Un pas més cap a la permanència després de superar al Safa Claror

El gran darrer quart de l'AB Vendrell, 73-63, facilita la victòria davant un rival directe. Diumenge derbi penedesenc a la pista dels Monjos

AB Vendrell - Safa Claror. Eix

Triomf de l’equip vendrellenc en un partit on la victòria era obligada, davant un rival directe per no caure als llocs de promoció de permanència, una derrota hauria complicat molt la situació, en canvi amb aquest resultat, els del Baix Penedès, fan un pas endavant per continuar una temporada més a la primera catalana. Va ser una victòria treballada, pel resultat de 73-63, davant un Safa Claror, que no es va rendir mai, però, que es va veure superat pel gran darrer quart dels locals, amb un gran Yero Thiam, que va dinamitar el partit, anotant tres triples consecutius, que van ser decisius per entendre el resultat final i la consecució del bàsquet average, que pot ser determinant a final de temporada.

Els de Marc Rovirosa encaren les últimes quatre jornades de lliga, amb un balanç de 12-14, instal·lats a la vuitena plaça, una victòria per sobre de les posicions de promoció, que marca el CN Terrassa, en una classificació molt igualada. L’encontre, va començar amb un ritme frenètic i dominat pels visitants, que anotaven tres triples en els primers minuts, que significaven un 6-12 al lluminós, als 4’ de joc;  els taronges, contestaven, però, amb un parcial d’11-2, amb un triple de Marc Molina, que s’afegia a la producció d’Oriol Mateu i Yero Thiam, que capgiraven 17-14 la situació, en un primer quart, que acabaria igualat, 22-21, després d’un triple inversemblant d’Alejandro Cereto.

El segon període va ser travat i el ritme de joc va baixar, amb un Vendrell que es va encallar en l’apartat ofensiu, mala selecció de llançament i precipitació, anotant únicament un triple en sis minuts i mig, ofegat per la defensa del rival, que ho aprofitava per agafar 25-31 la iniciativa, després d’un parcial de 3-10; de tota manera, s’arribava al descans, amb una lleugera avantatge 30-33, favorable als de Barcelona, després d’un segon quart, molt pobre en anotació.

La represa va estar marcada per la igualtat, intercanvi constant de cistelles, encara que els vendrellencs van entrar molt aviat en bonus de faltes, permetent al rival visitar la línia de tir lliure; la brega d’Adrià Trouvé i els rebots de Jordi Nieto, permetien als penedesencs arribar a l’últim quart, 49-51, amb tot per decidir, després d’encaixar una cistella des del mig de la pista, en el darrer segon d’aquest tercer període.

Uns últims deu minuts, molt intensos, que començaven travats i amb protagonisme de les defenses, costava anotar i el Sagrada Família ho aprofitava per portar la iniciativa, 51-55 a set minuts del final, que preveia un final ajustat; però, va aparèixer pels locals,  la figura de Yero Thiam, anotant tres triples pràcticament consecutius, a més de rebots i dos taps,  que van dinamitar el marcador, parcial de 16-4, en uns minuts de gran bàsquet per part dels taronges, que deixava un 67-59 a un minut i mig de la fi, amb un conjunt visitant tocat. Després el 6/6 en tirs lliures d’Oriol Mateu, gran partit el seu també, en el darrer minut, van acabar de sentenciar, una victòria molt valuosa, per apropar-se a la permanència.

Diumenge, els vendrellencs visitaran la pista d’uns necessitats Monjos, en el que serà el derbi penedesenc de la categoria.

AB Vendrell van jugar: M. Molina (17), Francisco (4), Casado (3), Mateu (20), Thiam (17), Solé, Cereto (6), Nieto (1), Luna, Trouvé (5), O. Molina i Gabaldón. 7/25 triples. 14/16 tirs lliures, 19 faltes.

Parcials: 22-21, 8-12 (30-33), 19-18 (49-51), 24-12 (73-63).

Doble derrota del sènior femení

El sènior femení, molt afectat per les lesions, perdia aquest cap de setmana el doble compromís que tenia a Coma-ruga. Divendres queia en el partit ajornat, pel resultat de 40-59, davant el conjunt de La Pobla-CBT. Dissabte, també cedia, per 49-56 davant el líder Àguiles. Després d’aquest resultats, les taronges se situen sisenes, amb un balanç de 6-6, en la fase d’ascens a segona catalana. Dijous, en un partit que estava ajornat, rebran la visita del Bàsquet Teresianes.

El sènior B masculí, per la seva banda, derrotava a domicili, pel resultat de 59-80, al Bàsquet l’Arboç B, en el que era un derbi comarcal. Els vendrellencs, se situen segons amb un balanç de 6-4, en aquesta segona fase del campionat territorial. Dissabte, jugaran davant el Reus Deportiu S21, que visitarà Coma-ruga.