Important victòria del CB Ribes

Bàsquet Ribes 79 - Penya Fragatina Bodegas Sommos 72

El Bàsquet Ribes va tornar a sobreviure a un partit d’alts i baixos però va aconseguir una de les victòries més importants de la temporada davant d’un Penya Fragatina excel·lent. La derrota del Santa Coloma deixa els ribetans tercers.

Un parcial demolidor de 19-0 a l’inici del segon quart no va ser suficient per tombar el Fraga. Els de la Franja van patir la millor versió dels ribetans en 6 minuts de bogeria anotadora, i tot i passar del 24-23 del final del primer quart al 43-23 del minut 15, mai van baixar els braços ni van renunciar a les seves estratègies. Amb una línia exterior molt incisiva i una defensa que no cedia ni un bàsquet fàcil, enviant fins a 36 cops els jugadors ribetans al seu calvari particular amb el tir lliure (17 encerts només), van anar eixugant com un corredor de fons la distància que el Ribes havia guanyat en un esprint brillant. Ja havien avisat a l’inici del partit, quan s’havien refet ràpidament del 12-5 d’inici capitanejat pels 10 punts d’Adrià Miró.

Tot i així, el 49-34 del descans havia deixat el partit a les mans del Bàsquet Ribes. L’opció de baixar les revolucions va tenir èxit durant els primers 4 minuts, però va provocar una apagada general ofensiva a la segona meitat del tercer quart. El Fraga ja tenia davant l’oportunitat que esperava i no va fallar: parcial de 0-12 i els nervis cap als locals, que a sobre perdien al seu millor home fins llavors, Marc Genesias, per 5 faltes a final del període. Donada la manca de punts, Toni Segarra se la va jugar donant entrada al pivot amb tres faltes personals, i el pitjor escenari possible es va complir: 4a falta en defensa i 5a a l’atac següent. Balanç: 0 punts i pèrdua d’un valor segur per l’últim quart.

El 57-51 del minut 30 i la dinàmica del partit asseguraven un últim quart on l’equip més centrat tenia les de guanyar, i val a dir que en aquell moment ho eren els visitants. No obstant, Guillem Ballús va agafar el relleu de Genesias i protagonitzava un parcial de 7-4 que posava un 64-55 prometedor al marcador. Poc va durar la tranquil·litat. El Fraga responia amb un 0-9 amb triple afortunat inclòs que empatava el partit altre cop des del 5-5 del primer quart. Masses quilòmetres fets, massa desgast per rendir-se en aquell moment. Al Ribes, però, no se li van acabar els recursos. El quart triple de Ballús activava Yeison Colón i entre els dos feien un parcial d’11-5 que duia els ribetans a la vora de la victòria (75-69, minuts 39). A tocar, però encara no al sac: més emoció en forma de triple visitant i pilota perduda dels ribetans. Al final, però, la calma del més jove, Alexander Chifflier, va sentenciar el matx amb 4 tirs lliures sense error.

Després dels resultats d’aquesta jornada, el Bàsquet Ribes ja només depèn d’ell mateix per conservar la tercera plaça en aquestes 4 jornades que queden, cosa que li donaria el premi de jugar les fases d’ascens.