Partidàs per seguir a dalt

Bàsquet Ribes i CB Sant Boi van oferir dissabte passat tot un espectacle a la gent que omplia el pavelló. En un partit vibrant, ple d'alternatives i amb algunes jugades molt espectaculars, el Ribes es va imposar, com no podia ser d'altra manera, en l'enèsim final ajustat de la temporada.

Mancaven només 19 segons i els locals estaven perdent 85-86 però amb pilota a camp ofensiu. Incomprensiblement la passada es perd directament per línia de banda i els obliga a aturar amb falta el següent atac visitant. Tot i rebre un dels jugadors més fiables, falla el segon tir lliure i dona pas a la jugada del partit: el Manel agafa el rebot, travessa tota la pista i aixeca tot el pavelló amb la seva segona esmaixada del partit.

El Sant Boi tenia encara una altra oportunitat de sentenciar, però el Ribes va optar per tornar a fer falta i quedar-se l'última pilota. Altre cop un tirador fiable a la línia, però aquest cop falla el primer tir lliure i anota el segon. Amb 7 segons i 1 punt a sota, el Ribes afrontava, una vegada més, un cara o creu a l'última possessió. I per novena vegada aquest any, va sortir cara. Aquest cop va ser un triple d'Alexander Chifflier que posava el 90-88 al marcador a manca de 3 segons i brindava la victòria als ribetans.

El Sant Boi, sense temps morts, havia de treure lluny de la seva cistella, i no només no va treure profit del temps que li quedava, sinó que en una acció molt discutida per la seva banqueta, van perdre la pilota, donant l'oportunitat al Ribes de capgirar el bàsquet average de 3 punts. No obstant, no va fer falta posar la pilota en joc. Els visitants, totalment en desacord amb l'arbitratge, van ser castigats amb dues tècniques, que Alexander Chifflier es va encarregar d'anotar i segellar el 92-88 final.

Abans de tot això el Ribes havia suat de valent per aguantar el ritme dels del Baix Llobregat durant el primer temps (38-45, minut 20) i a la sortida del tercer quart (44-54 minut 24), però la bona direcció d'Adrià Miró i l'aparició d'Arnau Pérez i Gerard Pascual - complements perfectes al gran partit del Manel, Alexander i Yeison - van capgirar el marcador quan feia més falta (69-63 minut 31). El Sant Boi va reaccionar de manera contundent plantant un 74-78 a manca de 5 minuts, i tot i que el Ribes va contestar amb la mateixa contundència (83-79 minut 38), el partit no podia decidir-se d'altra manera que en un final ajustat.

Aquesta victòria manté el Ribes en la persecució de la promoció d'ascens a manca de quatre jornades, i per mantenir-s'hi hauran de fer un altre partidàs al camp del líder, l'Almeda. Els de Cornellà van superar àmpliament els ribetans per 60-79 al partit de la primera volta.