Rugbi

El RC Sitges no va poder revalidar el títol de Campió de Catalunya Sènior Masculí

RC Sitges - FC Barcelona

RC Sitges - FC Barcelona "B". Jaume Andreu

Sènior Masculí RC Sitges 17 - FC Barcelona "B" 22
Semifinal Divisió Honor Catalana

El RC Sitges no va poder revalidar el títol de Campió de Catalunya Sènior Masculí en perdre a la semifinal per 17 a 22 davant el segon equip del FC Barcelona. El matx va ser igualat en tot moment, tot i que els sitgetans no varen oferir la seva millor versió davant un Barça sòlid, que sense fer un gran joc, no va cometre errades i aprofitar les seves oportunitats.

El partit s'iniciava de forma esperançadora per els del Garraf ja que als pocs minuts assolien la primera marca per davantera (7 a 0), Però la resposta blaugrana va ser immediata i als pocs minuts trencava la línia sitgetana per igualar el marcador. En aquesta primer període varem veure el millor Sitges, i aquest bon joc va tenir recompensa en el marcador aconseguint una nova marca transformada als 30 minuts que permetia d'arribar amb un avantatge de 14 a 7 al descans.

Tot estava per decidir a la represa, i semblava que la iniciativa sitgetana havia de mantenir-se, però als pocs minuts d'aquest segon període, el numero 5 del Sitges, Lautaro Dalbó rebia la segona targeta i la seva expulsió deixava amb un jugador menys als de la Blanca Subur fins al final del partit. La incidència en el joc fou directa, anivellant el matx totalment. Un cop reprès el joc, els primers en anotar foren els barcelonins mitjançant un cop de càstig 14 a 10, que fou respòs per el Sitges amb un altre xut a pals 17 a 10. El Sitges no trobava el ritme dels primers 40 minuts i poc a poc el Barça es va anar fent amb el control del partit, en forma que a falta de 15 minuts per el final aconseguia empatar amb un assaig 17 a 17.

Tot estava per decidir en el darrer tram del partit, on el Sitges va fer masses errades que li impediren de tenir continuïtat en el joc, en tal fortma que quan arribava a prop de marca ràpidament perdia la possessió, això va donar opcions als culés, que ho aprofitaren amb llargues possessions i sent pacients esperant el seu moment, que va arribar en la darrera jugada del partit, on aconseguien l'assaig que els donava la victòria, 17 a 22 resultat final.

Amb aquesta derrota s'acaba un campionat irregular, amb un mal regust de boca, on cap felicitar al Barça per la seva classificació per la final davant del Gòtics, però amb el convenciment que s'està més a fora que a dins, per les errades pròpies que per els encerts de l'adversari. Però això ja forma part del passat ara toca jugar a Rugby a set i pensar amb il·lusió per la temporada 2019/2020.

La bona noticia del cap de setmana va ser la victòria de l'equip femení a semifinals de la Copa Primavera Argent davant l'UE Santboiana per 24 a 5 que classifica a les sitgetanes per la final d'aquesta competició amb el Gòtics RC barceloní.