Victòria del RC Sitges en el debut a Divisió d'Honor Catalana

RC Sitges - Manresa RC. Jaume Andreu

RC Sitges 24 - Manresa RC 5
Divisió Honor Catalana - Sènior Masculí

El passat dissabte s'iniciava la Divisió Honor Catalana , màxima competició a nivell català, on dotze equips lluitaran en primera instància per classificar-se per els play offs, i jugant-los aconseguir ser finalment Campió de Catalunya, títol que actualment defensa el Sitges. El rival en aquest primer partit el Manresa, un equip que a la fase prèvia havia comptat tots els seus partits per victòries. Per tant no hi havia lloc a la sorpresa, calia jugar un bon partit.

El Manresa aviat va mostrar la seva arma un equip molt fort, que no fallava un sol placatge. El Sitges però, va jugar una primera meitat fantàstica sense cap errada, jugant amb molt bon criteri cada pilota i així anava guanyant metres en cada jugada, fins tancar als visitants a prop de línia de marca, per finalment en una jugada de touch obrir el marcador (7 a 0). Els del Bàges tot i intentar-ho, no aconseguien llargues possessions i tot l'esforç en defensa, no rebia la seva compensació en atac,per el que no disposaren d'opcions de marca en aquesta primera meitat. En canvi els locals seguien en tot moment mantenint el bon joc, tan dinàmic amb la línia de tres quarts com contundent per davantera, gracies a aquest domini anotaren un cop de càstig i una segona marca que obrien escletxa al descans 17 a 0.

A la segona meitat l'esforç físic,així com la forta defensa manresana començaren a passar factura i el joc es desenvolupava al mig camp, sense un clar dominador territorial. Varis canvis en ambdós equips i noves energies permeteren als del Garraf anotar la seva darrera marca en un contraatac des de la seva línia de 22, un marca molt bonica que sentenciava el matx 24 a 0. El bon joc es va mantenir fins el xiulet final i tot el marcador clarament desfavorable,el Manresa va seguir lluitant fins aconseguir la marca que definir el marcador en un 2 a 5 definitiu.

Un cop acabat el partit molt bon gust de boca per els sitgetans, més encara amb la seguretat que ben pocs equips guanyaran a aquest Manresa i encara més a casa seva on estem segurs ho convertiran en un bastió. Per el que respecte a la classificació,amb una sola jornada qualsevol anàlisi es prematur. Lo important es anar puntuant jornada a jornada, estar sempre entre els sis primers el que permet jugar els Play Off, aquest ha de ser l'objectiu i no preocupar-se de si es va primer o quart.

Aquest cap de setmana hi ha descans per el primer equip sènior masculí, així com per el sènior femení i el segon equip masculí, que ja varen descansar tambe el passat cap de setmana. El proper partit a Divisió Honor Catalana sera al camp del Garrotxa/Banyoles, un camp on els sitgetans haurien de sumar una segona victòria davant un equip que no es troba dins del grup dels favorits.