Punt i joc meritori contra un gran equip

CF Vilanova – EFAC Almacelles. Fede Carrasco

CF Vilanova 1 – EFAC Almacelles 1

És cert que s’ha pogut de nou guanyar, però no és menys veritat que a estones, el Vilanova ha pogut perdre davant un altre gran equip de la lliga, l'Almacelles, que si alguna cosa té, és que juga de memòria amb jugadors que es coneixen molt bé i juguen plegats des de fa anys. Pot donar la sensació vist el partit d´avui, que l´Almacelles sols sap posar en escena el joc directe, però és un equip que de la mà del seu geni Oscar Canadell, fa un futbol molt pràctic i efectiu difícil de contrarestar i que ha posat en problemes al Vilanova en bona part del partit fonamentalment poc habituat a jugar en uns esquemes poc convencionals de passades llargues intentant guanyar l’esquena del contrari. Quan cal, i sense deixar els atacs directes, el joc combinatiu dels almacellencs és també divers i de qualitat. Saben fer el que en cada moment correspon, i malgrat que semblen un esglaó per sota del Manresa, és un ferm candidat jo no diria a pujar potser, però si a fer promoció. Els visitants no han decebut, potser a alguns però com dic està per sota dels manresans.

Semblava però que el Vilanova avui amb pluja amenaçant, faria el cim, quan en una excel·lent jugada de Pascua ja al m. 3, Barragan arriben des del darrere, ha xutat una canonada que ha entrat pel mig de la porteria on el porter visitant no ha pogut fer res per aturar-la malgrat passar-li la pilota pel damunt d´ on estava situat. Més que una errada, ha estat un impacte molt fort, molt difícil d´aturar o desviar.

L’EFAC però no ha canviat els seus plantejaments i ha continuat fidel als seus esquemes mentre el Vilanova amb molta confiança, començava a trenar el bon partit en línies generals que han fet de nou avui.

Al m.11,Hernando, el millor jugador de nou avui al Vilanova, ha xocat amb el porter en una nova ocasió franca de gol i no ha pogut fer la rematada final. Al m. 17, Enric Bosch per part dels visitants, ha agafat l´esquena dels defensors locals en una de les passades directes, i ha xutat per sobre Nito, quan l´empat era un fet. Al m.24 Oscar Canadell amb una gran rematada de cap, que ha sortit a corner amb Nito batut ha estat de nou a punt d´empatar. Al m.33 gran aturada de Nito de nou a rematada de cap d´Enric Bosch estirant-se a l´esquerra de la seva porteria. Al m. 35, Bosch de nou, ha empatat en una gran jugada dins l'àrea que ha sorprès a la defensa local doncs ha girat sobre si mateix i ha xutat a plaer quan no semblava l'opció més plausible. Eren minuts en què els visitants s'havien escapolit del domini del Vilanova després del gol,i ja eren clars dominadors i es veia a venir que l´empat estava al caure. A m.38 després d´una jugada d´estratègia en una falta que no ha estat xutada directament sinó en tres tocs, la pilota ha acabat al pal del Vilanova.

El Vilanova no s´ha enfonsat ni acovardit, i al m.37 ho ha intentat de nou quan després d´una gran jugada d´Hernando que se n´ha anat de tres jugadors, ha cedit la pilota a Marcel que ha xutat contra un defensor visitant ja sense porter en una oportunitat claríssima. S’ha arribat al descans, amb la incògnita de saber com reaccionarien els locals a la segona i amb el perill d´un rival que podia marcar el segon en qualsevol arribada i matar el partit .

I ha estat de nou el Vilanova de la primera part, a la represa, quan Codina ha xutat contra el porter local en la primera arribada al m.46 i quan semblava que l´Almacelles com a l´inici del partit havia sortit mig adormit.

Als m.59 i 61 Marcel i Hernando de nou, han tingut dues grans oportunitats respectivament, la primera en un xut sobre la porteria amb molt perill, i la segona, quan Oscar ha xutat sense angle en un lateral al pal en un impacte que ha fet trontollar la porteria. L´Almacelles al m. 68 en la seva única ocasió clara a la segona part i de la mà d´Oscar Canadell, ha inquietat a Nito en un 1 contra 1 que per sort vilanovina, el porter ha sabut desbaratar.

El partit s´ha enterbolit quant al m. 76. Hernando s´autoexpulsava en una d´aquelles reaccions que un jugador sembla ha d´evitar, la de picabaralles amb un contrari, el que ha fet replegar als locals. Però encara als minuts 68 i 80 mitjançant Pinilla que havia entrat feia uns minuts han estat a punt de donar la victòria al Vilanova quan amb dos grans xuts per damunt de la porteria han pogut decantar el partit. Els visitants també ho han continuat intentant però els locals no han patit ja pel resultat que no s´ha mogut en un domini més aparent que efectiu.

M’ HA AGRADAT. El gran gol de Barragán. El bon partit de nou del Vilanova , especialment els primers 20 minuts, però que ho ha servit per guanyar. El bon nivell novament de la gran majoria dels jugadors locals tant titulars com avui suplents. L’emoció pel resultat i el bon partit dels dos equips que ha tingut la incertesa fins a la darrera jugada. El Vilanova porta 4 partits sense guanyar però no preocupa, perquè el Vilanova juga be, té oportunitats i a partir del dissabte vinent a Cambrils, fet cabdal, comença "la seva lliga "on aquí si ha de començar i és de suposar iniciarà la senda dels triomfs, i en concret, les 13 victòries que donaran la permanència ( conjuntament clar amb 7-8 empats com l´estadística diu cada temporada, on descendiran 5 equips mínim).En els instants en què el Vilanova ha pressionat a dalt i s´ha mostrat intens ha fet patir l´Almacelles que tenia pocs recursos per evitar aquestes situacions de la mateixa manera que els lleidatans han patit molt en les contres locals quan la distància en el replegament de la línia atacant i el mig camp no sols no estava ben sincronitzada sinó que deixava amplis espais per maniobrar amb avantatge d´efectius el Vilanova que no ha sabut aprofitar en aquestes situacions. Antolinez de lliure i Codina pel davant on el rendiment dels dos millora si be en les contres, el de l’Arboç pel seu mal estat físic, no pot aturar al rival que se li envà amb facilitat. Un equip que ha jugat 20 minuts amb un home menys i no sols no ha patit sinó que amb dues pilotes de Pinilla ha pogut guanyar.

NO M’HA AGRADAT. La marxa novament de dos punts en un partit que vist el joc no eren cap utopia i que per moments el punt sap a poc. La manca d´eficàcia del Vilanova que ha baixat molt el seu nivell d´eficàcia vers la temporada passada ( avui Valldosera ha estat absent de la convocatòria per lesió) i això explica que els punts no reflecteixin el joc de l’equip. Les decisions dolentes en moments quan es fan grans jugades o curses per culminar executant de la pitjor manera ( avui però hi ha hagut menys pèrdues).La reprovable actitud d´Hernando que s´ha auto expulsat amb uns fets totalment evitables i que perjudiquen l´equip al privar-lo ara mateix del seu millor jugador. La incògnita del perquè l´equip ara per ara és més efectiu sense Valldosera que amb Valldosera, i que no té cap altre resposta que Valldosera juga sol, i quan no juga el Vilanova ataca amb més recursos. No s´ha sabut encara trobar la solució que és molt senzilla, i que consisteix en què Valldosera ha de jugar amb Oscar molt junts i segur que l´eficàcia de Valldosera i de l´equip augmenta substancialment. El problema del Vilanova no és que no s’amolli a la categoria com diuen alguns, sinó un problema d’eficàcia. Si l´any passat posem pel cas amb 10 ocasions es feien 7 gols, enguany per fer 1 gol s´han de crear 10 ocasions. Ara venen rivals bastant més assequibles. i per tant l´eficàcia possiblement millorarà substancialment.

ALINEACIONS CF VILANOVA. " Nito ". Molina ( m.87 Rubèn ), Aleix, Ivan, David, Antolinez, Codina, Barragan,(m.53 Pinilla), Pascua ( m.65 Morillas), Marcel ( m.81 Lebrero),Hernando.

VALORACIO JUGADORS CF VILANOVA. Oscar 5, Ivan,4, Marcel,3, Nito,2,Pascua 1.

ESTADISTICA. CF VILANOVA. Faltes,11.Fores de Joc,1. Corners, 4.Ocasions de gol.8 ( 1 gol ). Targetes grogues, Molina, Codina ( m.65 Iker),Lebrero, Pinilla. Vermella directa a Oscar.

ALMACELLES. Faltes, 14, Fores de Joc,2.Corners,3.Ocasions de gol,6 ( 1 gol ).

Àrbitre, Sr. Jordi Serradelarca ( Osona ) .Bon arbitratge amb errors gens significatius 8/10.

250 espectadors.23 graus de temperatura. S’ha guardat un minut de silenci se suposa ¿? per la tragèdia de Mallorca. A manca de 20 minuts aprox. ha començat a ploure. La megafonia del partit tant acurada en altres dies, ha brillat avui per la seva absència com si fos una vaga de braços caiguts amb mutisme total al llarg dels 90 minuts.