Sota mínims, però lluitant fins el final

Logo CB Ribes. Eix

El Bàsquet Ribes va fer un partit digne a una de les pistes més complicades del grup. L'Almeda va haver de treballar de valent per conservar el liderat a la classificació tot i les nombroses baixes dels ribetans.

Els tirs lliures, la constància defensiva del rival i les baixes d'Arnau Martrat, Arnau Pérez, Rafel Rius i Marc Genesias van decantar la balança a favor dels de Cornellà, que amb aquesta victòria reafirmen que lluitaran amb Àguiles i Samà pels llocs d'ascens a Copa Catalunya.

La posada en escena no va poder ser més favorable pels ribetans. Amb un joc obert i de cara a cistella, els triples de Manel i els tirs lliures d'Alexander van posar un 6-16 al marcador al minut 7. Amb les rotacions, però, els locals van poder augmentar la pressió defensiva i carregar millor el rebot ofensiu. Els àrbitres castigaven amb falta els continus contactes de la defensa local, però el Ribes no tenia el dia des del tir lliure (14/31 al final). Així, l'Almeda va agafar embranzida al final del primer quart per posar-se a manar a l'inici del segon (24-17, min 14). Yeison, Manel i Alexander es combinaven ofensivament per mantenir l'equip dintre del partit, però la intensitat local afegida al cansament dels blaus - reflectida als tirs lliures altre cop, 2/7 en aquest període - mantenia l'Almeda al capdavant al final del primer temps (36-28).

El Ribes va patir d'inici perquè, com era d'esperar, la contundència defensiva dels locals ja no només pesava a les cames, sinó també al cap. Tot i així l'aparició de Miró i David en atac va permetre agafar una mica d'oxigen (48-44 minut 28) i va evitar haver d'afrontar l'últim quart sense res a dir (54-45 minut 30).

En aquest últim període calia deixar l'Almeda en pocs punts, i aquí s'ha de felicitar el Ribes per l'esforç fet. Tot i encaixar un parcial de 4-0 de sortida, només en va rebre 7 més fins al final del partit. Anotar, però va ser tota una odissea. Els locals, molt seriosos tàcticament i en intensitat defensiva creixent, no van cedir cap bàsquet fàcil, enviant al suplici dels tirs lliures als ribetans cada vegada que era necessari. Anotant com a molt un punt a cada atac, la remuntada era impossible.