Cursa

Obertes les inscripcions a la 41a Cursa Popular

Se celebrarà el 24 de març, i inclou també la Minicursa, i la primera edició de la categoria de marxa nòrdica

Redacció Vilanova i la Geltrú 20-02-2019 16:37 Lectures 3156

La Cursa Popular Ciutat de Vilanova es va celebrar per primera vegada l'any 1979, i des de fa uns anys ret homenatge a la figura del vilanoví Ricard Arnaez.

La prova està organitzada per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb el suport d'Evasion Running Vilanova.

Transcorre per un circuit urbà, amb dos recorreguts, amb sortida i arribada a la plaça del Mercat: la Minicursa de 1.500 metres i la Cursa Popular de 5.000 metres. La mini cursa, per a participants fins a 10 anys, sortirà a les 10 h del matí del diumenge 24 de març. I la Cursa Popular sortirà les 10.30h.  Cursa Popular cartell

Com a novetats, aquest any, a banda de les dues curses, hi haurà la possibilitat de fer el recorregut de la cursa fent marxa nòrdica, que també sortirà a les 10.30 h. Aquesta és una disciplina esportiva en la que es camina amb l'ajuda de dos bastons. L'objectiu és que pugui participar més gent i que tothom, també els que no poden o no volen córrer, hi puguin participar. El recorregut serà el mateix que la Cursa de 5km corrent.

La voluntat de la Cursa Popular, que enguany arriba a la 41a edició, és ser una festa de l'esport i un esdeveniment de caràcter familiar en el qual pugui participar gent de totes les edats.

Per tal d'afavorir aquesta participació, des de l'any passat es premia les escoles i instituts de la ciutat que facin inscripcions en grup. Així, els diners de la recaptació que abans es destinaven a projectes socials, es destinen a l'acció o projecte solidari, social, educatiu o de millora dels equipaments i material esportiu que les escoles decideixin.

La implicació dels centres educatius l'any passat va ser molt positiva i va fer que la Cursa Popular fos molt participativa. Enguany s'hi han sumat quatre centres més, que seran punts d'inscripció: les escoles Llebetx, Canigó, Pompeu Fabra, Volerany, Ginesta, Cossetània, Canigó, Margalló, Sant Jordi, Escola Pia, Divina Providència, i els instituts Lluch i Rafecas i Dolors Mallafrè.

Per formalitzar la inscripció, que té un preu de 3 euros, es pot fer als centres educatius i a les botigues col·laboradores: Evasion Running, Intersport Olària i Cota Zero.

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No