PRIMERA CATALANA

L'AB El Vendrell es torna a encallar en el darrer quart i suma una nova derrota

Els taronges es veuen perjudicats per la trencadissa d’un taulell i cedeixen 85-72 davant el Samà Vilanova

L'AB El Vendrell es torna a encallar en el darrer quart i suma una nova derrota. AB El Vendrell

Quan un equip està en dinàmica negativa, tot li surt al revés, i això és el que li està passant al conjunt vendrellenc, aquesta temporada, doncs tot li va en contra. Dissabte passat, quan millor estava jugant a la pista del Samà Vilanova, va veure com una esmaixada del nord-americà del conjunt local, acabava amb el taulell trencat i la posterior aturada del partit, per acabar jugant a una pista lateral, molt més petita, perjudicant els interessos del conjunt taronja; aquest fet, les errades en el darrer quart i la baixa per lesió d’Oriol Mateu,  van ser factors determinants, perquè, els visitants, sumessin la setena derrota consecutiva, aquesta vegada per 85-72, davant un Samà, què es va mostrar superior en el tram final del partit, emportant-se d’aquesta manera, el derbi del gran Penedès.

Després de sumar una victòria en els últims dotze partits, els del Baix Penedès, estan situats en la penúltima posició de la taula, amb un balanç de 3-12, en llocs de descens directe, en una classificació que cada vegada es complica més, doncs els llocs de promoció de permanència, estan a dos partits de diferència.

L’encontre començava amb un joc molt intens i un constant intercanvi de cistelles, encara què els del Garraf, agafaven la iniciativa amb el 13-8 dels 5’; la irrupció d’Adrià Trouvé i un triple de Pablo Casado, van donar un parcial de 2-9 als visitants, que capgiraven 15-17 el marcador, encara, que els locals, tancaven amb un 20-19, el primer quart. Malgrat la defensa zonal dels locals en l’inici del segon període, els taronges, de la mà de l’encert de Pau Borjas i Omar Francisco, van donar rèplica als tres triples dels de Vilanova i la Geltrú, que deixaven un empat 29-29, a poc més de tres minuts per arribar al descans; el Samà, anotaria dos triples més, en va fer cinc en aquest quart, per tornar agafar la iniciativa, 41-36, encara que els vendrellencs s’estaven trobat còmodes, quan a 40 segons per arribar al descans, va arribar la jugada que va canviar el partit, amb l’esmaixada del jugador local, Mario Fleurima, que trencava el taulell i obligava a canviar de pista per poder continuar l’encontre.

La nova pista, més petita en dimensions, va afectar el joc dels vendrellencs que encaixaven un parcial d’11-2, a la represa, què donava un 52-38 als locals; de tota manera, els del Vendrell, es van refer, amb una defensa més intensa i buscant la millor opció en atac, clavant un parcial d’1-13, amb triples de Pablo Casado i Borjas, que tornava, 53-51, la igualtat al lluminós. Després, la sagnia en el rebot defensiu dels visitants i dos errades infantils, van permetre, què els de Vilanova, encaressin 62-58, el darrer quart, amb una petita avantatge. L’últim període, amb els dos conjunts defensant en zona, aprofitant les mides de la pista, va ser molt intens, un nou triple del local Montesinos, un maldecap pels vendrellencs, donava un parcial de 9-2, que complicava el panorama, 71-62 a sis minuts del final.

Novament, la defensa i la presència de Marc Molina, acostava 71-66 als del Penedès, però, les errades que els taronges arrosseguen, durant tota la temporada, es van fer presents en els minuts decisius, amb pèrdues de pilota i decisions errònies en atac, tres punts anotats en quatre minuts, que els locals van aprofitar per sentenciar el marcador, amb el 83-69, a dos minuts del final. Diumenge, els vendrellencs tenen una final, on només valdrà la victòria, doncs, visita Coma-ruga, l’equip del Valls B, conjunt situat dos victòries per sobre els taronges i un dels equips que marca la zona de promoció de permanència.

Pel Vendrell van jugar: Marc Molina (18), Borjas (12), Francisco (12), Lluís Casado (3), Trouvé (12), Joan Solé (4), Pablo Casado (7), Luna, Thiam (4), Jordi Solé i Oriol Molina. 6/24 triples, 14/18 tirs lliures, 19 faltes.

Parcials: 20-19, 21-17 (41-36), 21-22 (62-58), 23-14 (85-72).

Pas enrere del sènior femení de cara a jugar la fase d’ascens

El sènior femení perdia per 59-65 davant el Manyanet Reus B, líder d’aquesta primera fase de la tercera catalana. Les visitants van dominar la primera part, sent superiors a les taronges i arribant amb un 22-34 al descans. A la represa, les de Reus, van incrementar la diferència, molt encertades en el llançament de tres punts, deixant un 26-42, que complicava molt l’encontre; les del Vendrell, van poder reduir el marcador amb el 37-48 del final del tercer quart. Però, va ser l’espectacular parcial de l’inici del darrer quart, amb un 21-2, que les va donar opcions reals de victòria, amb el 48-50, a sis minuts i mig de la fi. Malauradament, la fatiga per la gran remuntada, les va deixar sense premi, en el tram final del partit. A manca de dos jornades per acabar aquesta primera fase, les taronges, estan situades en el quart lloc, amb un balanç de 9-5, empatades amb el Morell B i el Valls B, tenint en compte, que es classifiquen els tres primers equips, per la fase d’ascens, les de Coma-ruga, estan obligades a guanyar els dos partits que resten. El primer, el proper dissabte, a la pista d’un rival directe, el Valls B, on només val el triomf.

El sènior B masculí, derrotava un rival directe, en la fase d’ascens a tercera catalana, al superar per 68-56 al conjunt del St. Pere i St. Pau, en un partit molt tens i disputat. El parcial de 21-11, favorable als locals, en el darrer quart, va ser determinant, pel desenllaç del partit, després, què els visitants, remuntessin a cop de triple, en el tercer període. Els taronges, es mantenen líders, després d’acumular, cinc victòries consecutives, en aquestes cinc primeres jornades, el mateix balanç que el Manyanet Reus B. Diumenge, visitaran la pista del Constantí.