Tan bona festa com poca intensitat (vídeo)

CF Vilanova – CF Begues. Fede Carrasco

CF Vilanova 2 – CF Begues 3

Es comentava entre setmana que no seria gens fàcil afrontar el partit d’avui davant d’un rival difícil, amb aspiracions de ser encara segon, però fonamentalment perquè l’equip com és normal està ara mateix més pendent de celebracions que no pas de concentracions competitives.

Avui és un d’aquells partits com el del Sant Quirze en què de no intervenir molt factors aliens al partit, és bastant possible que el resultat hagués estat un altre, diferent o molt diferent.

I no és que el Vilanova hagi fet un mal partit, però si ha estat lluny del nivell habitual i sinó materialitzes les ocasions i la intensitat no és l’adequada i falta també concentració que ha propiciat de nou errades defensives i a la porteria, és molt complicat guanyar partits. Si hi afegeixes alhora que les motivacions fonamentals de fa unes jornades hi han desaparegut, és missió doncs quasi impossible.

El Vilanova però ha sortit a fer el seu partit, el de sempre, el que tants èxits li ha donat però ben aviat s’ha vist que el rival amb un joc combinatiu més que acceptable i encara que justet de recursos ofensius, podia acabar neguitejant els locals en el global del partit, perquè faltava aquell com dic plus d’intensitat.

El partit davant d’aquest rival i amb aquestes connotacions seria llarg, però al m. 8, Barragan més murri que el seu defensa marcador s’avançava en carrera a la pilota, arribava a l’àrea i marcava davant la sortida del porter. L’equip visitant s’havia quedat en certa manera aturat perquè en la jugada prèvia, David Gómez ha relliscat, ha caigut en un lateral del camp sobre la pilota, i aquesta ha quedat en mig de la línia de fora de banda interpretant els visitants que la pilota havia sortit totalment, el que no ha succeït i per tant el gol ha estat absolutament legal.

El Begues lluny de tirar-se enrere ha continuat amb el seu estil de joc de toc i amb ajudes, solidari, i en el m. 23 en un gran xut ha aconseguit situar l’empat al marcador. Començava de nou un altre partit que no era sinó el mateix amb les mateixes propostes que des d’un principi, si bé al minut següent, Valldosera no encertava en un 1 contra 1, una jugada que era clau i hagués pogut variar el context del partit.

Al m. 42 una passada d’Arnalot des de la porteria ha pogut habilitar Delgado davant del porter sol, però un mal control en els darrers metres, li fa fet perdre l’oportunitat de xutar i marcar

Semblava que arribaríem al descans amb aquest empat, però al m. 44, en una gran triangulació local, Pinilla d’un xut creuat a la dreta del porter, ha situat el Vilanova en avantatge.

Era un bon resultat arribar al descans amb aquest marcador de superioritat per afrontar la segona meitat amb serenor, però ja en temps de descompte, una errada defensiva després de varius xuts i rebots dels visitants en una mateixa jugada, ha possibilitat de nou l’empat dels visitants. Aquest gol no hauria d’haver pujat al marcador. La jugada s’inicia a l’aturar l’àrbitre una jugada i ensenyar la targeta groga a Morillas, però la falta es treu d´un lloc molt distant i inadequat al lloc preceptuat i si bé els jugadors locals li han fet les degudes observacions a l’àrbitre, no han estat ateses. Massa gols per poc joc i poca intensitat, tant d’uns com d’altres. Restaven però 45 minuts per rectificar, però no era un problema del joc sinó de l’actitud i aquesta avui li mancava aquell plus necessari dit a l’inici d´aquesta crònica sobretot per part local.

A la segona part més del mateix, si bé amb un pèl mes de decisió per part del Vilanova. Més ganes que cap i poques oportunitats d’un Valldosera lluitant sol contra el món.

Al m. 63 una gran jugada de Pascua que havia entrat cinc minuts abans al terreny de joc, ha facilitat una pilota a Delgado que amb un gran xut a la dreta el porter visitant i quan ja es cantava el gol, s’ha estavellat al pal. Aquí estava de nou, la victòria possiblement vist el que s’ha vist en els darrers minuts.

L’empat no era un resultat injust, perquè malgrat que el Begues més enllà dels gols no havia creat cap ocasió perillosa, la feina del Vilanova tampoc era tan contundent com per merèixer gaire més.

I ja per acabar d’adobar-ho al m. 83, una passada entre línies dels visitants amb una defensa mal posicionada però on Arnalot tenia avantatge, dubta, arriba abans el màxim golejador de la categoria, Joan Vázquez, un jugador, hàbil, fi, tècnic, intel·ligent i golejador, por prodigat avui per sort, i situa el definitiu 2-3, al marcador, mateix resultat que el dia del Sant Quirze. En aquell, partit molt diferent del d’avui, el Vilanova, va merèixer guanyar. Avui més tèrbol i absent, ha merescut un empat. Tampoc sortir derrotat.

El Vilanova ho ha continuat intentant, i Pujol al m. 83 en un gran xut ha pogut igualar, però el seu xut ha sortit un parell de metres per sobre del travesser. Ja no hi ha hagut temps per més, en un partit, que sense ser dolent, s’ha fet llarg i avorrit. El Vilanova porta ja tres partits consecutius, sense guanyar.

EL MILLOR: L’actitud combativa malgrat que certament absent de l’equip, que ha volgut guanyar el partit. La celebració festiva avui a l’estadi per festejar l’ascens organitzada per la junta directiva amb la participació de públic i jugadors.

EL PITJOR : La manca d’intensitat i concentració necessàries per guanyar un partit complicat, davant un adversari que venia a guanyar. Certes errades novament en la defensa i la porteria que han costat gols. A Primera Catalana això no et perdona i et porta al descens, com va passar en els partits amb Pallarés a Primera on el Vilanova gairebé en cada jugada li marcaven un gol. L’acte de la FCF de nou equivocada quant al reflex dels gols, i els minuts. Reflexa que el Begues guanyava 1-2,quan el resultat era de 2-1.

ALINEACIO CF VILANOVA : Arnalot, Lebrero, Aleix, Ivan, Gómez, Moha, (m.69 M. Ferret) Pinilla, (m. 58 Pujol) Barragan, (m. 58 Pascua) Morillas (m.75 Marcel), Delgado, (m. 69 Codina) Valldosera.

VALORACIO JUGADORS CF VILANOVA. Lebrero 5, Delgado 4, Gómez 3, Valldosera 2, Morillas 1.

Targetes al CF VILANOVA. Morillas, Gómez, Arnalot i Moha.

ESTADISTIQUES; CF VILANOVA. Faltes 15. Fores de Joc 0. Corners 3. Ocasions de gol 5 (2 gols).

BEGUES: Faltes 10. Fores de Joc 0, Corners 0. Ocasions de gol 3 (3 gols).

ARBITRE Sr. Ferran Buitrago (Maresme) 6/10

20 graus de temperatura. Gairebé 500 espectadors a les graderies amb presència de la Regidora d’Esports, Sra. Blanca Alba i del Delegat Federatiu, Sr. Manel Durán. Al m. 22 una auxiliar de l’àrbitre principal s’ha lesionat i hi ha hagut d’abandonar les seves funcions quedant una banda del camp sense àrbitre auxiliar. A la mitja part un problema entre curiós i sorneguer amb el rec de l’estadi, ha ruixat de valent una part d’espectadors quan l’aigua en lloc d’anar al camp amb la força habitual ha anat cap a les grades.

Han amenitzat la festa la xaranga BUSKANT EL TO, i NOIS DE L’ESCALA durant el partit, i en acabar el DRAC DE LA GELTRU, amb un fi de festa fora de l’estadi amb castell de focs i cava. Valdria la pena fer una samarreta commemorativa i posar-la a la venda.