Ni arreglat, ni aigualit. Derbi

CF Vilanova – CF Suburense . Fede Carrasco

CF Vilanova 3 – CF Suburense 4

Es donava per fet durant la setmana i fins i tot alguna enrere, que el Vilanova facilitaria la feina al Suburense si amb una victòria dels sitgetans podien salvar la categoria. Fins i tot pels que no han anat avui a l´estadi semblava un fet això, quan a la primera part els jugadors es retiraven als vestidors amb un 0-4.

Però res més lluny de la realitat. El que abans de jugar-se semblava un duel aigualit, ha acabat sent un derbi com els d´abans, perquè el Vilanova fins a la darrera jugada ha cercat l´empat i l´ha pogut aconseguir en els minuts finals. No ha estat així. I el que era més just, un empat, ha acabat estant una victòria visitant que esperem que li permeti salvar la categoria, però que a hores d´ara sembla malgrat que la gran  victòria d´aquesta tarda, molt difícil, però no impossible està clar.

El futbol ha demostrat aquesta tarda a Vilanova, que no hi ha rival petit, i que si no hi poses la màxima tensió, concentració i intensitat, es pràcticament impossible guanyar a cap rival. El Vilanova ha fet un partir força correcta en atac en les dues parts del partit, però ha continuat fallant més que una escopeta de fira, en defensa. Ha donat novament la sensació de la defensa de la primera part de la lliga de l´any passat, on el contrari cada cop que arribava a la porteria local, marca. Ha passat en els tres darrers partits al Alumnes Obrers: Sant Quirze, Begues i Suburense. També és cert que tot facilitat per haver aconseguit ja el títol de lliga fa algunes setmanes. I si no hi ha motivació necessària, també és molt complicat guanyar a algú.

I no ha estat pas aquest el panorama dels minuts inicials, on el Vilanova feia el seu joc habitual, un joc de toc, triangulava, arribava fonamentalment per l´extrem de Marcel, i si bé és cert no creava perill, es mostrava intimidant front un rival molt descoordinat, molt destensat o amb una actitud d´equip resignat, pràcticament sumís a la seva sort de perdre la categoria.

Però era tarda de regals defensius com dic. Al m. 17 després d´un rebuig del porter vilanoví, avui Cages, Marc Navarro ha engaltat un gran xut des de fora de l´àrea, pràcticament imparable que ha posat el primer gol al marcador en una jugada on el porter vilanoví no ha estat prou encertat.

El Vilanova ha consolidat els esforços cercant l´empat. Al m. 21, Marcel feia intervenir l’ex vilanoví "Nito "- Al m.31 ho tornava a fer en un xut de Valldosera que havia arrancat en fora de joc però no havia estat assenyalat. Però les badades defensives vilanovines continuaven estant a l´ordre del dia. "Geri" al m. 25 ha fet el segon i en els m. 41 i 44, Navarro de nou i Gracia, han marcat d´un xut llunyà i un altra jugada poc afortunada de la defensa el 0-3 o 0-4 respectivament. Era per fregar-se els ulls veure com un equip que estava resignat a la seva sort abans de l´inici, es trobava amb un gol cada vegada que xutava a porteria. I insisteixo, no pas per actuar amb mala fe i amb ànim d´ afavorir al contrari, sinó en una repetició de tres partits molt desafortunats en defensa de l´equip vilanoví, en els tres darrers partits a l´estadi.

A la represa, sols calia esperar que la defensa no continues fent fallida i que òbviament la davantera continues com a la primera part amb intensitat i amb més encert de l´exhibit fins aleshores. I així ha estat. Martí Ferret al primer minut de la segona part ha fet una gran vaselina que ha batut a " Nito ".

El Suburense molt esgotat físicament començava a notar el pes de les cames, i ja no arribava ni voluntàriament ni ajudat per la defensa vilanovina. Al m. 58 en la primera pilota que tocava Victor Delgado tot just a l´entrada al camp i que avui s´ha acomiadat ja definitivament de l´equip vilanoví, ha batut per sota de nou a " Nito " per la seva dreta. Al m. 73 Valldosera d´un clar penal comès a ell, l´ha transformat en el 3-4. El Suburense treia aigua feia estona d´un vaixell que feia aigües i sols intimidava amb alguna contra que acabava en dubtós fora de joc. El Vilanova pressionava i feia circulacions de pilota per tot el ampli del seu atac i sols la manca de precisió final ha impedit un empat que als minuts 84 quan Valldosera sol davant el porter visitant no l´ha sabut batre i ja en el m. 91 quan un cop de cap d´Aleix ha sortir desviat a la dreta de la porteria sitgetana.

No ha arribat un empat que era ben merescut i just, però ha premiat una victòria sitgetana que esperem que serveixi per a alguna cosa la propera i darrera jornada del campionat.

EL MILLOR: Que el Vilanova es campió i sols resta una jornada per acabar aquesta lliga ja sense sentit pels vilanovins. El joc d´atac del Vilanova tant a la primera part com a la segona malgrat el poc encert a la primera. La gran temporada de menys a més de Victor Delgado que avui ha jugat el darrer partit amb el Vilanova, no ja per la seva expulsió sinó per motius professionals. La lluita aferrissada de l´equip local fins a la darrera jugada del partit cercant l´empat. El fet de saber cada dia amb més claredat les posicions que ha de reforçar el Vilanova de cara a la propera temporada.

EL PITJOR : La mala actuació novament de la porteria i defensa local, que en els tres darrers partits a Vilanova i amb jugadors variats i també porters, ha estat molt lamentable. La manca d´intensitat, concentració i motivació d´alguns jugadors locals, fonamentalment de mig camp enrere que semblen haver agafat vacances abans d´hora. La necessitat diumenge a Sant Just Desvern d´acabar la lloga amb una bona imatge, davant d´un dels equips més febles com a local on ha perdut 8 partits.

ALINEACIONS CF VILANOVA : Cages, Iloie,( m. 73 Saldaña )Aleix, Ivan, Gómez,( m.57 Morillas. m. 73.Morillas substituït per Moha) Codina, Pascua, Ferret ( m.57 Delgado ), Pujol, ( m.46) Barragan Marcel, Valldosera.

TARGETES CF VILANOVA : Pujol, Iloie, Aleix, Ivan. Targeta vermella a Delgado.

VALORACIO JUGADORS CF VILANOVA:
Pascua,5,Ivan,4,Marcel,3,Valldosera,2,Saldaña,1.

ESTADISTIQUES .

CF VILANOVA : 10 Faltes, Corners,8. Fores de Joc,3. Ocasions de gol 8,( 3 gols ) 1 expulsat amb vermella. SUBURENSE : Faltes,16.Corners,3. Ocasions de gol 4 ( 4 gols ).

ARBITRE Sr. Francesc Siurana ( BCN) . 6/10. No ha fet un mal arbitratge malgrat les 15 targetes ensenyades ( també una de vermella al Vilanova i 3 al Suburense, una per doble groga), però ha deixat d'assenyalar algunes més especialment del costat sitgetà. Al m. 38 ha perdonat al vilanoví Pujol una clara targeta vermella directa, que ha quedat amb groga. Al m.68 ha perdonat al sitgetà "Geri " la segona groga que significava l´expulsió.

22 graus de temperatura.250 espectadors. Ja en el temps afegit i amb motiu de l´expulsió d´un jugador per banda, hi ha hagut una picabaralla al camp i un altre de petita a les graderies entre seguidors dels dos equips sense més transcendència. Un derbi que semblava totalment aigualit ha acabat gaudint de totes les emocions. Abans de rebre el partit, Valldosera ha rebut el trofeu al millor jugador de l´equip en aquesta temporada pel programa d´internet "PARLEM DEL VILANOVA ". Presència a l´estadi veient el partit de l´ex vilanoví, Thomas Amegnaglo (CF Igualada)  que ha confirmat vestirà la samarreta de nou del Vilanova la temporada vinent a la Primera Catalana.