Equipaments

Espectacular enderroc de l’edifici principal del Club Nàutic Vilanova

L’entitat afronta la construcció del nou edifici principal que contempla un pis més que contindrà el restaurant

L’actuació concentrarà l’edificació en un sol edifici i permetrà augmentar la visibilitat des del Passeig Marítim

Jordi Lleó Vilanova i la Geltrú 25-07-2018 17:11 Lectures 6914
Espectacular enderroc de l’edifici principal del Club Nàutic Vilanova. Club Nàutic Vilanova

Espectacular enderroc de l’edifici principal del Club Nàutic Vilanova. Club Nàutic Vilanova

El Club Nàutic Vilanova va iniciar a principis de juny una important remodelació del seu edifici principal. Aquesta setmana però, les obres s’han mostrat més que evidents perquè s’ha procedit a l’enderroc parcial de l’estructura de l’edifici principal. Aquesta actuació significa un esforç econòmic molt important pel club, d'1.999.439,47 euros, però que forma part dels compromisos de l'entitat amb la renovació de la concessió de Ports de la Generalitat al 2014. L'obra es preveu que estigui enllestida a la primavera de l'any vinent i contempla l'augment d'una alçada de l'edifici principal, que contindrà l'espai de restauració i cafeteria, i l'ampliació de la planta baixa amb les oficines, espai social i escola de vela. Les obres també preveuen reduir l'impacte visual del recinte del club des del passeig marítim amb la finalitat que l'activitat de l'escola de vela sigui visible. Les obres contenen l'esperit que vol impulsar la junta directiva del club d'obrir les seves instal·lacions a la ciutat i que l’entitat aquesta lideri la promoció de l'activitat nàutica a la ciutat.

Les obres permetran millorar i ampliar l'activitat de l'Escola de Vela del Club. Un exemple d'això és el conveni que s'ha arribat amb la Secretaria Generalitat de l'Esport i la Federació de l'Escola de Vela perquè alumnes de l'escola Arjau comencin el programa pilot de l'Esport Blau Escolar, l'equivalent a la popular Setmana Blanca que acullen els pobles del Pirineu. Amb l’ampliació de l’esplanada esportiva també es permetrà dotar a l'Equip de Regates - Sunbrella augmentar en volum i en condicions dels entrenaments. Però la remodelació també deixarà el club en condicions d'acollir competicions de vela primer nivell, fins i tot internacionals.

Malgrat les obres l'activitat al Club Nàutic no s'atura. Tot i la complexitat i aparatositat de les obres aquest estiu continuen a ple rendiment el Campus Nàutic i el Casal de Mar, amb la navegació, la piscina i la platja com elements centrals.

La junta directiva del club nàutic ha fet una aposta decidida per sanejar els comptes de l'entitat i deixar el Club Nàutic Vilanova com una referència dels ports esportius entre Barcelona i Tarragona. Com a eixos centrals hi ha la promoció de la nàutica popular, amb la possibilitat de practicar vela sense un vaixell de propietat, fer caure l'etiqueta de l'elitista del club nàutic, amb noves tarifes socials i dotar la ciutat de Vilanova i la Geltrú amb unes instal·lacions nàutiques que també serveixin de reclam per a visitants transeünts amb vaixells i nous propietaris pel club.

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No