Club Nàutic Vilanova

Vilanova i la Geltrú participa al programa Esport Blau Escolar

Es tracta d’una prova pilot del programa impulsat per la Secretaria General de l’Esport a set municipis del litoral català

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-07-2018 11:43 Lectures 3261
Vilanova i la Geltrú participa al programa Esport Blau Escolar. EIX

Vilanova i la Geltrú participa al programa Esport Blau Escolar. EIX

El passat 18 de juliol, el Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya i la Federació Catalana de Vela van presentar, al Museu de Colet de Barcelona, el programa Esport Blau Escolar i van fer balanç de la prova pilot del curs 2017 /2018 celebrada a set Centres Educatius del litoral català. A la presentació hi van assistir el director esportiu del Club Nàutic Vilanova, Diego Yubero, i Rosa Calabuig, directora de l’Escola l’Arjau, el centre vilanoví que s'estrena en aquest projecte pilot que per primer cop es realitza a Vilanova i la Geltrú.

Aquest programa neix amb la premissa d’aproximar i de promoure la Vela als alumnes dels Centres Educatius del litoral català, amb tota la transversalitat interdisciplinària i educativa que això comporta, fomentant tots els valors implícits en aquesta pràctica esportiva.

El programa va estar presentat pel Secretari General del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, i va destacar la importància d’aproximar i promoure l’esport de la vela als alumnes dels Centres Educatius de la costa catalana:  “Aquest programa neix amb l’objectiu d’apropar l’esport de la vela a l’alumnat i que aquest esdevingui per ells un esport per tota la vida”. Figueras va remarcar “el compromís i la confiança entre el Consell Català de l’Esport i la Federació Catalana de Vela per implementar, de forma progressiva, aquest programa i anar assolint plegats els objectius marcats a curt, mitjà i llarg termini”. 

El president de la Federació, Xavier Torres, va iniciar el seu parlament destacant la implicació de totes les parts participants “des del Consell Català de l’Esport, el departament d’Ensenyament, els municipis, els Clubs, l’alumnat i, sobretot, tot el professorat vinculat a aquest programa”. També ha remarcat tots els valors que transmet l’esport de la vela “la vela és un esport farcit de valors com són la superació personal, la disciplina, la responsabilitat, el treball en equip, el respecte al medi i el descobriment del litoral català.” Xavier Torres, també va valorar que “a més de tenir un escenari ideal i immens per aquesta pràctica esportiva com és el mar, els catalans som afortunats perquè disposem d’unes instal·lacions òptimes dels Clubs i les Escoles de Vela de Catalunya”.

Inés Vizcarro, Directora de l’Escola Catalana de Vela de la Federació, va destacar la gran acollida que ha tingut als municipis, al professorat i, per descomptat, en l’alumnat i es visualitzar un vídeo resum de la prova on quedava palès el bon ambient. Vizcarro també va presentar un vídeo tècnic on es detallava el programa i objectius de l’Esport Blau Escolar i ha animat a la gent a què conegui el portal web del programa de Vela Escolar (escolar.vela.cat).

Ja per concloure, es van entregar els diplomes i les banderes acreditatives d’haver participat en el programa a tots els Centres Educatius, Municipis i Clubs.

El programa Esport Blau Escolar continuarà en el proper curs escolar 2018/2019 amb un total de 12 municipis.

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No