Nova derrota del sènior ribetà, aquest cop plena de contrastos

Ferroli Bàsquet Ribes 67 – CEB Pallejà Taxiline 75

L’equip va millorar en molts aspectes, però aquest cop la sort no va acompanyar: a les baixes d’Elies i Arnau Pérez van sumar-se les lesions als primers minuts d’Arnau Martrat i Rafel Rius.

Tot i les absències, l’equip va sortir altre cop manant (13-5 minut 5) i amb bones sensacions. La pressió del Pallejà no era problema perquè els ribetans veiessin cistella amb facilitat.

Va ser des de l’exterior que els visitants es van acostar al marcador, i tot i que el ritme del primer quart va afavorir els interessos del Ferroli Bàsquet Ribes, a l’últim minut d’aquest l’equip patia la primera baixa inesperada: Rafel Rius havia d’abandonar el partit per lesió, deixant a Omar Thiam sol en el joc interior. Només un minut després, amb el rellotge aturat entre quart i quart, a més, li queia la tercera falta personal en forma de tècnica a Alexander Chifflier, cosa que l’obligava a veure des de la banqueta tot el que quedava de primera part.

Però la cosa no va quedar aquí, el més greu no trigaria a arribar. Quan es complia el minut 1 del segon quart, l’Arnau Martrat xocava amb el pivot visitant de 2,10 metres i queia violentament al terra, perdent el coneixement momentàniament. El partit es va aturar 30 minuts per l’incident, que per sort per tothom no ha tingut repercussions greus.

Això deixava l’equip amb només 7 efectius per jugar els 29 minuts restants. El millor: el Ribes no es va arronsar i tot i estar en una situació de desavantatge clar, va seguir manant fins a l’últim minut del segon quart (36-32). Un parcial de 0-7 després de dues badades defensives, però deixava tocat l’equip abans del descans.

Els 10 minuts de recés no van poder tenir pitjor efecte pel Ferroli Bàsquet Ribes. La sortida va ser molt dolenta, encaixant un parcial de 3-10 que posava el partit, per primer cop, a l’abast dels rivals (39-49). L’equip va trigar a ordenar-se en atac i només la recuperada capacitat anotadora de Josep Agustí (36 punts), va aguantar l’equip (50-54, minut 29). Un triple de l’aler ribetà tornava a acostar el Ribes al marcador després d’una mala sortida de quart (55-61), però a partir d’aquí l’equip va dir prou. Amb el Pallejà interpretant millor el criteri arbitral i els jugadors del Ribes fosos, els rivals van poder viure els últims minuts amb la tranquil·litat que dóna tirar 19 tirs lliures a l’últim quart – anotant-ne 16.