Rugbi

Sitges és el gran dominador a les noces d’argent del Rugbi Platja sitgetà

XXV edició del Torneig de Rugby Platja de Sitges. Jaume Andreu

El passat cap de setmana 15 de juny i 16 de juny  a la platja de La Fragata de Sitges es va realitzar una de les cites obligades, dintre del calendari d’activitats que es realitzen en aquesta platja; la XXV edició del Torneig de Rugby Platja de Sitges, organitzat per el Rugby Club Sitges i que va tenir com a campió comú en masculí i femení, el RC Sitges.

Com en edicions anteriors es va confirmar la gran dimensió d’aquest Torneig, on els partits es varen allargar durant tot el dissabte, i tot el diumenge, matí i tarda. Hi participaren més de 50 equips, passant per totes les categories des de Sub5 fins a Veterans, permeten novament el RC Sitges tornar a fer del seu Torneig de Rugby Platja un dels capdavanters dels que es juguen a territori espanyol. Aquesta combinació única de dos dies de Torneig (dissabte per els sub18, veterans, sèniors masculins i sèniors femenins, més diumenge per les categories mes petites Sub5, Sub6, Sub 8, Sub10, Sub12, Sub14 i Sub 16), sumat al bon nivell dels jugadors participants, va donar com resultat un fantàstic torneig superant arribant gairbes als 750 participants.

En l’apartat pròpiament competitiu en categoria masculina participaren 10 equips, on el RC Sitges aconseguia dominar totalment la final, aconseguint que dos equips d’aquest club es classifiquessin per la mateixa, finalment fou l’equip anomenat “Sitges Blanc” qui  s’imposaria clarament al “Sitges Blau”. A l’apartat femení, amb una competició de 4 equips, el RC Sitges s’imposava en una disputada final a un CR Tarragona que va fer tan de mèrits com les sitgetanes per empotar-se el títol.

El dissabte el torneig no sols es jugava en categoria senior femenina i masculina sino que també es va jugar la categoria Sub18 on 3 equips jugaren la competició al llarg del matí. El vencedor fou el conjunt local del RC Sitges. Posteriorment es va jugar un partit d’exhibició de Veterans, amb la presència de jugadors  dels catalans Flying Pigs, i del RC Sitges.

El diumenge 1 de juliol fou el torn dels mes petits. Des de les 10:00hs del matí jugaren a Rugby les categories S5, S6, Sub8, Sub10 i Sub12 de les set escoles de Rugby que s’atansaren fins la Platja de la Fragata, fent gaudir a tothom. Els partits els iniciaren els mes petits, amb un caràcter totalment lúdic, es a dir no competitiu, que no va treure de veure i gaudir de la intensitat del nostre esport.

Per tancar el Torneig el diumenge al migdia i a la tarda, jugaren les categories S14 i S16. A la primera d’elles amb un total de 7 equips participants,  el guanyador fou l’equip amfitrió, el RC Sitges que s’imposava al RC L’Hospitalet a la final. Finalment a la categoria S16 on hi havien 8 equips, també en resultava guanyador el RC Sitges, en imposar-se a la final a un combinat de jugadors catalans d’altres clubs, anomenat Barbarians..

Finalment agraïr a tothom que ha participat en el mateix, destacant el Comitè d’Arbitres de la Federació Catalana de Rugby, la pròpia Federació Catalana de Rugby, el Circuit de Torneigs de Rugby Platja de Catalunya, l’Ajuntament de Sitges i tots els col·laboradors que amb la seva ajuda fan possible aquesta gran festa del Rugby sitgetà.

Quadre d’Honor Final:

Sènior Masculí: Campió: RC Sitges
Sènior Femení: Campió: RC Sitges
Sub18: Campió: RC Sitges
Sub16 : Campió: RC Sitges
Sub14: Campió: RC Sitges

Tot i no aparèixer en el Quadre d’Honor també es va jugar en categories Sub12, Sub10, Sub8 i Sub6, però al no esser edats competitives no en va resultar cap guanyador. Els campions son tots els nens i nenes que participaren. Les Escoles de Rugby que varen participar en aquesta edició foren les següents: RC Badalona, CR Sant Quirze, RC L’Hospitalet, Esparreguera RC, CE Universitari i RC Sitges.