La defensa tomba el líder a Ribes

El Bàsquet Ribes va tornar al camí de la victòria en el primer dels tres partits en què mesurarà les forces amb els equips capdavanters del grup. La defensa dels ribetans i la punteria des de l'exterior van decantar la balança a favor seu als moments decisius.El Sènior Masculí del Bàsquet Ribes segueix imbatut a casa una setmana més després de superar el C.B. Àguiles, l'equip de Santa Coloma de Queralt que arribava al Garraf com a líder del grup amb 6 victòries, una sola derrota, i la solvència d'haver guanyat el Sant Boi i l'Almeda les darreres jornades.

El partit va començar a bon ritme, amb domini inicial ribetà (10-5), però recuperació ràpida dels visitants gràcies als triples i el domini del rebot. L'equip de la Conca de Barberà va manar encara fins al minut 15 (22-25), però a partir d'aquí el Ribes, a base d'equilibrar el rebot, presentar variants defensives i d'una millor gestió ofensiva, va agafar les regnes del partit. Un triple d'Alexander Chifflier tancava el segon quart amb un parcial de 12-2 que col·locava un prometedor 34-27 al marcador.

L'inici del tercer quart no va poder ser millor. La feina en defensa va deixar sense anotar el C.B. Àguiles més de 4 minuts, mentre que en atac, un triple del Marc i dos del Manel obrien una bona escletxa entre els dos equips (43-27). L'aler ribetà, apagat al primer temps, va anotar 14 dels seus 16 punts a la segona part, sent clau quan l'equip rival va pujar el to defensiu.

Un triple d'Arnau Pérez semblava deixar la victòria encarrilada (52-33 minut 33), però l'Àguiles va fer tot el possible per evitar-ho. Tot i no tenir el dia des de l'exterior (5/37 en triples), els visitants van posar nerviós el Ribes amb un 0-7 que per sort els homes de Toni Segarra van tallar d'arrel altre cop des de la defensa. El 60-54 del minut 39 va tornar a posar emoció al final, però els locals van saber resoldre altre cop des de l'exterior: un triple de Chifflier i un altre de Manel van estirar el marcador fins al 67-54 final.

Diumenge, el Bàsquet Ribes visita una de les pistes més complicades de la categoria, la del Bàsquet Sant Boi. Els del Baix Llobregat venen de guanyar a l'Almeda per 71-68.