Nova etapa

El Club Natació Vilanova arrenca la pretemporada amb nova junta directiva i “energies renovades”

La disciplina d’aigües obertes i organitzar la Travessa Ciutat de Vilanova 2020 són els dos objectius més ambiciosos pel Club aquesta temporada

Aroa Tort Vilanova i la Geltrú 05-09-2019 13:52 Lectures 3827
El Club Natació Vilanova arrenca la pretemporada amb nova junta directiva i “energies renovades”. Club Natació Vilanova

El Club Natació Vilanova arrenca la pretemporada amb nova junta directiva i “energies renovades”. Club Natació Vilanova

El Club Natació Vilanova va iniciar dilluns la pretemporada. Nova temporada, nous reptes, nous objectius i nova estructura del club, tot impulsat per la recentment estrenada junta directiva, renovada el mes de juny. En un moment en el qual el Club semblava que estava aturat, quatre dones van afegir-se a la junta, que ha acabat renovant-se gairebé al cent per cent.  Així, es volen consolidar les tres disciplines que imparteixen ─natació, natació artística i màsters (natació per a adults)─ i reprendre tant el projecte de les aigües obertes a Vilanova –poder entrenar nedant al mar─ com l’organització de la Travessa Ciutat de Vilanova 2020.

Gemma Colás, la nova secretària, explica la renovació de la junta: “Nosaltres ens vam afegir perquè vèiem que després de 30 anys d’història el Club funcionava per inèrcia. Al final, de l’antiga junta en queda una persona, tot i que les altres o segueixen vinculades al Club com a treballadores o han anat marxant de manera natural”. Ara, el seu objectiu és “que se sàpiga que seguim aquí, amb les energies renovades”, i que volen “donar un nou impuls al club per consolidar les seves especialitats, oferint uns valors als nedadors de superació i aprenentatge, però també de diversió”. Per aquesta raó, el Club pretén centrar els seus esforços en la competició escolar, tant en natació com en natació artística, però no en la federada “on el nivell d’exigència és molt elevat”, diu Colás. Únicament competeixen federats ─i només qui vol─ el grup de màsters.

A més, el Club es troba amb una limitació important: únicament disposen de dos carrils de l’Esportiu, i no de tota la piscina municipal com succeeix en altres municipis, a causa de la gestió privada de l’equipament. Tanmateix, segons Colás, “en són conscients” i, per això, volen establir “objectius realistes”, com és la competició escolar: “És un nivell exigent, però permet als infants tant gaudir de l’esport com tenir un al·licient per venir a entrenar amb il·lusió, i a més és assumible amb els mitjans de què disposem”. I, per altra banda, l’enfocament no el posen en competir, sinó en “la superació de cada nedador i en el seu creixement personal”, ja que qui no vol anar a competir no hi va.

Per altra banda, la limitació d’espai no permet al club créixer de manera indefinida: “Ara estem al voltant dels 35 socis, i ens agradaria arribar a la seixantena, però no podem créixer indefinidament, perquè no volem que la piscina sigui un formiguer. Volem que els dos carrils estiguin ben aprofitats i que els infants puguin nedar amb comoditat, oferir un bon servei als socis i que n’hi hagi suficients per fer uns grups més competitius i, per exemple, poder contractar segons entrenadors per a més tranquil·litat”, explica Colás. I afegeix que el Club es diferencia d’un curset de natació tradicional per “la quantitat d’hores d’entrenament”, ja que entrenen tres dies a la setmana, per tal de “tecnificar i perfeccionar, i millorar les marques, cosa que en un curset no es contempla”. A més, per entrar al Club s’ha de saber nadar, tenir uns mínims, tot i que la nova estructura dels horaris els permet agafar infants que no tinguin tant nivell.

Ara per ara, tenen clars els seus objectius: consolidar les seves disciplines, obrir la secció d’aigües obertes i tornar a organitzar la Travessa Ciutat de Vilanova 2020 ─que es fa nedant al mar─, ja que aquest últim any, amb el canvi de junta, no van poder preparar. I, malgrat aquests dos reptes més ambiciosos, perden de vista la finalitat primordial del Club: “Volem que se’ns vegi com una entitat on poder venir a aprendre a nedar correctament, a millorar i evolucionar i, si es vol, a competir; i volem fer club i fer pinya, que els nostres nedadors se sentin satisfets de formar part del Club Natació Vilanova”, conclou Colás.

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No