Primera Catalana

L'AB Vendrell es desfà del cuer i té la permanència a tocar

Guanyant a Sant Cugat el proper dissabte, els taronges, es mantindran a la primera catalana

AB Vendrell - CB Tarragona B . Eix

Els vendrellencs van fer la feina, derrotant al cuer ja descendit, CB Tarragona B pel resultat de 70-60, en un partit que es va avançar a la jornada, disputat el passat dijous, però, encara no van poder celebrar la permanència de manera matemàtica, tot i que la tenen de manera virtual, degut als resultats dels seus rivals directes. Les victòries de la Salle Manresa i de l’Àguiles, posposen l’objectiu dels taronges, que guanyant, dissabte a la pista d’un Sant Cugat Vermell, ja descendit, aconseguiran mantenir-se, una temporada més a la primera catalana, en cas de derrota, hauran d’esperar les derrotes dels rivals directes o deixar-ho tot per l’última jornada. A manca de dos jornades per acabar la lliga, els de Marc Rovirosa, es mantenen vuitens, presentant un balanç equilibrat de 14-14, el mateix que tenen dos equips més, per darrere, Salle Manresa amb un 13 victòries i el conjunt de l’Àguiles, amb 12, en zona de promoció de permanència, però, amb l’average guanyat als penedesencs, fet que priva als taronges de celebrar la salvació.

El partit començava amb un Vendrell molt endollat que sumava, gràcies a la superioritat d’ Omar Francisco i Marc Molina dins la zona, davant un conjunt visitant molt erràtic, que s’encallava en atac, sis minuts van trigar els de Tarragona en anotar els seus primers punts, deixant un 12-2 als 7 minuts; semblava, que el partit seria un passeig, però, els blaus van despertar-se i van acabar el primer quart amb un parcial de 0-9, davant un equip taronja que va baixar la intensitat, deixant un 12-11 a la fi del primer descans. En l’inici del segon  període el joc es va travar, pèrdues de pilota i atacs precipitats, encara que dos triples del CBT, capgiraven 17-19, el marcador a l’equador d’aquest segon quart; la sortida a pista de Jose Luna, incrementant la pressió defensiva i un triple d’Adrià Trouvé, donaven un nou parcial d’11-0, pels del Baix Penedès, que tornava 28-19, la iniciativa als locals, que arribaven al descans, amb un 32-24, després d’un gran primer temps de Francisco.

A la represa es van veure els millors minuts dels taronges, les transicions ofensives, conduïdes per Oriol Mateu i el domini rebotador, va acabar amb 16 rebots, de Yero Thiam, sumat a una defensa més intensa, donaven un parcial inicial de 12-1, que dinamitava, 44-25 el lluminós, a manca de cinc minuts per tancar el tercer quart, amb un domini absolut dels de Coma-ruga; però, en aquesta categoria no et pots relaxar i els del Tarragonès que no s’hi jugaven res, van treure l’orgull, i esperonats per dos triples del jugador Garcia, van començar a produir en atac, davant un equip vendrellenc tou, aconseguint tancar el període amb un parcial de 4-18, que ajustava 48-43, el matx, a manca del quart definitiu.

El partit es va complicar encara més, quan, els visitants, es posaven 50-48, a poc més de vuit minuts pel final, de tota manera, els del Vendrell, van saber reaccionar, de cara a tallar qualsevol intent de capgirar el marcador per part del seu rival,  el domini dels interiors vendrellencs, la circulació de pilota en atac i un triple de Thiam, deixaven un 16-3 de parcial, que obrien un forat de 66-51, al lluminós, a menys de cinc minuts de la fi. Quedava temps, i  de fet els visitants es van refer, encara, que els locals van saber administrar l’avantatge, per lligar un triomf molt valuós de cara a la permanència, davant un rival que ho va lluitar fins al final. Dissabte, els taronges, visitaran la pista del Sant Cugat Vermell, on sumar una victòria, donaria la permanència matemàtica.

AB Vendrell: M. Molina (10), Francisco (23), Casado, Mateu (16), Thiam (7), Nieto (2), Gabaldón (1), Luna (4), Trouvé (5), O. Molina i Solé (2). 3/17 triples, 9/18 tirs lliures, 20 faltes.

Parcials: 12-11, 20-13 (32-24), 16-19 (48-43), 22-17 (70-60).

Derrota del sènior femení a la pista del Puigcerver

El sènior femení, que està disputant la fase d’ascens a segona catalana femenina, perdia pel resultat de 45-35, a la pista de l’Escola Puigcerver. Les taronges, amb moltes baixes i jugant amb tres jugadores cadets, no van poder aguantar el ritme de les locals. Queden dos jornades per acabar la lliga i les vendrellenques, sense opcions d’ascens, estan situades en la sisena posició, amb un balanç de 6-8. Dissabte visitaran la pista del conjunt de La Pobla – CBT.

El sènior B masculí, obtenia una brillant victòria, pel resultat de 72-99, a la pista de l’Amposta, en un partit dominat en tot moment pels vendrellencs. A manca de dos jornades per acabar la fase final del campionat territorial, els taronges se situen tercers, amb un balanç de 7-5, a l’espera de visitar la pista del Carme, el proper diumenge.