Bàsquet

Èxit històric del Torneig de Bàsquet 3x3 en el seu 25è aniversari

La prova va superar totes les previsions al comptar amb la participació de 612 jugadors, de més d’un centenar d'equips, provinents de Catalunya, l’Estat i d’altres països com Suïssa o Andorra

Ajt. Sitges Sitges 13-08-2018 12:57 Lectures 2109
Torneig de Bàsquet 3x3 de Sitges. Eix

Torneig de Bàsquet 3x3 de Sitges. Eix

La Fragata va ser l’escenari aquest cap de setmana d’un dels torneigs de referència de bàsquet a l’estiu, el 3x3, que celebrava el seu 25è aniversari amb projecció internacional. La competició va ser històrica ja que es van superar les previsions de participació de 100 equips arribant a la xifra de 128, el que va suposar la presència de 612 jugadors i jugadores, dividits en diferents categories.

La competició, organitzada pel Club Bàsquet Sitges i el Club Esportiu Sitgetà de Basquetbol, arribava a aquesta xifra amb el fet de la participació d’equips europeus, dins el circuit de la FIBA i que va permetre jugar a clubs d'altres països. Una altra de les novetats va ser que les finals tant júnior com sènior, celebrades dissabte, es van poder seguir en directe a través de la Xarxa de Televisions Locals.

En quant als guanyadors en Senior Masculí es va imposar l’equip de “Flopper Trotters”, en Senior Femení “Las Pucelaikas”. Entre altres categories, va destacar la dels Cadets, que va tancar el 3X3 diumenge, on van guanyar en categoria masculina “Se ha perdido un niño”, i en el cadet femení “Las asesinas”.

El 3x3 del 2018 ha deixat aquests campions i subcampions:

Mini Masculí
1r: Big Four
2n: Dream Team

Mini Femení:
1r: Helix Jump
2n: Mad Girls

Infantil Masculí:
1r Big 3
2n: Team Cave

Infantil Femení:
1r: Las Scalestrix y sus coches
2n: Dream Team

Cadet Masculí:
1r: Se ha perdido un niño
2n: Jumping Jacks

Cadet Femení:
1r Las Asesinas
2n: Dream Team

Júnior Masculí:
1r: El pelirojo es cojo
2n: Endevour

Júnior Femení:
1r: Les almarsenques
2n: Las Quatrillizas

Sènior Masculí:
1r Flooper Trotters
2n: Quien tiene el pollon?

Sènior Femení:
1r: Las Pucelaikas
2n: Lidl Loyalti

Campió de tir: Marçal Gosalvez
2n classificat de tir: Joel Cubo

Enguany el Bàsquet Sitges ha comptat amb el recolzament dels seus patrocinadors habituals: Sports Bar; Restaurant Magoa; Coca-Cola Cobega; Vilamobil-Audi-Volkswagen; Silent Glees; Forn de Pa-La Fleca 9; Bar la Barata; Ferran Sports; Run Sports; Gelateria Olivier, Federació Catalana de Basquetbol; Diputació de Barcelona i L’Ajuntament de Sitges. També ha comptat amb la participació dels voluntaris de l’entitat, que van fer les tasques de control, organització, transports, i logística general. Aquest capital humà que es manté i es multiplica cada any és la força i el motor que permet mantenir el Torneig cada any.

El torneig forma part del Circuit 3x3 FCBQ, un projecte nou i obert a tothom impulsat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), que arrenca amb l'objectiu de potenciar i consolidar el 3x3 com a modalitat formativa, educativa, lúdica, competitiva i integradora del bàsquet per a totes les edats. En la seva primera edició, el circuit compta amb un total de 10 seus entre les quals hi ha Sitges, Girona, Lleida, Badalona, El Masnou, Igualada, Tarragona i Torelló.

Les categories de les diferents proves d'aquest circuit són: Mini, Infantil, Cadet, Júnior i Sènior, tant en masculí com en femení. Cada categoria compta amb un equip guanyador, que jugarà la final del Circuit el proper 25 d'agost a Barcelona. En categoria Sènior masculina, l'equip que presenti el millor rànquing global després de la disputa de les 10 proves accedirà al Challenger de Berlín (finals d'agost de 2018), classificatori pel World Tour FIBA. A les categories Júnior i Sènior, el rànquing serà puntuable pel Circuit FIBA 3x3.

Després del 3X3, la següent competició del Club Bàsquet Sitges, serà el 15 de setembre, amb el Memorial Llopis, que jugarà contra el Granollers, com a recta final de la pretemporada.

 

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No