Activitats populars

Arriba la X Gimcana popular de Les Roquetes del Garraf

Imatges d'arxiu de la Gimcana popular de Les Roquetes . Eix

Imatges d'arxiu de la Gimcana popular de Les Roquetes . Eix

El proper dissabte 19 de Maig a partir de les 16:00h a les Roquetes del Garraf, es tornarà a jugar a la Gimcana Popular que enguany celebra la seva 10a edició. Amb la participació dels nens i nenes de les escoles d’educació infantil i primària del municipi, la Plaça Rafael Alberti serà el lloc de trobada on es farà la tradicional cercavila, fins arribar a la Plaça Llobregat, on es donarà el tret d'inici dels jocs.

Aquest any, la festa estarà orientada a la celebració dels primers 45 anys de Festes Majors de Sant Joan que es celebren en Les Roquetes. Es recordaran als primers grups del Ball de Cintes, el Ball de Bastons... que varen crear aquesta tradició els dies de Sant Joan, 23 i 24 de Juny del 1973, com així també a la resta de balls que han nascut al llarg de tots aquests anys, fent que sigui una festa molt important per tots els roquetencs i roquetenques.

Més de 250 nens i nenes d’entre 5 i 12 anys, estaran inscrits en aquesta activitat, que des de les AMPAs de les escoles d’educació infantil del poble (Santa Eulàlia, Mediterrània i les Roquetes), tornen a col·laborar un any més.

Aquests jocs consistiran en 12 proves que hauran de superar els nens i nenes dels dos equips participants, el vermell i el verd, colors oficials de l’Agrupació de Balls Populars de les Roquetes, organitzadora de la festa. Pel que fa a la gimcana en sí, després de la cerimònia d’inauguració, seran més de dues hores de dotze jocs infantils, i per acabar una vegada conegut l’equip guanyador de la gimcana, es farà la tradicional batalla de 3.000 globus d’aigua que servirà per calmar els ànims de tots els participants.

En edicions anteriors com aquesta actual, la frase que identifica la Gimcana és “Canviem una tarda de jocs per un quilo de d’aliments”, i és per això que, tant per la canalla, com pels voluntaris dels jocs i per les persones que passegin pels voltants, es podran recollir productes no peribles que es lliuraran dissabte mateix al Banc d’Aliments del municipi.

Les entitats que col·laboren per a que aquesta festa sigui molt lluïda i participativa per a els nostres infants, són: Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Fundació Banc dels Aliments, Unió de Comerciants de les Roquetes, AMPA CEIP Santa Eulàlia, AMPA CEIP Les Roquetes i AMPA CEIP Mediterrània.

Des de l’Agrupació de Balls Populars de Les Roquetes, volem agrair també la col·laboració de tots els establiments, empreses i persones que han estat treballant durant moltes setmanes per preparar-ho tot, per a que sigui una gran festa per als nens i un gran bonic record dels nostres primers 45 anys de Festes Majors.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!