Martínez i Hernando, claus en una victòria necessària

CF Vilanova – Sant Ildefons. Fede Carrasco

CF Vilanova 1 – Sant Ildefons 0

Primer partit i primera victòria del CF VILANOVA al Alumnes Obrers en el retorn a la màxima categoria del futbol català en un partit on hi ha hagut de tot, i on ha quedat ben clar que res absolutament res serà fàcil aquesta temporada, i que s´haurà de picar molta pedra per guanyar partits. L’emoció i el patiment semblen garantits.

Hi ha hagut emoció, suspens fins a la fi, i certes dosis de qualitat a estones. Coses positives i d´altres negatives a corregir, però en qualsevol cas que és el que importava, els punts, un punts molt treballats s´ha quedat justament a Vilanova.

Arribava a la capital del Garraf, un equip que ha perdut als seus millors quatre jugadors i que l´havien fet en temporades anteriors un equip respectable, temut, i que practicava un molt bon joc guanyant partits. El d´avui que novament ha confirmat que en tres partits consecutius en aquesta lliga, no ha marcat ni un sol gol a la primera part, esta bastant per sota del de temporades passades i malgrat que ha incorporat jugadors experimentats com "Chechu", Varese i Alabau, ara mateix aquest col·lectiu està lluny del que tant ens havia delectat en el passat.

Malgrat tot i a la primera part, els cornellanencs han fet una proposta de joc bonic, de toc, al peu, però que els queda molt lluny encara la millora necessària en les seves pretensions. Vaig comentar en pretemporada que enguany aquest equip lluitaria per no baixar i avui veig confirmades si més no, aquestes expectatives.

En quan als nostres, el CF VILANOVA, ha jugat com sempre al que sap, que en els instants inicials no ha res diferent al que feia el contrari. Per tant estaven davant d´un partit, entretingut, agradable de veure i en ocasions amb bones jugades, especialment amb bones transicions i jugades de parets dels vilanovins, que en el global dels 90 minuts i sense fer un partit especialment brillant, han estat fonamentalment a la segona part, molt superiors a un rival on avui debutava Arnalot, tenia minuts Latre, i els ex vilanovins, Casares i Alabau eren titulars. Alabau veterà jugador que se les sap totes i té gran olfacte golejador, ni sembla en el millor moment, ni tampoc certament el joc del seu equip afavoreix les seves característiques.

El joc doncs i en aquesta primera mitat, era força distret i algunes delicatessen vilanovines entretenien d’allò més al públic assistent aquesta tarda en el debut malgrat les poques aproximacions a una i altre porteria.

Hem tingut que esperar al minut 22 quan de nou com a Viladecans, Oscar Hernando fabriqués un altre golàs de traca i mocador, quan a la frontal de l´àrea ha rebut  una pilota, ha fet un gran revers i ha engaltat una fuetada, que Arnalot sols ha pogut mirar per on entrava. Absolutament imparable i que ja val pel preu d´una entrada.

El Vilanova ho ha continuat intentant però com a Viladecans tot i fer un joc acceptable, seleccionava malament les finalitzacions i el que guanyava en una fira ho perdia en un mercat. Valldosera havia xutat fora en una bona ocasió abans del gol, però sense fe res d'especial, el Sant Ildefons, ha pogut empatar al m. 36, en una greu errada dels locals deixant morta un pilota en un rebuig on un davanter visitant a la frontal, ha xutat fora dels tres pals quan el més fàcil, era introduir la pilota a la porteria.

S´ha arribat a la mitja part amb avantatge mínima dels locals que al final seria  definitiva, en una primera part molt equilibrada on un empat no hauria sigut injust.

A la segona part la decoració ha canviat substancialment. El Vilanova molt més sencer físicament i amb una marxa més, ha dominat totalment al seu rival que tenia certes dificultats per contindré, i fins i tot per passar del mig camp. Al m. 63 Valldosera de nou ha tingut una bona ocasió, i dos minuts més tard una altre que ha estat a punt de marcar de cap en una gran jugada per banda de Marcel. Al m. 67, Pascua en un xut llunyà ha obligat a Arnalot a fer una gran parada desviant una pilota rasa, que ha acabat en gol en fora de joc que no ha pujat al marcador. Un minut més tard, Hernando en un gran llançament de falta ha obligat a Arnalot a fer un gran aturada desviant també la pilota a corner per sobre el travesser.

El Vilanova ha jugat en aquesta segona meitat uns 20 minuts molt intensos, profunds i en 10 minuts ha pogut i degut sobradament sentenciar de manera còmoda al rival, però no ho ha fet. I si això passa com ha passat, doncs acabes patint i un equip que ha pogut sortir derrotat clarament ,ho ha tingut tot a favor quan al m. 88, l’àrbitre ha assenyalat un penal tant clar com innecessari a favor dels visitants comés amb ingenuïtat per Iloie que havia entrat uns minuts abans al terreny de joc i Javi Martínez en una gran estirada a l'esquerra  de la seva porteria ha aturat un xut on el llançador visitant s´ha perfilat massa aviat i Javi ha tingut la gran saviesa de llançar-se una dècima abans de que el jugador impactes la pilota sense que l’àrbitre se n´adonés. Javi Martínez substituïa avui a Nito poc encertat a Viladecans com tot l´equip i que tornarà penso bastant a recuperar la titularitat, doncs Javi ha assegurat els tres punts locals i sembla que torna a agafar la forma. Ningú dubta però que l´empat hagués estat molt injust perquè a la segona part el Vilanova ha estat molt superior a un  Sant Ildefons al que se li gira molta feina.

M´HA AGRADAT: Vint minuts a la segona part del Vilanova, on ha pogut sentenciar el partit. El golàs novament d´Oscar que si ha Viladecans no va servir per treure res, avui ha estat determinant. La gran aturada de Javi en el llançament del penal on ha sabut llegir perfectament. El bon partit de Morillas que malgrat no està encertat en les finalitzacions ha estat molt participatiu i amb bones prestacions. Igualment Marcel, portentosa avui la seva actuació tornant al lateral dret per la baixa de Semur i de David Gómez. Els bons minuts de Barragan a la segona part donant aire fresc al mig camp i amb incorporacions a l’atac. Els minuts de qualitat i determinació de Molina, avui titular. El gran treball de Valldosera que malgrat no marcar tampoc avui, ha estat proper al gol i s´ha desgastat d’allò més en un treball prou brillant. La seguretat al darrera ferm garantia d´Aleix Vall. Els tres punts en definitiva que era avui i cada diumenge del que és tracta.

NO M´HA AGRADAT: La pressió novament desgastant en solitari de Valldosera en atac. Si sols un jugador fa la tasca de res serveix i és desgasta molt. El replegament excessiu de l´equip sempre que marca un gol i es situa en avantatge, en una espècie de por escènica que diria Valdano. Les imprecisions i regals de pilota novament en zona perillosa que poden crear situacions molt perjudicials. Antolinez que malgrat donar detalls de qualitat sembla que encara ningú li ha dit que ha de perdre 3-4 quilos (i ja fa dies) no sols per ser important al mig del camp, sinó per ser el millor jugador de l´equip i rendir el que d´ell s’espera. El mal posicionament tàctic en ocasions, mala lectura i pèrdues de pilota de Codina que compliquen molt la tasca a l’equip. Els canvis novament estratificats en minuts concrets com a l´any passat, que semblen obeir més a acontentar a tothom, que a necessitats del joc. L’innecessari penal d´Iloie.El patiment final d´un equip que no ha sabut quan ho tenia tot a favor rematar còmodament al rival, i ha estat a punt de perdre dos punts. L’acreditació  una setmana més de que aquesta lliga està molt cara, i que guanyar partits a Vilanova o a fora serà molt difícil, Res a veure amb la temporada passada.

ALINEACIÓ CF VILANOVA: Javi, Marcel, Ivan, Aleix Vall, Molina, Codina, Morillas, (m.66 Pascua) Antolinez (m.66 Iker), Pinilla (m.85 Barragan), Valldosera (m.86 Iloie), Hernando (m.85 Sarries).

PUNTUACIO JUGADORS VILANOVA. Hernando 5, Marcel 4, Javi 3, Aleix Vall 2, Valldosera, 1.

ARBITRE Sr. Jordi Moreno (Tarragona) 7/10, Bona tasca la seva sense decisions compromeses i sols petites errades. Ha expulsat en temps afegit al visitant Fabra per doble targeta groga. A encertat en la senyalització del penal.

ESTADISTICA. CF VILANOVA. Ocasions de gol, 6 (1 gol). Corners 7. Fores de Joc, 3. Faltes, 10.

SANT ILDEFONS. Ocasions de gol, 2. Corners 4. Fores de Joc 1. Faltes 20.

27 graus de temperatura, 300 espectadors. S’ha guardat un minut de silenci per la recent mort del Sr. Xavier Vidal marit de l´alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Sra. Neus Lloveras. Presència a la llotja de la regidora d´esports Sra. Blanca Albà que imaginem deu haver continuat prenen nota de que a l´estadi la gespa està en mal estat, el sistema de rec en ocasions ruixa als espectadors, i no hi ha servei de bar, (sembla no n´hi haurà durant temps).

Al Vilanova li esperen ara 4 partits molt complicats, Muntanyesa, Manresa (possible jornada econòmica pels socis), Júpiter i Almacelles.