Primera Catalana

L'AB Vendrell s'emporta el derbi davant Els Monjos i fa un pas més cap a la permanència

Els Monjos - AB Vendrell. Eix

En un partit amb una part per cada equip, els taronges s’imposen 59-65, replicant les victòries dels rivals directes.
Dijous, en partit avançat, rebran la visita del cuer, el CB Tarragona B.

El conjunt vendrellenc va fer un pas més cap a la permanència a  primera catalana, a l’emportar-se el derbi penedesenc de la categoria davant els Monjos, pel resultat de 59-65, en un matx, amb dos parts ben diferenciades. Un primer temps, dominat pels visitants, que deixaven el partit ben encarrilat al descans i una segona part, on els locals, que s’estan jugant el descens de categoria, van  reaccionar amb una gran remuntada, que va ajustar el marcador en el tram final. Queden tres jornades per acabar la lliga, i els de Marc Rovirosa, estan situats a la vuitena plaça, amb un balanç de 13-14, mantenint-se una victòria per sobre de les places de promoció de permanència, degut a les victòries de la Salle Manresa i del CN Terrassa, equip que marca la promoció, rivals directes dels taronges. El derbi començava amb una graderia força plena, i amb el joc igualat 7-5 als 4’; a partir d’aquí, però, només va haver un equip sobre la pista, la defensa dels visitants i tres triples, un d’Oriol Mateu i dos d’Alejandro Cereto, donaven un parcial de 4-15 favorable als del Baix Penedès, que dominant el rebot, es van fer amos de la situació, davant un equip local molt erràtic, que veia com s’arribava al final del primer quart amb un 11-20 al lluminós.

En el segon període es va fer més evident el desencert ofensiu de l’equip de l’Alt Penedès, fallant situacions clares de cara a cistella, 0/10 en triples al descans, i a remolc del Vendrell, que ho aprofitava per dominar el joc, amb ràpides transicions i una bona circulació de pilota que dinamitaven el resultat, 19-38 a l’equador, després d’un parcial de 8-18 en aquest segon quart, que semblava decantar el partit de cara al segon temps. Els taronges van cometre l’errada, en la represa, de pensar que el partit ja estava guanyat i es van trobar un equip de Santa Margarida i els Monjos, ferit, que conscient del que es jugava va sortir a totes, amb una motivació extra; els dos únics triples dels locals, anotats per Hernández, a l’inici del tercer quart, van esperonar-los i recolzats en una defensa més agressiva, que provocava continues pèrdues dels visitants, van provocar un parcial de 17-4, en sis minuts, davant un Vendrell perdut, que veia com el seu rival s’acostava fins el 36-42. Encara bo, pels visitants, que gràcies als tirs lliures, mantenien la dinàmica 45-53, al final d’aquest tercer període, on els taronges van encaixar 26 punts, parcial global del quart de 26-15.

Un últim quart, on el joc es va travar, amb les defenses de protagonisme, un triple de Cereto, tornava la iniciativa als de Coma-ruga, 47-60, a sis minuts i mig del final; però, el despertar de Gerard Català, va mantenir dins el partit als Monjos, que collant en defensa, un punt anotat dels vendrellencs en quatre minuts, retallaven el marcador fins el 59-63, després d’una cistella dels locals, ja en el darrer minut. Els del Vendrell erraven el seu atac i en l’última possessió dels vermells, fallaven un triple, a manca de 14 segons, que donava, sentenciant amb dos tirs lliures més, la victòria als taronges, després de viure un derbi vibrant.

Dijous, en partit avançat a la jornada, els de Coma-ruga rebran la visita del cuer, descendit, el CB Tarragona B, en un partit on no valen les distraccions i on s’ha de sumar un triomf que asseguri la permanència.

AB Vendrell: M. Molina (14), Francisco (8), Casado (2), Mateu (16), Thiam, Cereto (15), Luna (2), Trouvé (6), O. Molina i Solé (2). 6/23 triples, 13/16 tirs lliures, 16 faltes.

Parcials: 11-20, 8-18 (19-38), 26-15 (45-53), 14-12 (59-65).

Derrota del sènior femení

Dijous passat el sènior femení perdia per 56-70 davant l’equip de les Teresianes, en la fase final de la tercera catalana. Va ser un partit marcat per l’actuació arbitral, que va perjudicar a les taronges. Les de Mario Menéndez se situen sisenes amb un balanç de 6-7, a l’espera de visitar, el proper dissabte, la pista del Puigcerver.

El sènior B masculí queia per 48-51 davant el Reus Deportiu S21, en un partit dominat pels taronges, que van pagar un mal darrer quart, parcial de 8-19, que va capgirar el resultat a favor dels visitants. Els vendrellencs, estan situats en quart lloc, en la fase final del campionat territorial. Diumenge visitaran la pista de l’Amposta.