Reinauguració

Les pistes d'atletisme de Vilanova ja porten el nom de Carme Sugrañes Blay

Sugrañes, que va viure molts anys a Vilanova, va ser una destacada esportista en disciplines com l’atletisme, el rem o el bàsquet

Cristina Poyatos Vilanova i la Geltrú 21-06-2018 11:31 Lectures 4016
Les pistes d'atletisme de Vilanova ja porten el nom de Carme Sugrañes Blay. Cristina Poyatos

Les pistes d'atletisme de Vilanova ja porten el nom de Carme Sugrañes Blay. Cristina Poyatos

Aquest dimecres a la tarda ha tingut lloc un acte públic a les pistes d’atletisme de Vilanova per mostrar la renovació de les instal·lacions i per oficialitzar el nou nom de l’espai, que a partir d’ara serà Pistes Municipals d’Atletisme Carme Sugrañes Blay. La Comissió de Nomenclàtor, encarregada de les denominacions de carrers, equipaments i espais públics del municipi, va proposar aquest nom amb la finalitat de donar visibilitat al nom d’una dona que va ser una important esportista dels anys 30, en disciplines com l’atletisme, el bàsquet o el rem.

Santi Muscat, fill de Carme Sugrañes, ha volgut donar les gràcies a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per fer possible aquest acte i ha comentat que “ens enorgulleix molt que les pistes d’atletisme de la nostra ciutat duguin el nom de la nostra mare, que va ser una de les pioneres de l’atletisme. En aquells temps l'esport era el que era, i més per a les dones. La meva mare va lluitar no només per ser una bona esportista, sinó per reivindicar i proclamar la feminitat en l’esport”.

Neus Lloveras, per la seva part, ha volgut agrair a la família Muscat-Sugrañes que hagués acceptat que les pistes portessin el nom de la seva mare i ha volgut destacar que “tota l’activitat esportiva que tenim a la ciutat mostra que Vilanova és un municipi que viu l’esport, ja que existeixen moltes entitats i clubs. Tenim més de 70 disciplines a la nostra ciutat que es practiquen. Som una localitat que cuidem molt l’esport base perquè estem convençuts que és molt important en la fase de creixement. Promovem també l’esport com un hàbit saludable per cuidar la salut física i mental”.

Pel que fa a la renovació de les instal·lacions de les pistes d’atletisme, s’han renovat totalment els vuit carrils, les dues mitges llunes i el passadís de salt. També s’ha condicionat un carrer perimetral de terra per fer escalfaments i rodatges. Uns treballs que han tingut un cost de 300.000 euros, que s’han pogut dur a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona. D’altra banda s’han destinat 50.000 euros per millorar la zona central de la instal·lació on els atletes realitzen les modalitats de llançament.

Blanca Albà ha destacat que era una “remodelació molt necessària, ja que en els darrers anys l’atletisme en la nostra ciutat ha augmentat moltíssim, tant pel que fa a l’atletisme en pista com totes les variants del running. Teníem unes instal·lacions que no acompanyaven les condicions necessàries”.

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No