El CNB Vilanova no aconsegueix guanyar en un final d'infart

CNB Vilanova - CB Solsona . Eix

CNB Vilanova 75- CB Solsona 78

Els de Solsona arribaven a Vilanova sense conèixer la derrota, amb un average de més cent, i amb l'etiqueta clara de candidat a l'ascens. Repte majúscul per uns vilanovins que arribaven al partit amb les baixes de tres jugadors interiors, handicap important per intentar aturar el millor pivot de la categoria (amb molta diferencia).

Sortida amb Javi, Dídac, Carlos, Sugri i Collados. Espectacular sortida dels locals, que al minut cinc obliguen al CB Solsona a demanar el primer temps mort. La pressió tota la pista i el ritme i encert en atac col·loquen un 15-4 que ningú esperava. Molt difícil destacar cap jugador quan el joc col·lectiu és tant bo.

Final del primer quart amb els de verd endolladíssims i un 28-21 esperançador. La rotació de banqueta és més ràpida, donat el alt ritme i l'esforç en defensa, per aturar un equip que segurament no desentonaria a segona catalana. Però la motivació i implicació de tots els jugadors locals iguala les forces. El millor jugador rival acaba la primera meitat amb tant sols quatre punts, però els de Solsona son un equip compensat i es manté al partit a la mitja part, 45-36.

S'està veient un partidàs, i els del Garraf no volen deixar escapar la possibilitat de guanyar el partit, per això no es poden permetre un mal tercer quart.

La concentració és màxima, i els locals mantenen la intensitat. Bon tercer quart, encara que sembla que Macam (pivot) troba cistella més
fàcilment cistella. Per la seva banda els locals, descarats en atac aconsegueixen mantenir diferències al lluminós. Final del quart, 65-55, i només s'hauran d'aguantar feu minuts més.

Però al darrer parcial les cames dels vilanovins comencen a pesar. L'esforç ha estat immens, i els de Solsona troben un encert que fins
aleshores no havien trobat. Tot i així els de verd, abonats als finals d'infart, treuen caràcter per seguir competint fins el final. De fet no és fins al minut nou que els visitants aconsegueixen el primer avantatge al partit (73-75). Aquest cop toca creu, i els visitants s'enduen un autèntic partidàs per 75-78. Cap retret, només felicitacions, entre dos equips que han donat quaranta minuts de bon joc, intensitat i emoció.

Segurament, els dos surten molt reforçats del matx, els de Solsona amb un 5-0 a la classificació, i els del Nou Bàsquet sabent que poden competir amb tothom. Seguim.

CNB Vilanova: Guillaumes (11), Alex, Sugri (8), Javi (12), Miki (3), Nil (11), Carlos (11), Collados (4), Mateo i Dídac (15).

CNB Vilanova AKO 61 - 43 Xamba B

Diumenge a la tarda 28 d'octubre, les noies del CNBVilanova AKO van jugar davant un bon Xamba B. Després d’uns dos primers quarts on el joc va resultar molt físic i defensiu i ens va costar entrar al partit, va ser en el tercer quart, que amb un parcial de 19-7 vam marxar a l’últim quart amb un +20 que ens va donar la tranquil·litat fins al 61-43 final. Amb molt bons minuts de totes les jugadores, vam saber llegir el partit i fer un joc vistós i pràctic, i amb una bona defensa i contraatac que va facilitar el joc local. Quan el rival es va col·locar en defensa zonal, es va moure la bola per buscar la jugadora més ben posicionada pel llançament. Molt bon partit en conjunt de les noies AKO una vegada més, per continuar amb la bona tendència des del principi de temporada. De nou es va comptar amb la presència de dues jugadores del júnior, que cada cop aporten més i millor. Dissabte 3 de novembre a les 21:00h, pròxim partit al camp del líder imbatut, l’Igualada.

CNB Vilanova: Clara, Júlia P., Natalia, Elia, Inés (5 inicial), Noemi, Raquel, Júlia F., Júlia G., Tània, Noelia.
Parcials: 12-9 / 16-11 (28-20) / 19-7 (47-27) / 14-16 (61-43)