Nàutica

Els Llaguts de Vilanova amarren al Club Nàutic Vilanova

Les dues entitats han arribat a un acord per l’arrendament de dos amarraments al pantalà del Passeig Marítim

D’aquesta manera els Llaguts de Vilanova, amb un centenar d’associats/des poden normalitzar la seva situació al Port de Vilanova

Club Nàutic Vilanova Vilanova i la Geltrú 09-06-2018 14:25 Lectures 2539
Els Llaguts de Vilanova amarren al Club  Nàutic Vilanova. Eix

Els Llaguts de Vilanova amarren al Club Nàutic Vilanova. Eix

El Club Nàutic Vilanova i l’Associació Esportiva Llaguts Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú han arribat a un acord per l’arrendament de dos amarraments.

D’aquesta manera, els Llaguts poden normalitzar la seva situació dins del Port de Vilanova. Fins ara ocupaven un espai a la dàrsena pesquera del port, però calia trobar un lloc més adient dins del recinte portuari per no interferir en l’activitat professional dels pescadors.

Finalment, dimecres passat el president del Club Nàutic Vilanova, Isidre Melendres, i el president dels Llaguts de Vilanova, Eduard Escolar, van signar el contracte d’arrendament de dos amarraments per anys prorrogables. Els Llaguts es poden veure ara des del Passeig Marítim ja que estan amarrats sobre una plataforma surant al pantalà paral·lel al passeig.

Aquesta entitat té en l’actualitat 105 socis, dels quals una setantena són vogadors i vogadores, que a part dels dos entrenaments setmanals participen en unes vuit activitats esportives i competitives al llarg de l’any. Els Llaguts en els darrers anys s’han revelat com un bon element promocional de la ciutat. Enguany el casc dels Llaguts han estrenat la nova imatge de marca turística de la ciutat.

Els llaguts són unes embarcacions tradicionals al litoral català. Es tracta d’unes naus d’ús pesquer, que combinaven la propulsió a vela llatina amb el rem. Cap als anys vuitanta del segle XX,  els polièsters i la construcció estandarditzada van començar a substituir la fusta com a matèria principal, canvis paral·lels a tota l'activitat marítima, resultats de noves necessitats i d'adaptacions a les noves tècniques.  Actualment el seu ús és completament esportiu.

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No