Castanyada!

CF Vilanova - Andorra. Fede Carrasco

CF Vilanova 1 - CF Andorra 2

A totes les temporades dels equips, sempre hi han un parell de partits a casa dels anomenats "tontos", és a dir, partits que els dones gairebé per guanyats i a l'hora de veritat, no sols els perds sinó que el rival t'acaba superant àmpliament.

I un d´aquests dies, es de suposar ha estat el d'aquesta tarda. És obvi també que el Vilanova d’avui no es tan dolent com ha pogut semblar, ni abans era malgrat no desplegar el millor joc, tant bo tot com els resultats favorables darrerament feien suposar.

Desconec si per que els panellets o les castanyes ingerides el dia abans eren o no de bona qualitat, o si la castanyada ha durant moltes hores, s’ha vist ben aviat que avui era el dia equivocat, i que ni que l’actitud era la més correcta ni la forma d´afrontar el partit sobre el camp, la més adient.

L´Andorra que arribava a Vilanova en posicions cueres sense haver guanyat cap partit a domicili, o ha fet avui amb tota solvència i mereixement, on dos dels seus grans jugadors, els internacionals andorrans, Emili Garcia en defensa i l´etern Ludovic Clemente, han estat dos maldecaps tot el partit en el global d´un conjunt molt seriós, molt ben plantat sobre el camp, i que ha donat la sensació la major part del partit que era un equip que jugava una o dues categories per sobre del Vilanova. Sort hem tingut avui, que l´altre etern i internacional també del Principat, Sebas Gómez, ara a l´Engordany de la Primera divisió andorrana i ja amb 35 anys, ja no es a l´equip, sinó el descosit hagués pogut ser més gran.

Al m.1 i 3 respectivament, l´Andorra ja ha tingut dus clares ocasions de gol, especialment la segona, quan Nito ha evitat el primer gol, un Nito que ha tingut una tarda negre, al dubtar en el primer gol, empassar-se el segon en una falta lateral pel mig de la porteria (no se si tapat pel sol) i està a punt de fer-se´n un ell mateix al m. 81, quan una pilota cedida per Ivan de manera correcte li ha estat a punt d´escolar-se a la porteria d´una manera inversemblant.

Eren detalls prematurs, molt prematurs de que alguna cosa no estava funcionant en un equip que ha sortit adormit, gens intens, i ha estat superat de principi fins als darrers 20 minuts, per un Andorra avui molt superior. Però un partit dura 90 minuts i té moltes fases i tots em pensat que tard o d´hora tot això canviaria però res més lluny de la realitat. Han anat passant minuts i ni el joc ni el marcador ha millorat. Al m. 18 una rematada de cap d´un jugador de l´equip visitant sol davant de Nito ha pogut ja tancar un partir en 20 minuts, però sortosament la pilota ha sortit per sobre del porter vilanoví. Al m. 19, ha arribat el primer gol de l´Andorra en una contra on Nito ha dubtat si sortir o no a per la pilota, i ha estat batut d´un xut lateral sec a la seva dreta. A la jugada següent una pilota entre Morillas i Barragan amb empentes i rodolons ha estat a punt d´arribar a la xarxa en un xut de Barragan però que no s´ha introduït finalment. Al m. 24 una falta lateral xutada per l’Andorra, centre-xut no ha estat interpretada pel porter vilanoví, i la pilota ha entrat pel centre de la porteria. Ja estava tot coll amunt.

Quan no jugues bé, tens el marcador en contra, sols pots apel·lar a un cop de bona sort, a un regal d´un contrari, o de l´àrbitre, però tampoc res d’això ha estat present. Al m.41 Valldosera ha xutat a dos metres de la porteria una pilota al travesser i no ha pogut entrar tot i caure prop de la línia de gol. Tot en contra. Clar que el Vilanova en aquesta primera part tampoc ha ajudat massa i davant tenia un equip molt superior aquesta tarda.

A la represa, més del mateix i amb la sensació de que el 0-3 era més proper que l´1-2. Al m.53,una errada d´un davanter andorrà davant Nito, que ha fet un "misto ", ha evitat el tercer i sols a la part final amb més cor que cap i amb alguns canvis, el Vilanova especialment en els 20 darrers minuts, ha donat sensació mínima de poder empatar el marcador. Aleix al m. 75 aprofitant una pilota en mig d´un bosc de jugadors dins l´àrea, ha desviat una pilota al fons de la xarxa. Hi havia temps i llavors sí, una actitud ja molt diferent. Iker ha xutat al m.77 molt desviat per sobre el travesser i poca cosa més significativa. Un detall que estadísticament no havia passat en tota la lliga, el primer en fer faltes ha estat el Vilanova, que n´ha fet cinc abans de que l´Andorra en fes cap i que dona encara una visió més nítida dels nervis i el mal estat de sortida avui de l´equip local.

Un partit per oblidar i que esperem que d´aquesta derrota se n´aprengui i molt. Diumenge hi ha un partit molt complicat a lres 12h. a Can Vinader, contra un Vista Alegre que com tots els equips està clar, no es gens fàcil .

M´HA AGRADAT. El segon gol consecutiu d´Aleix, que no deixa de ser anecdòtic. El partit avui sí d´Antolínez que ha millorat substancialment les seves actuacions anteriors, si bé no ha servit de res en el marcador. Els darrers 20 minuts de l´equip que de jugar amb aquesta actitud des de l´inici aquest partit possiblement no s´hauria perdut. El retorn si més no a la banqueta d´Aleix Semur. Els bons minuts finals quan ha entrat al camp d´Ivan, que desconec perquè avui no ha estat titular. Que Oscar Hernando sols li queda un partit de sanció per complir.

NO M´HA AGRADAT. L’actitud durant 70 minuts. El desgavell a tot nivell de l´ equip des de la porteria a la davantera fonamentalment a la primera part, amb un conjunt totalment trencat. L’actuació de Nito en els gol andorrans. La lesió al genoll de Marcel, que ha estat substituït. El sistema de joc novament de Valldosera, sol com un mussol lluitant contra tota una defensa (fins quan ?). La mala lectura novament del partit en els darrers minuts de l´equip. Un equip que perd (dona el mateix per un gol que per dos o per cinc) no pot jugar a tocar i tocar sense arribar a porteria. Un equip que perd surti be o no, ha de jugar a pilotes bombades a l`àrea sense deixar sortir ni respirar al rival, al darrers minuts del partit, on així mateix ha arribar el gol vilanoví (aquest error es repeteix des de la jornada 1). Desconec si ha estat manca de confiança, cansament per jugar un nou partit, quatre dies després, o el " dia tonto ".

ALINEACIONS CF VILANOVA. Nito, Iloie, Rubèn (m.79 Ivan) Vall, Lebrero (m.55, David), Marcel (m.39, Pascua), Antolinez, Codina (m.55, Pinilla), Barragan (m.46 Iker), Morillas, Valldosera.

Targetes grogues jugadors Vilanova: Morillas, Ivan.

Valoració jugadors Vilanova: Morillas, 5. Antolinez, 4. Lebrero, 3. Iker, 2. Ivan,1.

Àrbitre: Sr. Alejandro Aguanyo (Barcelona). Bon arbitratge el seu si bé no s´ha atrevit a ensenyar la segona targeta groga al jugador andorrà Emili Garcia. 8/10

Estadístiques: CF Vilanova. Faltes, 13. Corners, 9, Fores de Joc, 0, Ocasions de gol, 3 (1 gol). Andorra. Faltes 13. Corners, 2. Fores de Joc, 3. Ocasions de gol, 6 (2 gols).

17 graus de temperatura, 250 espectadors. A l'inici de la segona part, sensació pronunciada de fred on la temperatura ha baixat 4 graus.