Ironman

Alessia Bertolino del Triathlon Vilarenc Aqua fa pòdium a Lanzarote

Vilarenc Aqua Calafell 09-06-2018 14:32 Lectures 1905
Alessia Bertolino a la tercera posició del podi. Eix

Alessia Bertolino a la tercera posició del podi. Eix

Un any més l'illa canària de Lanzarote va acollir el mític IRONMAN. Més de 1800 participants procedents de cinquanta-cinc països converteixen aquesta prova en l'esdeveniment esportiu més important de l'any a l'illa.

A la cita esportiva va acudir el club de Calafell Triathlon Vilarenc Aqua, representat per Alessia Bertolino, entrenadora i treballadora del centre esportiu. Alessia estrenava a l'illa la seva temporada competitiva 2018 en la distància reina del triatló, i ho va fer pujant a pòdium en tercera posició en el seu grup d'edat, i classificant-se en la trenta-tresava posició de la general femenina d'un total de 199 participants femenines incloses les professionals.

La distància IRONMAN és una de les proves de resistència més dures que es poden realitzar, sent el de Lanzarote considerat, després del de Hawaii, el segon més dur del món per la seva orografia volcànica i el vent com a principal protagonista.

Un triatló consta de tres modalitats esportives sent el l’IRONMAN la distància més llarga de totes: 3,8 km de natació, 180 km de ciclisme i 42,195 km de cursa a peu.

Aquest any el ciclisme va tenir un plus de dificultat ja que un nou traçat en una part del recorregut va dur més desnivell acumulat al ja existent. També la secció de natació va tenir com a protagonista una sortida amb molts cops, aglomeracions i atacs d'ansietat, obviant la sortida ja implantada en totes les proves del circuit denominada rolling start, la qual permet sortir en calaixos de temps aproximats de natació evitant desagradables experiències. Lanzarote is different.

Ja amb la bicicleta, la secció de ciclisme era el gran repte a superar en aquesta edició a causa del nou traçat, això sí, envoltats per entorns naturals de gran bellesa com el Parc Nacional de Timanfaya o el Mirador del Rio entre d'altres. Un gran desplegament policial i de voluntaris van garantir la seguretat dels participants durant els 180 km del circuit.

Finalitzada la secció de ciclisme i ja amb la bicicleta a l'àrea box, només quedava córrer una marató. Prenent com a punt de partida i la meta a Puerto del Carmen, els triatletes van haver de cobrir una volta de 21 km i dues de 10'5 km a través d'un circuit establert a tot el llarg del passeig marítim fins a fregar la capital de l'illa, Arrecife, en la primera de les dues voltes. Un recorregut ple de públic que no van deixar d'animar, voluntaris, policia local i guàrdia civil que van vetllar en tot moment per la seguretat dels participants i públic.

Finalment, Alessia creuo una vegada més la línia de meta d'un IRONMAN convertint-se en "finisher" de Lanzarote.

Ara toca recuperar-se de Lanzarote i preparar el seu segon IRONMAN de la temporada, l'IRONMAN d'Hamburg a finals de juliol.

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No