Primera Catalana

L'AB Vendrell suma una victòria necessària i fa un pas més cap a la permanència

Els taronges superen 77-67, un rocós Barberà B, en un partit que es decideix en el darrer quart

Imatges del partit de l'AB Vendrell. Eix

S’acosta el final de temporada i tots els equips s’hi juguen alguna cosa, cada partit és una final, i els del Vendrell en van guanyar una, aquest diumenge, davant un rival, que no ho va posar fàcil, i  que venia amb la necessitat de vèncer per escapar dels llocs de descens directe. Els de Marc Rovirosa van superar per 77-67 el Barberà B, en un matx molt igualat, que els taronges, van saber resoldre en el darrer quart, aconseguint un triomf molt necessari per mantenir la distància amb els llocs de promoció de permanència. A manca de sis partits per acabar la lliga, els del Baix Penedès, presenten un balanç d’11-13, que els situa en la vuitena posició, amb una victòria de marge respecte als llocs de promoció, que marca la Salle Manresa, proper rival dels vendrellencs.

El matx començava amb un equip local molt endollat, dos triples inicials, de Jordi Solé i Oriol Mateu, donaven ales als seus, que al minut cinc dominaven per 12-4, davant un Barberà superat, que es va presentar a Coma-ruga amb set jugadors; semblava doncs que seria un partit plàcid, però, res més lluny de la realitat, a partir d’aquí, els taronges es van bloquejar davant la defensa rival, abusant del llançament triple, situació que els visitants ho aprofitaven per clavar un parcial de 2-15 , que deixava un 14-19 a la fi del primer quart.

En el segon període els del Vallès, van proposar una defensa zonal, que ja no abandonarien, que dificultava l’atac local, i els permetia portar la iniciativa, 24-29 després d’un triple visitant; Alejandro Cereto, però, va sortir al rescat dels locals, nou punts consecutius de l’aler vendrellenc, amb dos triples inclosos i un altre més de Lluís Casado, permetien establir un nou parcial de 12-2, que capgirava 36-31 el lluminós, encara que els de Barberà del Vallès, igualaven 36-36, el resultat a l’arribar al descans.

A la represa, el joc va continuar molt igualat, amb un Vendrell que buscava trencar la tancada defensa visitant, i que sumava gràcies als rebots ofensius que donaven segones oportunitats, els vallesans, per contra, seguien a la par, proposant un joc més pausat, que els mantenia igualats al marcador. Van ser sis punts consecutius de Yero Thiam, a les acaballes d’aquest tercer quart, els que donaven un petit, 57-53, avantatge als taronges, a manca del període definitiu.

Un darrer quart, on els de Barberà, van fiar-ho tot al seu pivot Barbosa, que monopolitzava l’atac, i de fet capgirarien 57-58 la situació, a poc més de set minuts del final; de tota manera, les alternances defensives dels vendrellencs, van ofegar la producció del rival, que anotaria només dos punts en sis minuts, la velocitat d’Oriol Mateu i l’efectivitat de Marc Molina, donaven un parcial d’11-2, que deixava un 68-60 a 3.30 de la fi. Els visitants responien i se situaven amb un 70-65, quan s’entrava en l’últim minut, però, la gran efectivitat dels locals en els tirs lliures, davant les faltes de l’equip rival,  amb un 7/8, en aquest tram final, certificava una victòria molt treballada, en un dia on el joc no va brillar, encara que es va assolir l’objectiu, d’assegurar un nou triomf. Dissabte els taronges, visitaran la pista de la Salle Manresa, on tindran un altre oportunitat per seguir sumant victòries, davant rivals directes, que els acosti a la permanència.

AB Vendrell: Casado (11), Mateu (16), Trouvé (2), Thiam (10), Solé (5), Cereto (12), Nieto (2), M. Molina (10), Francisco (7), O. Molina (2) i Gabaldón. 9/30 triples, 14/19 tirs lliures, 22 faltes.
Parcials: 14-19, 22-17 (36-36), 21-17 (57-53), 20-14 (77-67).

Victòria del sènior femení

El sènior femení, va superar per 51-36, al conjunt del Cambrils, en un partit dominat per les vendrellenques, on des de la defensa les va permetre portar la iniciativa. Després de vuit jornades disputades d’aquesta fase final de la tercera catalana, les taronges, amb un balanç de 4-4, se situen sisenes, a l’espera de visitar la pista de La Selva, el proper dissabte.