Gran victòria del sènior masculí amb un pavelló ple

CNB Vilanova SMA. Eix

CNB VILANOVA 65 - CB ESPARRAGUERA B 43

Dissabte el sènior vilanoví rebia el CB Esparraguera en un duel directe per la tercera plaça del grup. A l'anada els del Garraf perdien per deu punts, per tant doble dificultat, guanyar al rival l'average i avançar els de negre a la classificació. La grada plena dels nens de l'escola de bàsquet, familiars i aficionats de la comarca, gran ambient.

Sortida amb Javi, Alex, Carlos, Sugri i Caelles. Els grocs surten defensant tota la pista i amb la clara intenció de marcar un ritme alt des del primer minut. El ritme hi és, però els nervis també, i els dos equips tenen poc encert de cara a cistella. Al minut 6 els vilanovins només han anotat dos triples (Carlos i Caelles), però una bona defensa permet tenir el control del primer quart, que acaba amb dos triples més (Carlos i Lluisgui) que posen un 18-13 esperançador al marcador.

La intensitat defensiva de tots els jugadors del Garraf puja, si era possible, al segon quart. Sugri està immens i contagia tot l'equip abans de marxar fos a la banqueta per deixar el seu lloc a un Miki també enorme. Els visitants no aconsegueixen trobar cistella, i en canvi els nois de Puerta i Pastó fan un joc ràpid, alegre i efectiu. Mitja part 38-20, i la clara consigna de sortir al tercer quart com si el partit tornés a començar.

I així va ser. Els vilanovins segueixen sense deixar respirar als d'Esparraguera, que sobreviuen gràcies a l'encert del seu tirador. L'equilibri ofensiu interior/exterior dels vilanovins és de llibre (fet poc habitual en aquest equip) i ni la zona plantejada per l'Esparraguera atura als grocs. Es manté l'avantatge 50-31.

Resten deu minuts i la situació hagués estat signada pel Nou Bàsquet sense pensar-ho. Els visitants surten disposats a lluitar fins al final, però al segon minut del quart reben un cop psicològic important, tan sols van ser dos punts, però l'esmaixada descomunal d'en Burci va semblar deixar definitivament tocat el rival. La grada i la banqueta esclaten, i els darrers vuit minuts l'equip juga els millors moments de bàsquet de la temporada.

Final de partit, 65-43, tercera plaça momentània, cal rematar amb dues victòries en les dues darreres jornades.

CNB VILANOVA: Sugri (3), Alex (4), Nil (4), Vargas, Lluisgui (5), Collados (6), Javi (9) Dídac (5), Burcet (6), Caelles (10), Carlos (9), Miki (4) i Mateo.

Victòria número 15

Victòria de nou, després de l'aturada de Setmana Santa. Partit perillós per diversos factors: dues setmanes sense jugar, amb poc entrenament a les cames, amb 8 jugadores disponibles i les rivals encara no han sumat cap victòria.

Bon primer quart, on es va fer un parcial favorable de 3-17 d'inici. Però que a l'últim minut li vam permetre reduir l'avantatge a base de tirs lliures. Totes les 13 faltes que vam cometre durant el partit, van ser en acció de tir.

El segon quart va ser molt dolent per part nostre. No vam anotar fins al minut 5. Després vam tenir encert des de la línia de 6,25, i amb els 4 triples vam poder guanyar el quart, per augmentar la diferència en el marcador. Però amb la sensació de no estar fines.

A la represa, l'equip es va tornar a entonar i vam ser més consistents per trencar definitivament el partit. Destacar que en els tres primers quarts vam finalitzar amb encerts consecutius en els triples: 2 en el primer quart, 4 en el tercer i 3 en tercer.

I l'últim quart va ser un intercanvi de cistelles, i aprofitat per fer dos triples més. Destacar en l'apartat dels triples, que 6 de les 8 jugadores van anotar mínim un: Èlia i Noèlia (1), Natàlia i Júlia (2), Yoyi (3) i Tània (4). En anotació ressaltar els 13 punts d l'Èlia, els 14 de Yoyi i els 16 de Tània. Important la concentració en els tirs lliures, on vam fer un 83 % (5 de 6). I que 7 de les 8 jugadores disponibles van anotar.

Proper partit, diumenge 05 de maig al camp del Castelldefels, rival que s'està jugant plaça d'ascens directe. Amb 10 jugadores, hem d'anar a posar-los les coses difícils com el partit de la primera volta, i per què, donar la sorpresa.

Jugadores: Yoyi, Tània, Júlia, Èlia, i Noemi (5 inicial) - Noèlia, Natàlia i Clara.

Parcials: 08-20 / 11-14 (19-34) // 11-21 (30-55) / 8-11 (38-66)