El CNB Vilanova estrena categoria amb una victòria

Banqueta del CNB Vilanova. Eix

CNBVILANOVA 68- CB NAVAS B 66

Diumenge a la tarda el sènior vilanoví començava la temporada 2018/19 com a local estrenant categoria, la 3ª catalana assolida l’any passat, Primer partit del nou repte pels del Garraf davant el CB Navàs, després d’una pretemporada intensa, amb la incorporació de nous jugadors i un treball encarats a adaptar-se el més aviat possible a la nova categoria.

Sortida amb Guillaumes, Nil, Dídac, Gali i Collados. Ben aviat els vilanovins s’adonen que el canvi respecte l’any passat és important, un rival molt intens en defensa, i amb una sortida al contraatac demolidora, sorprèn uns vilanovins que es veuen superats un cop i un altre. Els verds, desconeguts, no aconsegueixen anotar el primer punt fins el minut 7, de tir lliure. Parcial dolorós per acabar el primer quart, 4-12.

A la represa els de verd ajusten mecanismes defensius i augmenten la intensitat, al rival li costa més anotar, però ho fa igualment, els locals amb 8 punts al lluminós al minut 15 (8-23).  Toca remar, i el Nou Bàsquet reacciona. Javi imprimeix ritme i caràcter a l’equip i s’aconsegueix retallar diferències per marxar al descans amb un esperançador 24-29.

Al tercer quart l’equip és totalment irreconeixible, defensa angoixant, on cal destacar la feina d’una de les noves incorporacions, en Dídac, que anul·la durant molts minuts l’anotador del Navàs. i un atac  on un immens Collados i  la potencia de Miki anoten per donar els primers avantatges als locals.  Final del tercer quart 48-42.

Al darrer quart les cames comencen a fallar, el ritme de partit és elevat i més tenint en compte les alçades de temporada. Un bon Gali (nova incorporació) manté ofensivament els locals, però els visitants, més rodats, aprofiten per anar retallant diferències. Arribem al darrer minut del partit amb un emocionant 54-54,  els de Pastó i Puerta tenen quatre tirs lliures per matar el partit, però el maleït 50% i una cistella al darrer segon dels vermells porta el partit a la pròrroga. (56-56).

Cinc minuts més on només s’anota des de tir lliure, 2 de 8 els locals i 2 de 2 els visitants, resum, 58-58 i anem a la segona pròrroga. L’esforç és gran, els dos equips estan fosos, i el partit s’acabarà decidint per un petit detall. A falta de trenta segons Collados anota la cistella que pot ser definitiva, però de nou el rival empata a falta de sis segons. Mateo creua la pista i força una falta (poc clara) tirant de tres, així el capità, anotant dos dels tres tirs lliures certificava la primera i treballada victòria del Nou Bàsquet.

Dissabte a les 16:00 segon partit, com a visitant davant el CB Sitges.

CNBVILANOVA:  GUILLAUMES (8), ALEX, VARGAS, JAVI (14), MIKI (11), SUGRI (1), NIL (1), GALI (9), CARLOS (6), DÍDAC, MATEO (8) I COLLADOS (10).