amb un gran i dificultós partit.

CF Vilanova – Fontsanta Fatjó. Fede Carrasco

CF Vilanova 4 – Fontsanta Fatjó 1

No ha estat fàcil, perquè el Vilanova ha hagut de lluitar contra un equip que encara té opcions per promocionar i que ha jugat al límit del reglament i en moltes ocasions per sobre del mateix amb la tolerància d'un àrbitre que no ha estat tampoc a l'alçada, i que des del xiulet inicial ja s'ha vist que més que venir a arbitrar un partit havia vingut a Vilanova a ser més protagonista que els mateixos jugadors. I amb aquests imponderables era certament complicat guanyar un partit on sols un equip volia jugar, un altre venia a enredar i el director de l’encontre tenia una important dosi d’ineptitud. Gens fàcil.

Quan encara els dos equips és trobaven en els instants de tempteig i el domini dels dos equips no estava prou consolidat, una suposada mà d'un defensor local que crec era Aleix Vall i que amb el nou reglament no m'ha semblat de cap manera penal, l'àrbitre l'ha assenyalat i el Fontsanta Fatjó no l’ha desaprofitat fent pujar al marcador el primer i únic gol seu aquesta tarda a l’Alumnes Obrers. L’àrbitre en aquell instant ja havia posat nerviós al públic local en algunes jugades doncs es començaven a veure coses estranyes, o si es prefereix, potser no del tot normals, doncs no sols ser habitual que un director d’un partit  estigui més preocupat del seu protagonisme que del dels vint-i-dos jugadors.

Però el Vilanova no ha sentit el cop de la primera malifeta arbitral, i Valldosera dos minuts més tard, al m. 23, en una mateixa jugada on prèviament ell i Victor Delgado ja havien estat a punt de marcar, ha aconseguit finalment creuar la pilota a la dreta del porter i assolir un just empat.

El Vilanova jugava bé, era molt superior ja al rival però sols la duresa i la tolerància de l’àrbitre amb alguns jugadors visitants que malgrat tot han vist sols 6 targetes grogues, tot i que algunes d’elles eren entrades sense pilota a l’home i per tant de vermella directa, aconseguien anivellar falsament un marcador que no reflectia la clara superioritat local.

Poc abans d'acabar el primer temps un penal claríssim sobre Marcel per una gegantesca escombrada dins l'àrea, no sols no ha estat castigat, sinó que ha suposat la targeta groga pel vilanoví per suposada simulació en una nova malifeta del de vermell amb xiulet a la boca. Al m. 42 Barragan que ha donat avui mostres un cop més del seu talent, tenia una ocasió per avançar al Vilanova però amb l'empat s'ha arribat al descans.

El Vilanova havia estat superior a l’equip rival, però sols el joc dur i brut en no poques ocasions dels visitants i un àrbitre que ha demostrat no estar capacitat per arbitrar a aquesta categoria, ho han impedit. El Fontsanta Fatjó era molt conscient com ja es va demostrar a l'anada a Cornellà, que jugant al futbol, les seves opcions de treure quelcom positiu a Vilanova eren mínimes i per tant havia de jugar un partit dur, brut, travat, al "tot si val" i trobar la complicitat d’un col·legiat que al marge de permetre el joc violent, no conegués bé el reglament, o si més no, que no l’apliques correctament, com així ha estat.

Però a la segona meitat tot ha canviat. El Fontsanta Fatjó que s'havia buidat a la primera part, corrent, defensant, jugant al futbol més aviat poc, i donant forces puntades a tort i a dret del tot innecessàries, ha acusat l'esforç, ha patit una gran davallada física i pràcticament s'ha enfonsat entregant el total domini del partit a un Vilanova que no ho ha desaprofitat i que està molt fresc, intens, profund i s'agradava cada vegada més al llarg del transcurs dels minuts.

Al m. 50 Valldosera feia pujar el segon al marcador amb un xutàs creuat ajustat al pal, un gran gol. Al m. 68, el mateix Ignasi driblava la sortida del porter però molt escorat i sense angle no podia marcar. Al m. 72 i 78 m. Latre que havia sortit al m. 71, ha sentenciat amb uns altres dos grans gols, uns gols que caldrà repassar a la moviola doncs el segon d’Iker ha estat protestat per possible fora de joc, i en el primer d’ells, la defensa s´ha parat un moment creient que hi havia també situació irregular. Sigui com sigui el Vilanova a la segona part ha estat molt i molt superior ha fet un autèntic partidàs donant una lliçó de futbol davant un rival que ja estava ofegat sense oxigen i que a partir del m. 70 per expulsió, ha jugat amb un home menys. Una segona part d'exhibició pròpia d'un equip campió, en un resultat d’equilibri a la primera part, i a la segona en un ruix explosiu que ha fet forat i encara ha estat escàs vist el joc dels uns i els altres i les oportunitats de gol.

EL MILLOR. Una gran victòria que apropa el Vilanova a l’ascens, més encara després de la derrota del Sant Quirze a casa i l’empat a casa també del Begues. Jornada a jornada el Vilanova suma i a més té l’ajut dels rivals, o de tots alhora o d’alguns d’ells. El partidàs global de tot l’equip, que fa difícil avui destacar algun jugador sobre altre. Valldosera, que avui ha recobrat l’olfacte de gol en un gran partit novament. El retorn d’Iker Latre, amb dos grans gols que ha demostrat un dia més, que és un home-gol i mereix més minuts en un equip de titularitat molt cara ben cert és. L'encert avui dels canvis, no ja sols pel que han aportat sinó perquè avui s'ha estat valent i s'ha sabut jugar a rematar al rival a la contra, no sols defensar el resultat. La tornada uns minuts de David Gómez, un grandíssim jugador, titular indiscutible a qualsevol equip de la categoria i a Primera Catalana. El gran partit novament d’Iker Pujol, molt clarivident de nou donant passis de molt mèrit entre línies. Aleix Vall, molt segur avui en totes les vessants i amb sensació de seguretat tant a la defensa o jugant per davant de la mateixa. Pascua un enorme jugador al qual sols li falta un pèl més de gol. Barragan i Marcel, cada dia millor. En definitiva, equip majestuós avui. L’encert de donar descans avui a Codina que no travessa el seu millor moment i tornarà segur, molt millor.

EL PITJOR. Entrar a la primera part en el contagi del joc dur i brut del contrari, al que l’interessava un partit ben bronc sense jugar al futbol, única possibilitat avui de treure alguna cosa a l'Alumnes Obrers.

CF Vilanova: Arnalot, Iloie, Lebrero, Aleix, Marcel, (m.7 David Gómez), Pinilla, (m.77 Morillas), Barragan (m. 61, Ivan Sugranyes), Pascua, Delgado, (m.71 Latre) Valldosera (m. 71 M. Ferret ).

Targetes grogues CF Vilanova: Pujol, Delgado, Valldosera, Pinilla, Iloie, Marcel.

Valoració CF Vilanova: Pascua 5. Marcel 4, I. Pujol 3, Latre 2, Valldosera 1. (malgrat que tots avui han estat en el top 5).

Estadístiques:

CF Vilanova: Faltes 12. Ocasions de gol  7 (4 gols). Fores de Joc 3. Corners 6.

Fontsanta Fatjó. Faltes 26, Ocasions de gol 2 (1 gol). Fores de Joc 3. Corners 1.

Àrbitre: Kevin Blanco (Vallés Occidental) 3 /10. Mal arbitratge el seu. Possiblement el pitjor de la temporada del Vilanova. Protagonista, provocador, desconeixedor del reglament i de com interpretar-ho. Xiulant malament i a destemps, i tolerant la duresa i joc brut en no pocs instants de l’equip visitant, confonent el joc dur amb entrades a jugadors vilanovins quan la pilota no estava ja en situacions de ser jugades i eren de targeta vermella directe. Curiosament de les 12 targetes grogues ensenyades, n'hi ha hagut 6 per cada equip, la majoria de les vilanovines per protestes davant el joc violent en molts instants de l’equip de Cornellà. Mal auxiliat a les bandes també.

12 graus de temperatura. 300 persones. S'ha guardat un minut de silenci. Al final del partit o conclòs ja, el porter de l’equip visitant, Alberto González, ha saltat la grada al darrera de la seva porteria amb intenció d’incordiar i agredir a certs aficionats d’un grup d’animació del Vilanova. Segons comentaris, un ha resultat amb un cop a la cara en un espectacle tan innecessari com lamentable. Presència també a l'acabar el partit de la força policial dels Mossos d’Esquadra possiblement ja innecessària però preventiva. Cal recordar que Fontsanta Fatjó i Sant Quirze el dia 5 d’abril jugaran a porta tancada 11 minuts que resten per la conclusió amb 1-2 pels del Vallès i amb sols 9 homes per equip. Vist lo vist avui, lo que podria ser estrany, malauradament s’entén a la perfecció. Presència a les grades de la Regidora d’Esports del consistori vilanoví, Sra. Blanca Albà.