Derrota a casa del sènior del RC Sitges

RC Sitges - CE Universitari. Jaume Andreu

RC Sitges 22 - CE Universitari 28
Fase Prèvia Divisió Honor Catalana - Sènior Masculí

Feia gairebé 3 anys que l'equip sènior del RC Sitges no perdia un partit a Santa Bàrbara i aquesta dinàmica es va trencar aquest passat dissabte en perdre per 22 a 28 davant del CE Universitari. El partit va ser una anada i tornada entre ambdós equips. Impecable inici dels visitants que realitzaven deu fantàstic minuts aconseguint dues marques (0 a 14) que semblava no donar opció al Sitges. Però els locals recuperaren el control de la pilota i sense fer cap errada anaren tancant als barcelonins al seu camp, gràcies en part a la gran quantitat de cops comesos pels universitaris. Aquest domini sitgetà fou permanent fins a arribar a la mitja part, el que va permetre d'anotar fins a tres marques que capgiraven el marcador, arribant amb un ajustat 19 a 14 al final dels primers 40 minuts.

El ritme dels sitgetans no fou el mateix a la represa, i això va permetre que novament el CEU fou qui agafes la iniciativa, i portant el joc a prop de marca local, aconseguia una marca que els posava per davant 19 a 21. El Sitges va aprofitar una de les poques ocasions en què s'acostava a camp visitant per anotar un cop de càstig que avançava novament als sitgetans 22 a 21.

Però l'Universitari estava llençat i a la primera oportunitat d'anotar ho va fer mitjançant una marca que els donava un marcador de 22 a 28 favorable. Com descrivim el matx era una muntanya russa i encara no havia acabat, ja que als darrers minuts del matx el Sitges era qui es llençava per la victòria tancant al CEU a cinc metres de marca, però tot i gaudir de vàries oportunitats per anotar una marca que els donaria la victòria, però ja fos per la bona defensa dels de blanc i vermell, o per la falta de definició del Sitges aquesta marca no va arribar. Essent més preocupant aquest últim aspecte, ja que justament el no poder transformar en punts el bon joc i domini sobre el camp era una de les mancances d'anterior temporada. Resultat final 22 a 28 favorable el CE Universitari.

Tot i tenir virtualment aconseguida la classificació per a jugar a Divisió d'Honor Catalana, finalitzant entre els quatre primers en aquest Grup C a la fase prèvia, és necessària una victòria per certificar-ho. Aquesta oportunitat de segellar la classificació la tindran aquest dissabte a les 18:00hs en la seva visita al camp del CN Poble Nou B.

Classificació

RC Sitges 20 - RC L'Hospitalet 24
Copa Catalana Femenina 2ª categoria

Bon partit del femení sitgetà davant l'Hospitalet, però insuficient per aconseguir la victòria de les nostres noies. El matx va ser equilibrat en tot moment, fins quan faltaven 10 minuts on l'avantatge era mínim per les visitants 15 a 19. Fou en aquests darrers minuts que es va decidir el partit amb una marca de les del Baix Llobregat que sentenciava el partit 15 a 24 i trencava les il·lusions de les sitgetanes, que però a la darrera jugada del partit anotaven una marca que establia el definitiu 20 a 24 i permetia sumar un punt bonus a la classificació que pot ser determinant.

A falta de dues jornades pel final de la fase regular el Sitges necessita d'una victòria per a classificar-se entre els quatre primers el que permet disputar les semifinals. Aquest diumenge hi ha la primera oportunitat de certificar aquesta classificació en rebre a les 12:30hs la visita de l'Andorra, en un matx que ara mateix es presenta crucial, ja que com dèiem guanyar suposaria quedar davant l'Andorra, mentre que una derrota suposaria haver de vèncer en el darrer partit de lliga al Lleida, líder imbatut de la categoria.