Cara i creu pel masculí del CNB Vilanova aquesta doble jornada

CNB Vilanova - CEB El Papiol B. Eix

Doble jornada pel sènior vilanoví després de l'aturada de setmana santa. Divendres els grocs rebíem el CEB El Papiol B, equip de la part baixa de la classificació que es va presentar amb tant sols set efectius a l'Isaac Gálvez. Els grocs van notar l'aturada, falta de ritme, d'intensitat i d'encert, que no els permetia desempallegar-se dels visitants en el marcador. Així a la mitja part els vilanovins dominaven per un 40-25, que no feia patir pel partit, però que no demostrava la diferència real entre els dos equips i el més important, deixava males sensacions de cara al transcendental partir de diumenge a Cubelles. Segona part de tràmit, sense res a remarcar, pel que fa al joc, altres coses millor no comentar-les. Final del partit 74-49, nova victòria i la mirada posada en l'únic equip que havia aconseguit derrotar als de la capital del Garraf.

Diumenge, cinc de la tarda, els grocs portaven una volta sencera sense perdre i es trobaven davant un CB Cubelles instal·lat a mitja taula, amb una trajectòria irregular, però que de ben segur aniria a pel partit.

Sortida amb Lluis, Nil, Miki, Burcet i Aleix. Els vilanovins conscients del que es jugaven van sortir concentrats , defensa pressionant tota la pista, ràpides transicions, i bona lectura en atac que col·locava un 12-22 al final dels deu primers minuts.

Els grocs semblava que havien après del partit de la primera volta, però només ho semblava. Apagada general als darrers cinc minuts del segon quart, tot i així la diferencia de més 13 va sumir els visitants en una falsa sensació de tenir el partit controlat.

Els locals van tornar del descans amb una cara molt diferent, amb una intensitat espectacular i un encert brutal. Els de Vilanova per la seva banda desconeguts, descentrats, cometent errades defensives que permetien els de Cubelles anar retallant distàncies. Els fantasmes de la primera volta apareixien, i a l'inici del darrer quart el lluminós reflectia un 45-50 que plantejava un darrer quart d'infart.

Al minut 3 els locals ja havien igualat el marcador (53-53), i la dinàmica ascendent dels cubellencs contrastava amb un desconegut CNB Vilanova, ni un sol triple en tot el partit. A partir d'aquí nervis per part visitant ( 5 de 16 en tirs lliures al període) i saber fer i estar dels cubellencs, per un 64-59 definitiu que ens deixa dues lectures. Primera, cura d’humilitat pels vilanovins, que tornen a ensopegar amb la mateixa pedra i que demostra que sense treballar es converteix en un equip mediocre. Segona, gran partir dels cubellencs, amb una intensitat i un joc impropis de la seva classificació, parafrasejant un dels grans, potser amb aquest joc i actitud estarien disputant l'ascens.

Felicitar doncs els veïns del CB Cubelles, i animar als vilanovins per seguir lluitant per l'objectiu. 4 partits per acabar la temporada, 4 finals. La primera diumenge, 19:30, Isaac Gálvez, davant un CB Begues que ve de guanyar el Joventut Castelldefels, segon classificat. No serà fàcil, però és el moment d'aixecar-se. Ànim.

CNB Vilanova SF 41 - 39 Bàsquet Sant Boi

El sènior femení rebia el Bàsquet Sant Boi en un altre partit complicat. La intensitat del rival i els pocs efectius amb els que comptava l'equip suposaven un gran handicap per a les vilanovines. No obstant, res nou a l'horitzó. Així doncs, les grogues, amb només 7 jugadores iniciaven l'encontre conscients de la importància dels primers minuts on les cames encara eren fresques. Un parcial inicial de 15 a 0 feia preveure un partit còmode. Al final del primer quart, 21 a 7 i partit controlat.

Un segon quart molt pobre feia que fessin només 5 punts en tot el quart i les visitants ajustessin el marcador.