Tennis Taula

Edgar Mataró triple medallista als campionats d'Espanya

Redacció Vilanova i la Geltrú 21-06-2019 11:41 Lectures 2374
Edgar Mataró triple medallista als campionats d'Espanya. Eix

Edgar Mataró triple medallista als campionats d'Espanya. Eix

El vilanoví Edgar Mataró, jugador del CETT Esparreguera, ha disputat a Tarragona durant aquesta setmana els Campionats d’Espanya de tennis taula adaptat.

Diumenge dia 16 s’iniciava la prova per equips. El palista vilanoví feia equip amb R. Sabio, company a la selecció espanyola, i actualment jugador del TT L’Hospitalet.

En la fase de grups l’equip del CETT Esparreguera/TT L’Hospitalet partien com a segons caps de sèrie, però amb una gran concentració venceren tots els partits incloent al cap del grup el Fuencampo Zuzenak.

Dilluns es passava a la fase final per equips, on sorgiria la gran noticia del campionat pel palista vilanoví. En els quarts de final s’enfrontaven al equip aragonès del  Publimax CAI Santiago (amb Jorge Cardona un dels millors jugadors del circuit mundial). L’equip del jugador vilanoví (CETT Esparreguera/ TT L’Hospitalet) malgrat perdre els partits contra Cardona, mostrava un major equilibri en fer-se amb els altres dos partits individuals i guanyar el dobles, així victòria de l’equip del palista vilanoví per 3-2.

En la semifinal s’enfrontaven al CTM Belcon de Jerez, amb Juan Bautista Pérez (al igual que Cardona, medallista olímpic). La concentració del CETT Esparreguera/TT L’Hospitalet, així com la seva motivació va fer que al igual que en el partit anterior, malgrat perdre els partits contra Juan B. Pérez, mostrava un major equilibri en fer-se amb els altres dos partits individuals i guanyar el dobles, per tant nova victòria de l’equip del vilanoví per 3-2.

Increïble resultat del CETT Esparreguera/TT L’Hospitalet que arribava per primer cop a una final del Campionat d’Espanya. L’equip rival era el basc Athletic San Sebastián, format també per dos joves jugadors de la selecció espanyola. Difícil i dur partit que amb una gran tècnica i motivació que fou guanyat per un ajustadíssim 3-2 per l’equip del CETT Esparreguera/TT L’Hospitalet, així doncs l’Edgar Mataró es proclamava Campió d’Espanya 2019 per equips adaptat.

Dimarts dia 18 s’iniciava els campionats individuals adaptats. L’Edgar disputava la classe 10, on havia de disputar fase prèvia i fase de grup, donat que per la inactivitat la temporada anterior (deguda a intervenció quirúrgica i recuperació)  partia sense rànquing i no disposava de classificació directe.

El palista del CETT Esparreguera mostrava la seva superioritat en aquests inicis guanyant sots els partits de forma contundent, passant als quarts de final.

Dimecres dia 19 es disputava la fase final, en primer lloc Edgar disputava els quarts de final contra el valencià I. Orques. El jugador vilanoví va desplegar un gran joc i malgrat una aparent igualtat inicial dels dos jugadors l’Edgar aconseguia una victòria amb un clar 3-0. Així doncs, Edgar passava a disputar la semifinal individual classe 10. Rival d’entitat, Angel Garrido, jugador de Madrid a la selecció Espanyola actualment resident a Canàries, Disputadíssim partit, on després de la igualtat en els dos primers sets i amb marcador 1-1, es disputava un tercer set arribant a empat del parcial 11-11, però finalment no va poder ésser i Garrido s’acabava imposant per 13-11. Després d’aquest resultat va baixar un xic la concentració del Vilanoví que finalment perdia per el següent set i la semifinal. No obstant, excel·lent resultat en individual, on Edgar Mataró aconsegueix el tercer lloc del pòdium en la classe de més nivell.

El mateix dimecres també es disputava la prova de dobles adaptat, on novament l’Edgar formava parella amb Ricard Sabio.
Aquesta parella del CETT Esparreguera/TT L’Hospitalet aconseguia anar guanyant  clarament tots els partits fins arribar a una difícil semifinal contra la parella Juan B. Pérez- Sánchez del CTM Belcon de Jerez. Una bona concentració fou fonamental per l’equip del vilanoví a fi d’acabar guanyat el cinquè i definitiu set, i per tant arribar a la final.

Novament final contra el basc Athletic San Sebastián ( mateix rival de la final per equips). En aquesta a ocasió la victòria fou pels bascos, donada una major concentració, en especial en el tercer set quan en una marcador 1-1 i empat al parcial 10-10 el company d’Edgar va errar de forma consecutiva un saque i una restada produint un marcador de 2-1 en contra i certa desmotivació, que finalment conduïa al 3-1. No obstant excel·lent campionat on en la modalitat de dobles l’Edgar Mataró aconseguia ésser Sots Campió d’España 2019.

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No