Triatló

Alessia Bertolino fa història a l'Ultra Tri Spain

Vilarenc Aqua Calafell 30-05-2019 9:50 Lectures 1683

Alessia Bertolino passarà a la història de l'Ultra Tri Spain per convertir-se el passat dissabte 25 de maig en la primera dona en completar els 515 quilòmetres en tres etapes de l'Ultra Tri Spain per sota del temps màxim de les 36 hores establertes per l'organització. La prova va tenir lloc els passats dies 23, 24 i 25 de maig a Motril, i per a això va emprar un total de 31:22:26 distribuïts en: 10:10:04 la primera jornada, 12:41:56 la segona i 8: 30:26 en la tercera i última etapa, culminant així tres dies intensos i duríssims que han transcorregut per la Costa Tropical, les Alpujarras i Sierra Nevada amb un desnivell de pujada acumulat de més de 7000 metres. L'Ultra Tri Spain forma part de les anomenades proves d'ultradistància en triatló i està considerada la més dura d'Espanya i una de les més dures del món. Cal destacar que en la primera edició de la prova celebrada a 2016 la també dona Aina Martinez va finalitzar la prova, però fora del temps establert per la qual cosa no va poder signar com la primera dona en acabar-ho en les 36 hores, encara que no per això li treu el mèrit d'haver creuat la línia de meta l'últim dia, tenint en compte que en l'edició d'enguany, de mig centenar de participants van finalitzar la prova tan sols tretze, aconseguint l’Alessia col·locar-se la desena classificada entre dotze homes, el que dóna la dimensió de la duresa d'aquesta prova.

Alessia, triatleta internacional italiana afincada a Calafell, va complir així el seu principal repte d'aquesta temporada. Després de mesos de durs entrenaments i havent de superar durant la seva preparació antigues lesions que anaven aflorant en el transcurs dels mesos que ha durat la preparació de la competició i de tants dies de llargs entrenaments i treball que requereix aquest tipus de proves. Preguntada sobre això, va declarar al final de la prova que el ressorgiment d'aquestes lesions abans i durant la competició van ser el factor psicològic més dur de superar, especialment a partir del segon dia on va haver de mantenir-se durant dotze hores sense baixar pràcticament de la bicicleta per poder superar els temps de tall de l'etapa.

Ara, en aquestes properes dues setmanes toca recuperar-se al màxim, l’Alessia, tècnic esportiu, monitora de natació del Centre Esportiu Vilarenc Aqua i entrenadora de la secció de triatló d'aquesta entitat de Calafell, pensa ja en el seu pròxim objectiu, el Ironman de Vitòria que tindrà lloc el 14 de juliol, posant així punt i final a una temporada intensa i amb la bona sensació que la seva participació al "ultraman" de Motril sigui un referent perquè altres dones s'animin a intentar-ho en pròximes edicions .

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No