El Sènior, a punt d’assaltar la pista del Sant Boi

El Bàsquet Ribes va tenir a tocar la victòria a la pista d’un dels equips capdavanters del grup

El Sant Boi va haver de suar de valent per imposar-se en un últim minut on el factor camp va ser decisiu.Mancava tan sols un minut i després d’un bàsquet de Yeison, el Ribes tancava un parcial de 0-6 que deixava un esperançador 75-77 al marcador. A la següent possessió, els ribetans aconsegueixen frenar l’atac local i forcen un triple puntejat, però amb contacte sobre el tirador. Tres tirs lliures dels quals el Sant Boi n’anota dos i partit empatat. Encara quedaven vàries possessions, però el Ribes, atacant lluny de la seva banqueta i totalment eixordat per la grada i la banqueta locals, només aconsegueix tirar un triple forçat. Bàsquet del base local en un bon llançament de mitja distància i nova possessió pel Ribes, que aquest cop perd la pilota, però aconsegueix fer falta ràpidament. Amb les opcions quasi bé esgotades, encara hi ha una mica d’esperança quan el Sant Boi només anota el segon tir lliure. Els locals no fan falta i cedeixen un llançament a Adrià Miró, que no entra per ben poc. La victòria es queda a Can Massallera.

Abans d’això, gran partit de bàsquet jugat pels dos conjunts, amb el Ribes sempre una passa per davant i obligant al Sant Boi a utilitzar tots els seus recursos per eixugar diferències: 12-18 al minut 6, 32-36 al minut 17, 38-44 al descans.

Una bona sortida local iguala el partit, però el Ribes segueix àgil ofensivament fins a agafar el màxim avantatge després de dos bàsquets del capità Rafel Rius (52-59 minut 29).

Nova reacció del Sant Boi per reduir la diferència a l’inici del període definitiu a només dos punts (59-61), però bona entrada del Ribes amb triple d’Arnau Pérez.

Sense descans, enèsima resposta dels locals, amb un 7-0 que els posava per davant per primer cop des del 31-30 del minut 14. Però el Ribes no s’arronsa, i fa possiblement els millors minuts en defensa de tot el partit. El Sant Boi només anota un tir lliure en els següents 2 minuts i mig, però el Ribes el perdona des de la línia: quatre errors, quatre punts que els haurien permès entrar a la fase definitiva amb un coixí més gran que el 67-68 del minut 35, i que potser haguessin anat la mar de bé per contenir els nervis al final.

Tot i la derrota, el Ribes va tornar a demostrar que té recursos per lluitar contra els equips capdavanters del grup. Aquest dissabte, a les 18:00, nova oportunitat per fer una altra passa endavant contra l’Almeda.