Un triple de David Fernández i una esmaixada de Marc Genesias a l’últim segon porten el partit a la pròrroga

El sènior masculí del CB Ribes va ser superior al’AB El Vendrell

Després d’un inici amb molts dubtes, els ribetans es van mostrar intractables, signant un parcial de 20-0 que posava un prometedor 20-6 al final del primer quart.

El Vendrell necessitava canviar el rumb si volia competir fins al final, i va trobar la solució en la defensa zonal, que el va permetre anar esgarrapant punts degut a la manca de punteria dels tiradors locals (2/14 en triples al primer temps). Del 20-6 es va passar al 21-17 i al 27-22 del final del segon període. Tot i estar 5 punts a sota, els del Baix Penedès semblaven tenir la solució als mals de cap inicials, mentre que el Ribes hauria de treballar de valent si la defensa visitant es mantenia igual de ferma i el partit es seguia jugant en estàtic.

Tres triples als primers 5 minuts de la segona meitat van tornar la iniciativa als locals, però l’alegria va durar poquet. Un parcial de 2-12 al final del tercer quart va posar per davant l’AB El Vendrell per primer cop des del 0-4 inicial. A més, començava a aparèixer un altre fantasma a l’anella ribetana: els errors als tirs lliures (13/32 al final del partit).

El Ribes no estava còmode, però tot i cedir el primer bàsquet del quart se les va manegar per agafar una mica d’aire (55-51, minut 34) amb un triple del Gerard i un del Manel. La seguretat des del tir lliure, però, va permetre als vendrellencs arribar als últims 22 segons amb 3 punts d’avantatge. Va ser el moment llavors de les dues jugades clau del partit.

Primer, un triple de David Fernández deixava el marcador empatat a manca de 16 segons. El Vendrell va optar per treure des de camp ofensiu, cosa que li retallava la possessió a 14 segons. Passés el que passés, el Ribes tindria l’última possessió si controlava el rebot. Amb tota la defensa pendent d’Oriol Mateu, aquest va trobar el més jove a la pista, Solé, que va tancar un bon partit anotant des de la mitja distància amb la possessió exhaurida. Això deixava 2 segons al Ribes per intentar forçar la pròrroga o buscar un triple, i la jugada de pissarra no va poder sortir millor. Marc Genesias va rebre amb avantatge suficient per encarar la cistella i esmaixar per empatar.

Empesos pel deliri del públic, Manel Butí (25 punts) va liderar la sortida al temps addicional amb dos triples que van acabar deixant tocat i enfonsat el rival. Tot i fallar 9 tirs lliures als últims 5 minuts, el Bàsquet Ribes en va tenir prou en dominar el rebot per acabar amb la resistència visitant, incapaços d’anotar cap cistella de camp a la pròrroga.