Cursa solidària

Sorea i l'Ajuntament de Calafell lliuren 1.000 euros de la Cursa de l'Aigua a l'associació de fibromiàlgia

Es dedicaran a diferents necessitats de l'associació Splaf que van des del pagament de tractaments a visites mèdiques

Ramon Filella Calafell 10-04-2018 18:50 Lectures 1789
Sorea i l'Ajuntament de Calafell lliuren 1.000 euros de la Cursa de l'Aigua a l'associació de fibromiàlgia. Ramon Filella

Sorea i l'Ajuntament de Calafell lliuren 1.000 euros de la Cursa de l'Aigua a l'associació de fibromiàlgia. Ramon Filella

L'Associació Splaf de Calafell ha rebut avui el xec de mil euros recaptats durant la celebració de la segona edició de la Cursa de l'Aigua que es va dur a terme el passat 18 de març al municipi baixpenedesenc. La regidora Teresa González en nom de l'Ajuntament i Berta Mercadé, gerent de l'empresa Sorea, organitzador i patrocinador de la cursa respectivament, han fet entrega del xec a la presidenta de l'associació, Rosa Carbonell, que agrupa persones afectades per fibromiàlgia.

Tal i com ha explicat Rosa Carbonell, els mil euros es dedicaran a diferents necessitats de l'associació que van des del pagament de tractaments a visites mèdiques. Carbonell s'ha mostrat molt agraïda pel fet que “s'hagi pensat en la nostra associació per a destinar els diners recaptats a la cursa. Per a nosaltres és una gran ajuda i ens com si ens hagués tocat la loteria”.

Per la seva banda, la regidora Teresa González ha assenyalat que “quan ens vàrem plantejar les opcions que teníem sobre la taula per a destinar aquests diners va sorgir el nom d'Splaf i no ens ho vàrem pensar massa”. González ha recordat que “la fibromiàlgia no té la rellevància d'altres malalties, però les persones que la pateixen viuen un autèntic calvari i creiem que es mereixen disposar d'aquesta ajuda i del reconeixement públic que significa”.

La Cursa de l'Aigua vol convertir-se en un referent lúdic i solidari a Calafell i de cara a properes edicions es contiuarà potenciant. La d'enguany es va realitzar el passat 18 de març amb un recorregut de 5 quilòmetres per la zona del port de Segur de Calafell. Els participants van haver de pagar 3 euros per a prendre-hi part i aquests diners recaptats en aquella jornada són els que s'han destinat a l'associació Splaf.

Festa de la bicicleta

Per altra banda, també avui s'ha presentat la vintena edició de la Festa de la Bicicleta que es farà aquest proper diumenge al llarg d'un traçat de 10 quilòmetres entre Calafell i Segur de Calafell. Es tracta, un any més, d'una festa completament popular en la que no cal inscripció i en la que hi poden participar des de nens i nenes fins a avis i àvies. L'Ajuntament espera arribar a la xifra de mil participants com ja es va aconseguir en l'edició de 2016.

Hi haurà premis per als dos ciclistes de major edat i també per a les millors disfresses de partcipants i de bicicletes. De fet, tal i com ha explicat la regidora Teresa González, “volem que la festa sigui el més popular i lúdica possible i és per aquest motiu que considerem interessant entregar premis per a les disfresses”.

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No