Tennis Taula

Medalla de plata internacional per Edgar Mataró amb la selecció espanyola

Redacció Vilanova i la Geltrú 25-03-2019 16:45 Lectures 2731
Edgar Mataró. Eix

Edgar Mataró. Eix

El jugador vilanoví de tennis taula adaptat, Edgar Mataró, enguany a les files del CETT Esparreguera, ha disputat aquesta setmana (19-23 de març) el Para Table Tennis Spanish Open, a Platja d’Aro, amb la selecció espanyola paralímpica.

Transcorreguts quasi cinc mesos de treball, sacrifici i recuperació després de més d’un any d’inactivitat per intervenció quirúrgica, el palista vilanoví afrontava amb il·lusions renovades aquesta exigent prova del circuit de la Federació Internacional de Tennis de Taula, catalogada amb categoria Factor 20, puntuable per al rànquing mundial.

En la prova individual de classe 10 l’Edgar estava en un complicat grup, on en la primera ronda li tocava enfrontar-se al seu company de selecció i campió estatal Ander Cepas. Edgar perdia un partit complicat mostrant però una bona actitud. En la següent ronda tocava el cap de sèrie del grup, l’italià Lorenzo Cordua, on Edgar va desplegar un joc d’alt nivell per disputar tots els sets finalment perdent. El darrer partit era contra la promesa britànica Dylan Tynan i en aquest partit Edgar va desplegar tot el seu potencial de joc guanyant de forma contundent. Així dons, tercer del grup no passava al quadre final, no obstant mostrava molt bones sensacions.

En la prova per equips de classe 10, Edgar formava part del segon equip espanyol, juntament amb Ander Cepas i Angel Garrido. Aquí és on vindrien les excel·lents noticies del palista vilanoví. En la fase de grups aquest equip ESP2 s’imposava a tots els seus rivals, Estats Units, i un combinat d’Israel i Nova Caledònia, guanyant tots els partits disputats i classificant-se primers de grup, el qual conduïa directament a les semifinals per equips.

Al dia següent l’equip2 espanyol afrontava el seu gran repte contra un potent combinat Italia-Grecia, on es produïa la grata sorpresa de la jornada donat que el combinat espanyol amb Edgar Mataró guanyava i es plantava a la final, que resultaria íntegrament espanyola.

L’equip1 d’Espanya seria el rival més fort, tenint en compte que estava format a més de M. López per la parella J. M. Ruiz i J. Cardona finalistes olímpics a Rio de Janeiro. La final va estar força disputada mostrant un excel·lent joc per part dels dos equips, i malgrat que Edgar va guanyar el seu matx individual, la potencia del primer equip resultaria vencedora. Així doncs, magnífica medalla de plata pel jugador vilanoví en la màxima categoria del tennis taula adaptat internacional.

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No