Triatló

Alessia Bertolino vol fer història a l'Ultra Tri Spain

Vilarenc Aqua Calafell 13-05-2019 9:54 Lectures 1889
Alessia Bertolino. Eix

Alessia Bertolino. Eix

La calafellenca vol convertir-se en la primera dona a completar la prova reina de la ultra distància en triatló d'Espanya i una de les més dures del món.

Alessia, tri atleta internacional italiana afincada a Calafell, pot convertir-se en la primera dona en completar els 515 km de distància de l'Ultra Tri Spain dividits en tres etapes. Cada etapa disposa d'un límit de temps màxim de 12 hores per a ser completada. I per aconseguir-ho Alessia haurà el primer dia de nedar 10 Km en aigües obertes i recórrer 145 km en bicicleta amb un desnivell positiu de 2400 metres i pendents del 13%. El segon dia el dedicarà a recórrer 276 km en bicicleta amb un desnivell positiu de 4600 metres, per finalitzar l'últim dia amb una cursa a peu de 84 km amb un desnivell positiu de 640 metres i també pendents del 13%. Si el tercer dia aconseguir creuar l'arc de meta en el temps establert per l'organització, signarà un finish line històric com a primera dona en aconseguir-ho.

L'esdeveniment esportiu tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 de maig, i reunirà una destacada participació internacional. Bertolino és l'única dona inscrita d'un elenc de mig centenar de participants masculins. La prova esportiva transcorre íntegrament a la província de Granada, entre la Costa Tropical, Las Alpujarras i Sierra Nevada, sent Motril el punt neuràlgic d'on cada dia surten i arriben els tri atletes.

L'Ultra Tri Spain està considerat com una de les proves més dures del món en aquesta especialitat i ja és molt coneguda entre els especialistes de la ultra distància en triatló. Si la tri atleta calafellenca, tècnic esportiu del Centre Esportiu Vilarenc Aqua i entrenadora de la secció de triatló d'aquesta entitat de Calafell aconsegueix creuar l'arc de meta en menys de 36 hores el proper 25 de maig, inscriurà el seu nom amb lletres d'or en aquesta modalitat del triatló i passarà a la història de l'Ultra Tri Spain, sent de ben segur un referent perquè altres dones s'animin a intentar-ho en pròximes edicions.

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No