Bàsquet

Sota mínims, però lluitant fins el final

CB Ribes Sant Pere de Ribes 09-04-2019 10:38 Lectures 761
Logo CB Ribes. Eix

Logo CB Ribes. Eix

El Bàsquet Ribes va fer un partit digne a una de les pistes més complicades del grup. L'Almeda va haver de treballar de valent per conservar el liderat a la classificació tot i les nombroses baixes dels ribetans.

Els tirs lliures, la constància defensiva del rival i les baixes d'Arnau Martrat, Arnau Pérez, Rafel Rius i Marc Genesias van decantar la balança a favor dels de Cornellà, que amb aquesta victòria reafirmen que lluitaran amb Àguiles i Samà pels llocs d'ascens a Copa Catalunya.

La posada en escena no va poder ser més favorable pels ribetans. Amb un joc obert i de cara a cistella, els triples de Manel i els tirs lliures d'Alexander van posar un 6-16 al marcador al minut 7. Amb les rotacions, però, els locals van poder augmentar la pressió defensiva i carregar millor el rebot ofensiu. Els àrbitres castigaven amb falta els continus contactes de la defensa local, però el Ribes no tenia el dia des del tir lliure (14/31 al final). Així, l'Almeda va agafar embranzida al final del primer quart per posar-se a manar a l'inici del segon (24-17, min 14). Yeison, Manel i Alexander es combinaven ofensivament per mantenir l'equip dintre del partit, però la intensitat local afegida al cansament dels blaus - reflectida als tirs lliures altre cop, 2/7 en aquest període - mantenia l'Almeda al capdavant al final del primer temps (36-28).

El Ribes va patir d'inici perquè, com era d'esperar, la contundència defensiva dels locals ja no només pesava a les cames, sinó també al cap. Tot i així l'aparició de Miró i David en atac va permetre agafar una mica d'oxigen (48-44 minut 28) i va evitar haver d'afrontar l'últim quart sense res a dir (54-45 minut 30).

En aquest últim període calia deixar l'Almeda en pocs punts, i aquí s'ha de felicitar el Ribes per l'esforç fet. Tot i encaixar un parcial de 4-0 de sortida, només en va rebre 7 més fins al final del partit. Anotar, però va ser tota una odissea. Els locals, molt seriosos tàcticament i en intensitat defensiva creixent, no van cedir cap bàsquet fàcil, enviant al suplici dels tirs lliures als ribetans cada vegada que era necessari. Anotant com a molt un punt a cada atac, la remuntada era impossible.

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres