Nou pas cap a la permanència del Bàsquet Ribes

El sènior del Bàsquet Ribes va aconseguir dissabte passat una important victòria a casa del CB Prat, últim classificat del grup, en un duel d'equips amb trajectòries contràries: mentre que el Ribes va sumar la vuitena victòria en final ajustat (tres com aquesta, a la pròrroga), els del Baix Llobregat van sumar la novena desfeta amb el marcador ajustat.

Aquesta estadística, sumada al fet que els locals venien de guanyar amb solvència a la difícil pista del Sant Boi i les dificultats que va tenir el Ribes per imposar-se a la primera volta, -quan va haver de remuntar 11 punts als últims 5 minuts- feien preveure que el desplaçament no seria cosa fàcil.

La igualtat en cap moment va deixar entreveure que els ribetans buscaven la 12a victòria i els locals la 4a.

El Ribes segueix tocat a dintre - a la baixa del Marc Genesias s'hi va afegir la del capità Rafel Rius - i això ho va saber aprofitar el Prat per imposar-se amb certa claredat a la primera part del partit (31-20, minut 14). No obstant, els locals patien en defensa cada vegada que el Ribes obria la pista i amenaçava des del triple. Així, si bé al primer quart el Manel va ser clau per aguantar la sortida pratenca, al segon, un inspirat Alexander Chifflier seguia mantenint l'equip dintre del partit. L'aler ribetà va tancar el període amb un triple des de 9 metres que rubricava la reacció dels blaus (40-38).

El tercer període va començar amb un triple local, però la resposta del Bàsquet Ribes va ser fulminant: 4 triples i un bàsquet de Guillem Ballús donaven el tomb al partit (44-52, minut 24) i posaven per primer cop nerviosos els locals. La quarta falta del Manel, però, refredava l'atac ribetà fins al final del període.

Dos triples més de Guillem Ballús i el primer bàsquet de Yeison Colón des del primer quart mantenien el Ribes per davant a l'últim quart, però un 3+1 rellançava els locals.

Ja teníem el final ajustat a què ens han acostumat els dos equips durant tota la temporada. El Ribes va tenir diverses opcions per obrir petites escletxes, però els nervis (1/11 en tirs lliures) li van passar factura. El Prat, però, tampoc encertava des del tir lliure i s'arribava al final del temps reglamentari amb el partit empatat i la pilota a les mans del Manel Butí, que aquest cop no va encertar.

El Prat va marxar a la pròrroga fins a dues vegades de 4 punts, però el Ribes va saber patir quan pitjor estava (78-74 a manca d'1 minut). Va tancar la seva cistella en defensa, i gràcies primer a un bàsquet del Manel, i després al cinquè triple de l'Alexander Chifflier (14è de l'equip), va aconseguir donar la volta al marcador. El Prat va poder empatar des del tir lliure, però va tornar a deixar a les mans del Manel Butí la sort del partit. I a la segona, el jugador ribetà no va perdonar.

El Ribes aconseguia així la 12a victòria de la temporada, que el manté al grup de perseguidors dels equips capdavanters i amplia la diferència amb la primera plaça de la promoció per evitar el descens a 5 victòries.