Primera Catalana

L'AB Vendrell guanya a Sant Cugat i assoleix la permanència!

Els taronges culminen una gran temporada en el debut a primera catalana

UESC - AB Vendrell. Eix

Objectiu aconseguit, el conjunt vendrellenc, va guanyar divendres passat, pel resultat de 57-74, a la pista del Sant Cugat Vermell i amb aquest resultat, aconseguia la permanència matemàtica a la primera catalana, a manca d’una jornada pel final, en l’any del debut a la categoria. Gran temporada dels de Marc Rovirosa i Eloi Sadurní, assolint l’objectiu, en un curs, on fins set equips es veien implicats, per la reestructuració de la categoria, en descensos o promocions de permanència. Queda una jornada per tancar la lliga, i els del Baix Penedès, estan situats a la setena posició, amb un balanç de 15-14, enllaçant quatre victòries consecutives, en aquest tram final.

Els visitants sabien el què es jugaven i van sortir molt concentrats, davant un conjunt local, ja descendit, que no s’hi jugava res, en un primer quart, que va ser un monòleg per part dels taronges; la pressió defensiva, les ràpides transicions i tres triples dels vendrellencs, van dinamitar el marcador, amb una actuació coral, que deixava un 11-25 al final del primer període. Els de Sant Cugat del Vallès, van intensificar la defensa en aquest segon quart, davant un Vendrell més relaxat, que veia com el seu rival li retallava l’avantatge adquirida en els primers minuts, de tota manera, la superioritat dintre la zona de Marc Molina, i el ritme del joc, va permetre, arribar al descans, amb una còmode renda, 32-42, favorable als visitants, malgrat que aquest segon parcial, se l’emportessin per 21-17, els vallesans.

A la represa, el partit es va complicar pels taronges, els locals, van sortir més endollats i van clavar un parcial inicial d’11-6, que els acostava fins un 43-48, a l’equador d’aquest tercer quart; però, el temps mort de l’entrenador visitant, va fer el seu efecte, i novament collant en defensa, dos punts anotats de tir lliure, en cinc minuts, pels del Vallès Occidental, i l’encert de cara a cistella d’Oriol Mateu, van mantenir la iniciativa pels vendrellencs, que tancaven aquest tercer acte, amb un 45-55 al lluminós. Un últim període, que començava travat, amb errades per part dels dos equips, encara què els de Sant Cugat, ho aprofitaven per acostar-se novament, després d’un parcial de 8-3, que deixava un 53-58, amb dos minuts jugats d’aquest definitiu quart; aquesta situació, va ser un punt d’inflexió pels taronges, que ofegant l’atac rival i dominant el rebot, amb un gran Yero Thiam, i en atac, sumant amb fluïdesa, bons minuts d’Alejandro Cereto, van contestar amb un nou parcial de 2-11, que trencava amb el 55-69, a poc més de dos minuts del final, el matx de manera definitiva. Un encontre que acabava en ple festival dels visitants, amb un triple d’Omar Francisco i una espectacular esmaixada d’Adrià Trouvé.

Diumenge, darrer partit de la temporada, davant el Navàs, que visitarà Coma-ruga, on els vendrellencs, volen acomiadar-se de l’afició amb una victòria, que els deixi amb un balanç positiu a la classificació.

AB Vendrell: M. Molina (17), Francisco (15), Casado, Mateu (11), Thiam (9), Cereto (7), Nieto (4), Luna (4), O. Molina, Solé (2), Trouvé (5) i Gabaldón. 5/17 triples, 7/16 tirs lliures, 20 faltes.

Parcials: 11-25, 21-17 (32-42), 13-13 (45-55), 12-19 (57-74).

Derrota del sènior femení

El sènior femení perdia pel resultat de 47-42, a la pista de l’equip de La Pobla-CBT, en un partit igualat, on les locals es jugaven l’ascens de categoria i on les taronges, els hi van posar molt difícil, fent un gran partit, malgrat les baixes que arrosseguen. Les vendrellenques, estan classificades en sisè lloc, amb un balanç de 6-9, en aquesta fase final de la tercera catalana. Dissabte tancaran la temporada a la pista del Morell B.

El sènior B masculí, en un gran partit, s’imposava a la pista del segon classificat d’aquesta fase final del campionat territorial, l’equip del Carme Bàsquet, per un clar 55-76, en un matx dominat des de primer quart pels taronges, que se situen tercers a la taula amb un balanç de 8-5. Dissabte a Coma-ruga i davant el Claret B, tancaran la temporada.