El CB Ribes s'assegura la permanència

El Bàsquet Ribes va sumar davant el CB Nou Esplugues la victòria que li dóna la permanència de manera matemàtica a manca de sis jornades pel final

Bàsquet Ribes 67 - CB Nou Esplugues 61

La jornada que el CN Tàrrega va deixar la lliga sentenciada guanyant al Centre Catòlic d’Hospitalet per 78-76, el Bàsquet Ribes va haver de fer un altre partit de molt desgast per doblegar el Nou Esplugues per 67-61. La solidesa interior dels ribetans amb Rafel Rius (13p, 12r) i Marc Genesias (19p, 7r) com a peces claus de l’atac va poder amb el joc dinàmic dels visitants, que tot i la dolenta primera volta, venien a Ribes com un dels equips “de moda”, amb 5 victòries en les últimes 8 jornades.

La manca punteria del Ribes des del triple (4/22) i del Nou Esplugues des del tir lliure van fer del partit un “espectacle” feixuc de veure, amb poques fases de bon joc ofensiu. El Ribes va despertar tard, però a mitjans del segon quart semblava haver trobat el camí cap a la victòria carregant la zona rival. Cosa que va deixar de fer al tercer quart. Perdut a la línia de 3, els del Garraf van veure com l’Esplugues s’ho creia (46-45, minut 32), però no van trigar a respondre amb un parcial de 10-2 que va traspassar els nervis a l’altra banqueta. La bona defensa durant aquest tram va ser clau per assolir el coixí necessari per controlar els últims intents del rival per acostar-se al marcador.

Mentrestant, a Santa Coloma, l’actual tercer classificat queia per 48-62 davant el Cornellà B, fet que posa a les mans dels ribetans acabar la temporada en llocs de promoció d’ascens.