El Vilanova perdona i regala dos punts

CE Júpiter – CF Vilanova. Fede Carrasco

CE Júpiter 1 – CF Vilanova 1

Doncs si, de nou avui ens hem trobat el Vilanova de les dues cares per tercer partit consecutiu. Com en els partits de la Montañesa, el Manresa i avui el Júpiter, el Vilanova ha demostrat clarament la seva irregularitat. La cara molt millorable, i la versió quasi perfecte.

Una primera part poc intens, mig absent, poc clar i clarament dominat no sols al centre del camp, sinó a gairebé totes els vessants del joc. I una segona curiosament, més intens, més posat a la feina, molt més clar en els conceptes de joc, i això sí, amb un grapat d´ocasions però amb molta manca de definició, que l´impedeix guanyar a camp contrari i ara mateix, amb una classificació que per joc propi i joc dels rivals , hauria de tenir sense exageracions 4 punts més a la classificació.

Agus ho haurà de reflexionar ben a fons. Aquest equip va en sentit contrari. Llença les primeres parts, i a les segones, molt més sencer físicament que qualsevol rival, no ho pot rematar quan ho té tot a favor. I això no és preocupant perquè demostra que aquest equip pot guanyar a qualsevol conjunt, però no deixa d´amoïnar el fet que aquests punts puguin ser necessaris a final de lliga.

Sí, ja sé que el gol a vegades en cosa de ratxes, però l´any passat el Vilanova ho convertia quasi tot, i enguany no converteix quasi res, i això no sols és degut al fet que Valldosera no s´ha estrenat enguany encara en el gol ( i no és sols culpa d´ell sinó del sistema) sinó que curiosament, quan més ha rendit i reaccionat l´equip, a Nou Barris, i avui a La Verneda, és quan Valldosera no ha estat sobre el camp. I insisteixo, el principal responsable d´això no és sols l’Ignasi, que tot solet davant sovint no pot contra tres defensors i a més normalment molt experimentats.

A la primera part gairebé sols un equip, el Júpiter,. I a la segona, el Vilanova. Al m. 9 Beltran ja avisava amb una perillosa rematada de cap per sobre pals de la porteria de Nito que avui tornava al titular. El Vilanova que estava desaparegut al mig del camp, on avui Codina era suplent i Antolinez era pivot, tampoc millorava en cap cas les prestacions de l´Oriol. Barragan i Pinilla avui titulars també, no podien en cap cas amb Ortega un jugador veterà que ha tornat de la lliga australiana i de Prat un gran jugador que després d´un any a ´Europa ha tornat a La Verneda, i no sols ha estat el millor avui del seu equip, sinó que ha fet un partidàs.

El Vilanova sense passar grans angúnies era clarament superat pel millor i més clarivident joc dels barcelonins on sols una contra podia donar-li fruit davant la seva poca urpa. Al m. 30 una passada des de 50 metres mil·limètrica d´Ivan a Morillas, se l´endut magistralment d´esperó, però ha creuat excessivament el seu xut. A la jugada següent, una mà providencial de Nito a terra a la seva banda dreta, ha evitat un gol quasi fet dels locals, però tres minuts més tard amb un Vilanova desconcertat, Ortega en una pilota impactada mossegada, ha enganyat propis i estranys, i un xut amb jugadors de pel mig ha acabat entrant a la porteria vilanovina fent justícia al que havia succeït fins al moment. Al m. 39 un altre xut a la dreta de Nito ha passat pròxima quan el porter vilanoví havia cobert bé el seu pal. I la darrera de la primera part, l´ha tingut el Vilanova, en una bona jugada de Morillas però amb el peu de xut mal recolzat ha sortit desviada. Arribàvem a la fi de la primera part amb avantatge local totalment justa i amb la sensació que una gran mà de Nito mantenia de nou viu al Vilanova a l´espera de veure quin Vilanova seria el de la segona part.

A la represa i sense Valldosera lesionat, el Vilanova com és ja costum ha sortit transformat, més posat, més intens i molt més convençut de les seves possibilitats. Era més profund i l´inici del neguit a la porteria local era ja un preludi. Al m. 49, Morillas entra a l'àrea i un pèl escorat xuta per sobre del travesser quan a la graderia ja es cantava el gol. Hernando al m. 51 en tenia un altre de clara però el seu xut era fallit. Al m. 59 Morillas de nou davant del porter torna a xutar alt. El Júpiter amb el partit ja trencat molt enfonsant físicament, al m. 63 però és trobava amb un xut de Prat que regalava una pilota davant Nito, i un minut després els locals, ja sense els seus millors homes, Ortega i Prat, entregava totalment el 'partit, reculava i perdia un grapat de pilotes.

Hernando al m. 70 prop del porter local tampoc encerta un gol que ja és cantava, i al m. 78 tota la Verneda es fregava els ulls quan, Oscar de nou xutava contra el porter quasi en un u contra u, el rebot anava a peus de Morillas que empalmava i un defensa sota pals sense porter, la treia. Era tan increïble com desesperant.

Però amb tanta ocasió fallada era al m. 82 quan Hernando aprofitava una errada garrafal d´un defensor que feia una entrega curta al seu porter, i l´Óscar ara sí molt oportú, no perdonava. Era l´empat, quedaven 8 minuts més l’afegit, i quasi ningú dubtava que el Vilanova acabaria guanyant a un equip amb encefalograma pla feia vint minuts. Al m. 85, Morillas dribla al porter, s´escora massa i a porteria buida es queda sense angle i xuta fora quan el gol era fet. Al m. 88,Hernando sol davant el porter local tampoc aconsegueix materialitzar la victòria. I un Júpiter mort, absolutament mort encara al m. 88 amb una contra esporàdica per mitjà de També el jugador de color germà de " Kuku " el del Sant Andreu ha creuat una pilota que amb Nito batut s´ha estavellat al pal.¡¡¡ Si arriba a entrar aquesta alguns es tallen les venes¡¡¡¡.

Ja no hi ha hagut temps per més. El Vilanova ha sumat un punt més, però n´ha regalat dos, d´una manera incomprensible.

M´HA AGRADAT: La reacció del Vilanova a la segona meitat. El bon partit d´Ivan una vegada més, el quart i important gol d´Hernando i el partit de Morillas qui malgrat fallar, ha estat molt bé. L´aturada de Nito mà a terra a la primera part, que era un gol fet. Un punt més cara a aconseguir les 13 victòries que ens donaran la permanència més 4-5 empats clar ( de moment una victòria, dos empats, i dues derrotes, es a dir, amb els empats ja estem en mitjana ). La forma física de l´equip . La qualitat del Vilanova. No estic d´acord amb certa opinió que fa dies corre per Vilanova, de què l´equip és justet i difícilment salvarà la categoria. Jo crec que l´equip no és per tirar coets està clar, però no és justet, és suficient, però li falta afinar la punteria. I aquesta s´afina, si Valldosera comença a marcar gols, si Morillas encerta les ocasions clares que té, si Hernando de moment el jugador més important en el que va de lliga marca més gols que tampoc se li pot exigir ara mateix està clar. Si aquests gols no arriben aviat, bé farà el Vilanova de reforçar la posició que ja sabíem més debilitada a la pretemporada, la d´un davanter centre que acompanyi a Valldosera, o el pugui rellevar, com podrien estar a mà, Adri Alonso, o Julià Capdet, d’altra banda assequibles a l´economia del club. Altra manera, és potenciar clarament el joc d´atac i anar a un clar 4-3-3 o a un 4-4-2, amb Valldosera i Hernando, o pocs gols podrà marcar Ignasi jugant sol com un mussol. Curiosament quan no juga Valldosera el Vilanova juga un sistema d´atac molt més potenciat i evident. Aquesta qüestió l´haurà de reflexionar molt i bé Agust, perquè la setmana vinent ens visita un altre gran equip que juga de memòria, l´Almacelles. Després començarà "la lliga del Vilanova", on el Vilanova ja no podrà perdonar o ho pagaran llavor si, molt car.

NO M’HA AGRADAT : El Vilanova de nou de la primera part, poc intens, absent i a plena disposició de l´adversari.

ALINEACIONS CF VILANOVA : NITO, ILOIE, (m. 75 MOLINA) VALL, IVAN, MARCEL, ANTOLINEZ, PINILLA (m.73, DAVID GOMEZ), BARRAGAN (m.63,CODINA), MORILLAS (m.83 RUBEN), HERNANDO,VALLDOSERA (m.46 PASCUA).

VALORACIO JUGADORS DEL VILANOVA. Hernando, 5, Ivan, 4, Marcel, 3, Morillas, 2, Nito,1.

ARBITRE SR.POL TORIL (Vallés Occidental), 8/10. S’ha pogut equivocar en algun fora de joc, però ha fet un bon arbitratge.

ESTADISTICA: JUPITER. Faltes 17. Fores de Joc,5, Corners, 3, Opcions de gol,4 (1 gol).VILANOVA: Faltes, 12 (la primera al m.27), Corners, 3. Fores de Joc, 6. Ocasions de gol, 10 (1 gol).

18 graus, pluja en els darrers deu minuts de la primera part, i sol quasi d´estiu a la segona.350 persones. Terreny de joc molt desgastat. Abans de l´inici del partit s´ha fet un homenatge a l´equip femení local que ha guanyat en la seva categoria el " Torneig dels Històrics". Estadi emblemàtic el de La Verneda, amb 109 anys d'història, un equip que a l´època de la guerra civil va ser obligar a canviar el seu nom pel d´Hèrcules. Coses de la política feixista.