Futbol

S’inaugura la nova graderia coberta del camp de futbol

El nou equipament s’ha estrenat juntament amb la presentació dels equips del Club Deportiu Ribes de la temporada 2018-19

El projecte, que va ser una de les propostes més votades dels Pressupostos Participatius de l’any 2016, forma part de la remodelació de la Zona Esportiva de Bosc de Plaça

Ajt. Sant Pere de Ribes Sant Pere de Ribes 13-11-2018 11:53 Lectures 835
Inauguració de la nova graderia del Bosc de Plaça. Eix

Inauguració de la nova graderia del Bosc de Plaça. Eix

El passat diumenge 11 de novembre es va inaugurar la nova graderia del camp de futbol municipal de Bosc de Plaça, a Ribes. L’acte, en un ambient festiu i familiar, es va fer conjuntament amb la presentació dels equips del CD Ribes d’aquesta temporada i va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; el regidor d’esport, Josep Moya; el  president de la Federació Catalana de Futbol Joan Soteras Vigo; el president del CD Ribes, Santi Marin; el coordinador de futbol base del club, Luismi Pagan i el responsable de la delegació al Garraf de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Manel Duran.

La jornada començava a les 10 del matí amb les fotografies de grup de cada equip. A dos quarts d’onze els més petits del club van començar els seus partits d’exhibició i mitja hora després actuaven Las Chicas de Zumba de la coreògrafa Patri Lopez. En acabar, es van presentar els 21 equips del club i immediatament després van començar els diferents parlaments.

En la seva intervenció, l’alcaldessa va destacar “la implicació, la perseverança, la il·lusió i el compromís de tots i totes” per poder estrenar el nou equipament i va tenir paraules d’agraïment per tota la comunitat esportiva. Per a l’Ajuntament, com va assegurar Garrido, l’esport ens ha de servir per tenir valors en la vida i (en al·lusió a la tasca de les entitats esportives) que aquesta feina es faci en unes instal·lacions dignes”.

Per la seva part, el president del CD Ribes, Santi Marin, va recordar la seva arribada al capdavant de l’actual junta directiva i com van presentar “la carta als reis” a l’Ajuntament per “millorar l’estat de les instal·lacions”, que va reconèixer que ara presenten un altre aspecte.

Les grades es van començar a construir el passat mes de maig i substitueixen l’antic edifici de graderies que havia quedat obsolet i era descobert. La nova edificació compta amb capacitat per a 158 persones, a cobert, repartides en 3 fileres esglaonades. Està edificada amb fusta laminada encolada i la seva part inferior és oberta. Aquesta particularitat en els materials escollits i en l’edificació, que integra perfectament les grades a l’entorn natural, també compleix amb les especificacions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), ja que la zona del Bosc de Plaça, a tocar de la riera, és una zona potencialment inundable. A més, ha permès reduir costos i temps d’execució.

El CD Ribes té una vintena d’equips de futbol base on hi participen setmanalment més de 300 nens i nenes i compta amb una massa social que supera el miler de persones. Les instal·lacions del camp de futbol també les utilitzen altres clubs, com la Joventut Ribetana i la Penya Ribes, i el Ribes Club Patí i el patinatge Artístic Ribes són així mateix usuaris de les pistes adjacents.

El projecte de la nova graderia s’ha desenvolupat a resultes de ser una de les propostes més votades dels pressupostos participatius de l’any 2016, i encara falta per a construir nous vestuaris, oficines i lavabos. La inauguració és el primer pas en la reordenació de tota la Zona Esportiva Municipal de Bosc de Plaça. Les pròximes actuacions que s’hi faran serà la reconversió d’un pista amb gespa artificial i el projecte del nous vestuaris.

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres